Znouzectnost

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
novic
Kontaktovat uživatele:

Znouzectnost

Příspěvek od novic »

Moje nejoblíbenější česká kapela která jen tak neomrzí !
Pro mě je to prostě Kapela s velkým K. Působí už celkem dlouho a mrzí mě že není až tak známá protože svými texty a celkovou hudbou by si to zasloužila :-)

jak ji vnímáte vy ?

Bastila

Starý dům

O němém rytíři

Hrad

Kluk s Pistolí

Alegorie
Naposledy upravil(a) novic dne 29.02.2012 9:49, celkem upraveno 14 x.
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
dr.MENGELE

Re: Znouzectnost

Příspěvek od dr.MENGELE »

to je nejaký punk nie?
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Amorph

Příspěvek od Amorph »

Asi pred patnacti lety, kdyz jsme s kapelou zacinali, tak to byle jedna z nasich nejvetsich inspiraci. Od te doby se nam obcas prihodi spolecny koncert a porad si na ne rad zaparim:) A pro moji generaci uz spousta jejich pisnicek v podstate zlidovela.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Hm, mám je rád od své puberty, tedy konce 80.let. Jen mi trochu připadá legrační, jak se mění skladba jejich návštěvníků koncertu. Přitom oni si umíněně táhnou pořád stejnou káru, nehledí na změny módních trendů. Jestli neumřou hlady, budu s nimi občas chodit na pivo dál. Tedy s Caineem se toho alkoholu moc vypít nedá...
Jinak samozřejmě bezkonkurenční texty, muzika - přímočarý rock and roll, který není až zas tak jednoduchý, jak se na první pohled zdá. Poslední CD Heavy Model pro Anubise je bomba, poslouchám to už ty cca tři roky docela často a vůbec to pro mne neztrácí kouzlo. Už se těším na jejich další počin. Pracují na něm nějak dlouho, skorodůchodci.
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

dr.MENGELE píše:to je nejaký punk nie?
Hm.. punk to bych ani neřekl.. slysel sem v jednom rozhovoru s nima ze Punkovou kapelou je nazyvaj fanousci (nejspis pro to ze z jejich skladeb jde cítit jednoduchost a dokonce v nekterych pisnich takova ta typicka punk melodie je) a prej ze kdyz je budou nazyvat country kapelou tak budou country kapelou protože si je tak fanousci pojmenujou :D ale oni samy si říkají jednoduše písničkáři....
Pro mě je to Rock-Folková kapela :-)

mmjuz: jo jo Heavy Model aneb srdce pro Anubise je parádní CD podle mě nejlepsi spolu s Folcore, Kapitán Mlíko a AD ASTRA.
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Z těch starých CD mám asi nejraději Mé Království, ale dobré jsou snad všechny jejich počiny.
sebous

Příspěvek od sebous »

Znouze je klasika, to byly v 15 moje první pořádný koncerty :D A myslím že do punku docela jsou aspoň to pogo na koncertech tomu přispívá :)
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

tak to možná maju nejakých menovcov niekde tu s blatný alebo strakonic dost často to tu vidím na plagatoch punkovych akcií preto ma to napadlo
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Jo ZNC, právě jsem se k nim po letech vrátil a poslouchám a vzpomíním. Sic nový mě moc neberou, tak si vzpomínám na festival POD PAROU v Moravské Třebové asi 2005, kde bylo mnoho punkovejch nářezů na který jsem tam přijel(čertůf punk, slobodná europa aj..), ale pogo od podia k pivním stánkům bylo jen u ZNC. Sic to nejsou punx,opravdu rockový folkaři,ale texty super. Nejraději mám bubeníka- pro jeho skvělej ritmus a basáka-pro jeho zvláštní hlas........
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

viwalda píše:Jo ZNC, právě jsem se k nim po letech vrátil a poslouchám a vzpomíním. Sic nový mě moc neberou, tak si vzpomínám na festival POD PAROU v Moravské Třebové asi 2005, kde bylo mnoho punkovejch nářezů na který jsem tam přijel(čertůf punk, slobodná europa aj..), ale pogo od podia k pivním stánkům bylo jen u ZNC. Sic to nejsou punx,opravdu rockový folkaři,ale texty super. Nejraději mám bubeníka- pro jeho skvělej ritmus a basáka-pro jeho zvláštní hlas........
Tohle je velmi přesný postřeh! Také mě fascinuje způsob bubnovaní Cainea. Je hodně nepunkový, žádný kolovrátek virbl - šlapák. Navíc tu hru opravdu prožívá, občas se šklíbí až neuvěřitelně, člověk má pocit, že je duchem úplně mimo. Oldův temný zpěv je rovněž lahůdka. Hranice hoří a já se zmítám v extází... Člověku běhá mráz po zádech.
Z celé kapely je cítit poctivost jak u málo koho. Proto to tak na davy působí, oni nelžou a na nic si nehrají.
Zkus si poslechnou ten poslední Heavy Model...., je to velmi dobré CD. Ne moc vydařené mi spíš přišly Tvrdí Kluci Nepláčou a Písně Instatního štěstí.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“