Zdravím,
tentokrát mne zajímá, máte-li někdo zkušenost, čím se přilepuje bambusová blanka na rezonanční dírku čínské flétny Di zi. Koukal jsem na nějaká videa na netu, ale nenašel žádná instruktážní, kde by byly alespoň titulky, a textové návody vesměs jen vysvětlují funkci té blanky. V angličtině nebo čínštině se v odborném smyslu naprosto ztrácím, tak jsem to z toho nepobral. Voda nebo sliny se neujaly, po chvilce hraní blanka odpadne, jak se vysuší, nuže coby "čech" jsem šáhl po národním "pěnivém pokladu", ale byť pivko zatím vede, i ono není všespásné. Cukrovou vodu jsem nezkoušel, kdoví jaké by to zanechalo po čase na laku stopy, no a lepidlo myslím nepřichází rozhodně v úvahu. Na instruktážním videu kde to nějaká číňanka předváděla to vypadalo na čirou tekutinu podobnou vodě, nebo řídkému oleji.
Díky, Z.
flétna Di zi
Pravidla fóra
Re: flétna Di zi
Upřímně řečeno, na pouhé cvičení je nejlepší dizi přelepit izolepou, Číňani to tak dělají běžně, i když ten zvuk pak není ideální. Jinak na to mají takové zvláštní lepidlo, za pár babek. Nevím, lidi, co na to hrajou na Západě, to asi většinou mají přivezené z Číny. Víc se určitě dozvíš přes stránky www.cinskahudba.cz mého kamaráda.
používají na to lepidlo erjiao, které se dá u nás jen velice těžko sehnat, nebo se můžeš kouknout na ebay... každopádně s tím budou velké oplejtačky
Ahoj, jo osobne to lepil lepidlem, ale pak jsem potkal cinana ktery hral cca 40 let, a ten to lepil cesnekem, nesmat se
Proste rozriznes cesnek a tou stavickou to slevis, je to lepsi zvuk, fakt ze jo...
Proste rozriznes cesnek a tou stavickou to slevis, je to lepsi zvuk, fakt ze jo...
uz se bezne da sehnat tzv. dimo gluewater na ebay nebo aliexpress, tim to drzi.
Zvuk se tim stava sice hlasitejsim, ale taky neprijemne drncivy, normalni izolepa misto te membrany poslouzi taky, i kdyz to neni spravne, je to kapku prijemnejsi sound.
Zvuk se tim stava sice hlasitejsim, ale taky neprijemne drncivy, normalni izolepa misto te membrany poslouzi taky, i kdyz to neni spravne, je to kapku prijemnejsi sound.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋