Shimmer

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
lostleg

Shimmer

Příspěvek od lostleg »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaký efekt co zvládne shimmer do dvou tisíc. Díky
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Re: Shimmer

Příspěvek od FPC »

behringer rv600 a jeho space mód, stojí novej cca 900..je to kopie line6 verbizilla, kterej by na bazaru za tu dvojku možná být taky mohl

PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Bazarová Verbzilla se dá sehnat do dvou tisíc, já ji teda kupoval z Polska a jsou to asi dva roky, ale myslím, že jsem se vešel...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jestli seženeš Verbzillu tak bych šel spíš po ní. RV600 je fajn za ten peníz, ale Line6 se líp popere s akordama a zní mi plněji a přesněji.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
lostleg

Příspěvek od lostleg »

Díky za pomoc, vyzkouším obojí a rozhodnu se. Ten behringer mě opravdu láká tou cenou, no uvidím, jestli se připlatit vyplatí nebo ne. Každopádně bych to bral jako jeden ze spíš vedlejších efektů, takže u toho nepotřebuju mít to nejlepší co se najde.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

No, nejlepší dělá asi tuším TC Nova nějaký space reverb/echo, nebo co, ale to stojí něco přes desítku tuším :D I když nehrál jsem na to, třeba to bude nějakej hnus :-P
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

shimmer, jak ho původně vymyslel The Edge a B. Eno někdy 1984 (Unforgettable fire) je vlastně jen kombinace delaye, pitch shifteru/whammy/harmonizeru (původně AMS delay) a reverbu s velkým decayem . čili si ho můžeš vlastně poskládat sám. Jde o to aby delayovaný signál byl o oktávu výše a prohnaný silným reverbem. Samozřejmě je potřeba rozdělit si signál z kytary.. pro shimmer je nejlepší čistý nezkreslený zvuk.
Ta verbzilla je jako hotovej produkt asi fakt nejlepší a taky nejpoužívanější. Dneska už to napodobuje kdejaký výrobce reverbu, čili určitě i TC bude mít něco podobného. Hodně dobré jsou i Crystal echoes od Eventide, tuším i Strymon to umí..no a samozřejmě Axe.
Dobře zní taky psychadelay v Guitar Rig, ten umí zvedat právě o oktávu.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“