Ludwig L201 Speed King

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pehve

Ludwig L201 Speed King

Příspěvek od pehve »

Zdar
Potřebuji koupit kvalitní singl pedál vhodný na techniku Heel-Toe. Nakonec se rozhoduji mezi novinkou jojopedálem a klasikou speedkingem. Máte někdo s tímto vercajkem při použití této techniky nějaký zkušenosti?

Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Ludwig L201 Speed King

Příspěvek od Monikad »

Zkušenost nemám, ale zrovna ve čtvrtek jsem to na prodejně Akcent v Paze zkoušela. Speed King je prostě klasika. Určitě bych se nebála kvality či funkce.... mě by vadil jen ten převod .... mám raději řetízek!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
shotteckk
Bandzone: www.bandzone.cz/exorcizphobia; www.bandzone.cz/plh

Příspěvek od shotteckk »

heel-toe se dá hrát úplně na všechny pedály, já bych si na to vybral jinej pedál - nejspíš nějakej longboard třeba Pearl Demon, ale stejně člověk musí tu techniku vymakat ;)
Shotteckk

Mapex (22-14-10-12-13-16)
Doublepedal Pearl Demon Drive,
Činely Paiste, Sabian, Ufip
Paličky Balbex 5B Nylon.
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Přesně tak,já jsem spokojenej s Tamou 200,co má Power Glide vačku a jednoduchej řetízek.To si musíš vyzkoušet na vlastní nohu.Tady ten Ludvík je spíš taková luxusní nostalgie do Jazzu atd..
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
pehve

Příspěvek od pehve »

shotteckk: Pearl Demon je frajer ale ta cena :(
jo jo pedál je taky prodloužený board, neměl by být s technikou problém

zatím díky, musím zajet do toho Akcentu
shotteckk
Bandzone: www.bandzone.cz/exorcizphobia; www.bandzone.cz/plh

Příspěvek od shotteckk »

pehve píše:shotteckk: Pearl Demon je frajer ale ta cena :(
viděl sem ho už asi za 14 000.. anebo Tama Speed Cobra.. , ale dělěj jak myslíš ;)
Shotteckk

Mapex (22-14-10-12-13-16)
Doublepedal Pearl Demon Drive,
Činely Paiste, Sabian, Ufip
Paličky Balbex 5B Nylon.
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

pehve píše:shotteckk: Pearl Demon je frajer ale ta cena :(
jo jo pedál je taky prodloužený board, neměl by být s technikou problém

zatím díky, musím zajet do toho Akcentu
Jojo pedál je parádní, ale zároveň ti neodpustí nějaké ty chyby v technice... Navíc má úplně neuvěřitelně lehký a plynulý chod tam i zpět :) Ale je třeba si na to zvykat, protože pokud člověk XY let hraje na něco, co není stavěno na takovém "vintage fajnovém" chodu... je to prostě znát - je to trošku jiný :)

P.S.: Mám nohu č. 45 - heel-toe jde v cajku... Navíc - jak je to postavený jen na té "šibenici" - prostě nalevo jeden sloupek a napravo nic, tak ta noha může lítat po pedálu úplně v pohodě - na podobně technické hraní je to prostě přímo dělanej pedál :)
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Shodou okolností dnešní online Muzikus: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... rven~2013/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

jj, je to legenda ale měl jsem ho týden na testování a nesedí mi tak jak jsem si myslel,potřebuji hladký pedál.
Hledám dál...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

A nechces teda vyzkouset tu Speed Cobru? Zajimal by mne tvuj pocit ze hry,kdyz hrajes taky h-t...
pehve

Příspěvek od pehve »

vyzkouším ji
Jinak co se týká h-t techniky tak tam by problém nebyl, na speedkingu mi to šlape dobře ale zjistil jsem že to ukopnu i na 25 let starém amati pedálu. Horší jsou skluzové techniky, tam je potřeba hladký pedál, aby ta noha mohla po pedálu lítat jak po másle, jak píše Nindras. Na to je speedking prostě nevhodný. Ještě je tu možnost pedál zfrézovat do roviny a vyleštit ale to by zmizely všechny ty vintage nápisy a vůbec... je to prasácká myšlenka :) za ty prachy to takhle zničit.
Nindras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Mám takový divný dojem, že v takovém případě by si navíc udělal "pápá" záruce :D
Ale každopádně - vyzkoušej ty pedály typu Perfect Balance, Speed Cobra atd. :)... Oba mají hladkej pedál, nádhernej chod (i když se teda oba do jisté míry docela dost liší) a ten Perfect Balance je navíc krásně skládací, takže je to i docela prakticky na převoz - šoupneš ho v autě někam pod sedačku nebo do boční přihrádky ve dveřích (samozřejmě v tom jeho futrálu) a máš vystaráno :D
A pak mě napadá i Gibraltar, protože přichází na trh s nějakou novinkou (novou generací pedálů), kde mají taky hladké pedály a u toho nejvyššího mají i nějaký další vychytávky - čekni to třeba na jejich stránkách a mrkni, jestli už třeba není i někde v Česku - ty nižší a střední modely už jsem viděl asi na kytarách a v Music-City... s tím nejvyšším nevím :)
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

hladký pedály má taky DW9000, Trick, Axis a všechny novější Yamahy :)
Naposledy upravil(a) Sam Jr. dne 14.06.2013 9:22, celkem upraveno 1 x.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Sam Jr. píše:hladký pedály má taky DW9000, Trick, Axix a všechny novější Yamahy :)
....- tedy samé docela zbytečně předražené, i když hodně kvalitní kousky :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Nindras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Monikad píše:
Sam Jr. píše:hladký pedály má taky DW9000, Trick, Axix a všechny novější Yamahy :)
....- tedy samé docela zbytečně předražené, i když hodně kvalitní kousky :wink:
A jen tak mimochodem - mám takový dojem, že zrovna Trick (snad nemelu blbosti) už si u nás člověk sežene maximálně z bazaru, od někoho z druhé ruky, popřípadě si pro něj musí poslat někam za hranice, kde ho mají (ptal jsem se na to s pár lidma před časem i v pražském humlmusic a říkali, že je to tady pro ně v zásadě nezajímavé odbytiště) - už dlouho jsem ho neviděl v žádných hudebninách u nás, ale vím, že někteří z něj měli i větší radost než třeba z toho Axisu :)...

A jinak samozřejmě sdílím Monči názor - kvalitní kousky to rozhodně jsou, ale zase ta cena... :)
Třeba já si ten Perfect Balance pořídil nejen proto, že mi sednul a moc se mi líbí, ale třeba i proto, že mi vyšel jen na nějakých 2000 Kč (místo těch klasických cca 5200-5600) díky slevám, které jsem nahrabal u Sonoristy při nějaké akci po koupení nové sady :)
pehve

Příspěvek od pehve »

Nakonec jsem po delší debatě s učitelem změnil názor a koupil jsem nový hladký dvojpedál.
Díky všem za odpovědi.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Tak hladký dvojpedál..? Ty jsi záhadnej jak Lucie(teď jsem zkouknul jejich trailer na Bandzone) :lol: :lol: :lol:
pehve

Příspěvek od pehve »

:) Raptora s pevným převodem
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Vypadá dobře za tu cenu :wink:
Je rozdíl ve hře na ten direct drive?
pehve

Příspěvek od pehve »

Mám ji za 4600 s dph, akce na drumcenter. Koukám že už skončila.
Ty převody-já měl dříve řetězy, teď mám tohle ale rozdíl nepoznám. Ale určitě nějaký je protože hráči preferují každý to své.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“