hraju už dlouho na ENGL Screamera a poslední dobou se čím dál tím víc přikláním k tomu, že ho vyměním. Docela mě láka změnit koncept hraní a z tancování po Z5 footswitchi nastavit jeden super overdrive a všechno regulovat jen poťákama na kytaře. Když začnu s hlasitostí na osmičce(OD), budu mít pořád perfektní lead zvuk na 10 a půjde to stáhnout lehce na crunch. Čistočistej zvuk sice používám, ale asi se nic nestane, když to naživo bude trochu nakřápnutý. Možná bych časem nechal dodělat piezzo na akustický akordy, ale naše kapela rozhodně ještě není v té fázi hraní, kdy by na tomhle nějak záleželo
Takže, co bych potřeboval:
Aparát, kterej nehraje moc nahlas(utáhne menší koncík, většinou ale zvučenej) a výborně reaguje na dynamiku hry a nastavení poťáku na kytaře. Snížení hlasitosti/tónové clony s sebou nepřinese snížení kvality zvuku(moc). Efektová smyčka se hodí, ale není to něco, přes co by nejel vlak. Jeden kanál stačí, ba dokonce je upřednostňován. Něco, co si rozumí se singlama a neleze z toho jenom navejškovanej řev. A hlavně ať to hraje dobře
Dneska jsem v kytarách zkoušel Orange OR15, Dual Terror, H&K Tubemeister, Mesa 5:50(to jen tak z hecu
Ten Terror se mi líbil natolik, že bych skoro nadšeně vyskočil do vzduchu a jal se objednávat, smyčka nesmyčka, ale jednak hrál zhruba stejně nahlas, jako OR15 s polovičním výkonem(bylo to na 4 lampy), takže se bojím, že bude dost potichu a koncert neuhraje, pokud bude mít jen 15W(TT). Jinak OR15 by podle mě hlasitostně stačil. Bednu počítám 112, asi bych začal tím, že bych do ní dal Creamback 65, kterej mám teď v ENGLovi. A taky mi vadila malá artikulace akordů při vyšším zkreslení, hraju (rádoby
Má otázka tedy je, zda-li nemáte tip, co bych měl vyzkoušet, tak aby to splňovalo asi ne uplně jednoduché požadavky(kterej aparát dneska reaguje na poťáky na kytaře tak, jako průchozí lampa...). Asi padne GH50, ale není to moc nahlas? Osmikilo, Plexi(obojí bych bral kopie), to všechno podle mě bude hrozně řvát. Ceriatone se nedá moc sehnat. JetCity se u nás už tuším neprodává. Uvítám vyvrácení čehokoliv, co jsem teď napsal
Co se týče ceny, rád bych i s boxem neplatil moc přes cenu mýho komba+Z5.
Díky za všechny rady