El. bicí Millenium + NRG

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
zzbar
Rádce

El. bicí Millenium + NRG

Příspěvek od zzbar »

O víkendu jsme zvučili jednu akci. Chtěl bych se s vámi podělit o "zážitek"...
Bubeník jedné z kapel, název není důležitý, měl el bicí zn. Millenium. Budiž mu omluvou, že měl kolem 15.let a že je v podstatě teprve sběratel zkušeností.
Ale k jádru: už při zvukovce to byl docela průser. Dělalo nám to pořádný bordel v mixu a samotný zvuk bicích byl skoro neposlouchatelný. Šavle nám běhala do červeného a při tom bicí nebyly ani pořádně slyšet.
Bicmen mi to při zvukovce na chvíli půjčil, potřeboval jsem zjistit, kde je chyba... odraz paliček - katastrofální, pedály snad ještě horší, činelové pady k ničemu a konstrukce, že by se člověk bál okamžitého rozbití...
Takže prosím vás, pokud někdo začíná a hledá nějaké el. bicí, nepodléhejte lákavým inzerátům na různých aukcích a jiných e-shopech. Jsou to vyhozené peníze za naprosto nepoužitelnou věc !!! (nechci to nazvat ani nástrojem..)

Poté přišla na řadu další kapela, nu začali rozbalovat bicí NRG.
K této značce, stejně jako ke Staggům a pod. mám velký despekt. Při zapojování mikrofonů jsem alespoň zjistil, že tam má bubeník na tomech pinstripe, na kopáku nevím - nebyl čas...
Začala zvukovka a ejhle, bubeník si pohrál s laděním! Celkově ty bicí nelezly ven nijak špatně. Až mě to překvapilo.
Pointa není žádná :wink:
Jen mám dva postřehy. Nekupujte levné el. bicí! A že i dobře nalaďené klasické bicí neslavných značek
můžou znít docela stravitelně. :)
No ale asi jsem neobjevil žádnou ameriku, že?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: El. bicí Millenium + NRG

Příspěvek od Monikad »

Však se tu v souvislosti s těmi levnými el bubny mluvilo vždy jako o trenažeru...spíše hračce nebo domácímu cvičítku!! na kšeft někam na podiu bych to nebrala ani omylem!! To je víc než jasné, když se podívám na lacinou konstrukci mechaniky a "fórové" provedení placek. I ty zvuky z těch modulů mají blíže vietnmským digitálkám, než skutečnému nástroji...... nicméně pro nějaký domácí cvičící koutek je to ideál za pár stokorun - na stage před lidi totální průser!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:......
Jen mám dva postřehy. Nekupujte levné el. bicí! A že i dobře nalaďené klasické bicí neslavných značek
můžou znít docela stravitelně. :)
No ale asi jsem neobjevil žádnou ameriku, že?

No jen potvrzuješ zkušenosti jiných :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve

Příspěvek od pehve »

...Bicmen mi to při zvukovce na chvíli půjčil, potřeboval jsem zjistit, kde je chyba... odraz paliček - katastrofální, pedály snad ještě horší, činelové pady k ničemu a konstrukce, že by se člověk bál okamžitého rozbití...
Takže prosím vás, pokud někdo začíná a hledá nějaké el. bicí, nepodléhejte lákavým inzerátům na různých aukcích a jiných e-shopech. Jsou to vyhozené peníze za naprosto nepoužitelnou věc !!! (nechci to nazvat ani nástrojem..)...
ano, tohle je potřeba neustále připomínat :!:
i přesto že lidi jsou nepoučitelný...
Monty22

Příspěvek od Monty22 »

Jsem rád že toto téma tu vyjelo! Chci si koupit El bicí domů na cvičení. :wink: Nepotřebuju žádnej hic jen něco na co se dá cvičit! Co říkáte na tyhle? http://kytary.cz/medeli-dd501/HN108131/ A nebo tyhle?? http://kytary.cz/medeli-dd502j/HN097948/
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Na domácí cvičení dobré... ale ber ty, které mají dvouzónový snare :)
My jsme teďka do kapely koupili DD506, bubeník to má na domácí cvičení doublepedálu a tak... Ale na koncertech hrajem výhradně s akustickýma... elektrické budem používat asi jenom jako MIDI triggery na spouštění samplů...

A pokud by si s tím chtěl hrát... tak si sežeň třeba EZ Drummer, nebo Superior Drummer, nebo Addictive Drummer, a propoj si to přes MIDI s PC a hrej aspoň přes to, ať to má nějaký zvuk...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Monty22

Příspěvek od Monty22 »

Ven bych stím nikdy nešel! Za prvé se mi nelíbí el bicí na podiu a zadruhé jsem zastánce akustických bicí!!! Ale díky za radu!!! :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Monty22 píše:Jsem rád že toto téma tu vyjelo! Chci si koupit El bicí domů na cvičení. :wink: Nepotřebuju žádnej hic jen něco na co se dá cvičit! Co říkáte na tyhle? http://kytary.cz/medeli-dd501/HN108131/ A nebo tyhle?? http://kytary.cz/medeli-dd502j/HN097948/
Ty DD502J jsem na domácí cvíčo měla a supr, můžu doporučit. Svůj účel plní dokonale.
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Já mám na domácí cvíčo DD506 a na domácí cvíčo :D OK. Několikrát jsem hrála i na DD502 a na cvičení to stačí bohatě. Ale beru to jen jako doplněk k tomu, že hraju (hlavně) i na akustiky. Řešila jsem to před pár lety, když jsem bydlela v paneláku, jestli na občasné domácí cvičení vzít elektroniky, nebo síťky a na doporučení Martina Vajgla jsem šla do elektronik.
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monty22

Příspěvek od Monty22 »

Výborně jdu do nich!!!! Hned pro ně zajedu!!!
Predator

Příspěvek od Predator »

Nie je to do istej miery aj problem zvukára? Ak mi niečo "lezie do červeného" a pritom vonku to neni skoro počuť, znamená to asi, že to asi dáva nadmieru príliš nízkych (subbasových) kmitočtov, ktoré síce PA nevie preniesť, ale zasa mix a zosíky sa s tým trápia a prebudzuje ich to. Poukazuje to na nekvalitné samply a horšiu kvalitu prevodníkov, ale dá sa tomu pomôcť. Stačí použiť čarovné tlačítko Low Cut (k nájdeniu na každom slušnom mixáku) a je po "neriešiteľnom" probléme. Môžem ísť s volume viac hore, na farbe zvuku sa mi nič počuteľné nezmení a pritom si aj pult a zosíky oddýchnu.

Bicie Millenium poznám, mám ich v štúdiu, ale kúpil som ich bez firemného modulu a používam k nim modul od V-Drums TD-3, a takýto problém s ním nie je, znie dobre aj nahlas v PA ... Konštrukcia tiež nie je až taká zlá, ale blany sú naozaj strašné ... po výmene za trebárs rolandovské V-Drums Mesh Heads sa ale tieto pady dostávajú do úplne inej kategórie.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ujišťuju tě, že jsme vyzkoušeli všechno. I ty spodní frekvence jsme ořízli... Nic. Chyba byla zřejmě v tom modulu.
Když vyměníš modul za Rolanda, pak i třeba další komponenty, nemůžeš už mluvit o bicích zn. Millenium :wink:
A k té konstrukci... borec to musel napevno přišrubovat vrutama k pódiu, aby mu to nejezdilo. A vážně se mi to zdálo poněkud chatrné... Prostě Millenium nebrat.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Predator píše:Nie je to do istej miery aj problem zvukára? Ak mi niečo "lezie do červeného" a pritom vonku to neni skoro počuť, znamená to asi, že to asi dáva nadmieru príliš nízkych (subbasových) kmitočtov, ktoré síce PA nevie preniesť, ale zasa mix a zosíky sa s tým trápia a prebudzuje ich to. Poukazuje to na nekvalitné samply a horšiu kvalitu prevodníkov, ale dá sa tomu pomôcť. Stačí použiť čarovné tlačítko Low Cut (k nájdeniu na každom slušnom mixáku) a je po "neriešiteľnom" probléme. Môžem ísť s volume viac hore, na farbe zvuku sa mi nič počuteľné nezmení a pritom si aj pult a zosíky oddýchnu.

Bicie Millenium poznám, mám ich v štúdiu, ale kúpil som ich bez firemného modulu a používam k nim modul od V-Drums TD-3, a takýto problém s ním nie je, znie dobre aj nahlas v PA ... Konštrukcia tiež nie je až taká zlá, ale blany sú naozaj strašné ... po výmene za trebárs rolandovské V-Drums Mesh Heads sa ale tieto pady dostávajú do úplne inej kategórie.

Přesně tak, kolego. Myslím tím tu stať o tom zvukaření. Vždy nějaké řešení existuje a tohle je jedno z prvních po ruce...... :wink:

Co se týká toho dalšího.... moc nerozumím té zmnce o těch Mileniích: "..mám je ve studiu.." a pak k tomu "...dobře znějí v PA.." :shock: nechci se dotknout tvého studia (ani netuším s kým mám tu čst a o jakém studiu se bavíme) no kdybych přišla do studia, kd by mě přivítali elektrické bubny Milenium, asi bych si přinejlepším udělal nepěkný obrázek o kvalitách celého studia..... Bude to už skoro 30 let, co se pohybuji branži a vím, že každý zvukař, tím spíše studiový, krom referencí dává na odiv ještě své přístrojové vybavení zvučných značek. Tohle vskutku na chlubení není :?

Pak ještěto, čeho se tady dotkl už kolega ZZBAR..... když na bubnech Milenium zaměníš odrazové plochy (blány) padů za Rolandovské a když namísto modlu zaměníš originální za nějaký dražší, tak co ti zbyde??? Kabeláž a rampa. Kdyby si ještě k těm hliníkovým trubkám oroiginální rampy přikoupil ještě clampy Gibraltar (velmi zdařilé a levnější kopie toho pak dělá Stagg nebo slovenský MS Stativ), pak už to bezpochyby zvukově i mechanicky je kvalitní nástroj, ale lze pak vůbec mluvit ještě o Mileniu?????? :roll:
Predator

Příspěvek od Predator »

Ja mám len maličké domáce projektové štúdio, a tie bicie sú v podstate iba núdzovka pre prípad, že kapela donesie niečo ešte horšie :-) Pochopiteľne ale s TD-3 modulom, o tom som písal, nie s modulom Millenium. Ináč vybavenie mám dosť jednoduché, nie na ohurovanie, ale na prácu - Digi002 + komp s ProTools 8 LE plus ďalšie veci, väčšinou buď nahrávam bicie akusticky, alebo si ich ťahám z mašiny z RTAS pluginu - najčastejší prípad, keď robím muziku pre seba a pre moju zostavu...

O kvalite sa môžeš presvedčiť napr. tu - myslím, že to neznie zle

Predator

Příspěvek od Predator »

zzbar píše:Ujišťuju tě, že jsme vyzkoušeli všechno. I ty spodní frekvence jsme ořízli... Nic. Chyba byla zřejmě v tom modulu.
Když vyměníš modul za Rolanda, pak i třeba další komponenty, nemůžeš už mluvit o bicích zn. Millenium :wink:
A k té konstrukci... borec to musel napevno přišrubovat vrutama k pódiu, aby mu to nejezdilo. A vážně se mi to zdálo poněkud chatrné... Prostě Millenium nebrat.
Potom asi vážne bol problém v module ...

zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Monikad píše:Přesně tak, kolego. Myslím tím tu stať o tom zvukaření. Vždy nějaké řešení existuje a tohle je jedno z prvních po ruce...... :wink:
Tož ti, Moniko, pěkně děkuju... :wink:

a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:
Monikad píše:Přesně tak, kolego. Myslím tím tu stať o tom zvukaření. Vždy nějaké řešení existuje a tohle je jedno z prvních po ruce...... :wink:
Tož ti, Moniko, pěkně děkuju... :wink:

No ták..... však víme, po bitvě je každý generál. Nikdo z nás co o tom tady žvaníme, tam tehdy s tebou nebyl, čert ví kde byla tehdy chyba..... v každém případě selhala antispamová ochrana" která pustila na podium vůbec bubeníka s takovým nástrojem!! :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Predator: Jo, nezní to zle... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“