Ibanez AM93-TRS

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Šťépa
Nový uživatel

Ibanez AM93-TRS

Příspěvek od Šťépa »

Zdravím,
doufám, že nezakládám nějaké již existující vlákno, ale strýček google nic nenašel.
Stručně a jasně.
Ráda bych si pořídila pololubovku. V tuto chvíli jsem akustický (elektroakustický) kytarista a zpěvák(čka). S elektřinou se moc nekamarádíme, takže tomu rozumím jako koza náklaďáku. Můžu vybírat jen podle toho - jak mi to "zní", jak mi sedí v ruce a jakou má barvu. Což je pravda trochu komplikace.
Co se stylu týče, nejsem vyhraněná (plus styl, do kterého ji chci aktuálně použít se jen těžko popisuje - dj, rap, kytara, basa, perkuse,.. a taky nechci zůstat jen u toho..), tudíž v tomhle ohledu taky těžko vybírat.

Byla jsem si pár kytar osahat, abych viděla, jak mi to sedne do ruky. Jedna mi padla jak do ruky i zvukově (i když jen tak přes sluchadla, ale na sucho se mi taky líbila).

Ráda bych se tedy zeptala, jestli nemáte náhodou někdo zkušenosti s touto kytarou? Nebo jí snad dokonce nevlastníte! Popřípadě, jestli podle popisu můžete ohodnotit, zda to za ty peníze zkrátka stojí. :)

http://kytary.cz/ibanez-am93-trs/HN159271/
(jinak koukám, že je teď kytara nedostupná - doufám, že né již napořád, ale cena byla tuším 16 400 nebo nějaká stovka okolo)
ajdam

Re: Ibanez AM93-TRS

Příspěvek od ajdam »

K samotné kytaře nic nemám, ale obecně mi přijde že pololubovky Ibanez jsou celkem slušné. Máš celkem vysoký rozpočet, za ty prachy jde určitě pořídit solidní kytaru. Jinak asi jsi hledala špatně, zde jsem našel vlákno o pololubovkách +- tvého rozpočtu: post508959.html?hilit=pololubovka%20ibanez#p508959

Za mě můžu doporučit nákup kytary na bazaru. Za stejný peníz dostaneš mnohem lepší (a dražší) nástroj, já bych třeba uvažoval o tomhle skvostu: http://hudebnibazar.cz/jolana-tornado-n ... /ID947385/ (a třeba bys ho ještě o nějaký ten tisíc ukecala :-) ) Je mi jasný, že jako začátečníkovi se ti elektrika přes bazar moc kupovat nechce, ale třeba bys ukecala nějakého zdejšího znalce, aby se s tebou šel na nějakou kytaru podívat.
Šťépa
Nový uživatel

Příspěvek od Šťépa »

Tak já jsem nehledala obecně pololubovky, ale něco konkrétně o tomto modelu, to byla možná chyba. I když teda, hledala jsem dřív něco obecného, ale když to nemám v ruce, tak mi to stejně nic moc neřekne, jak nejsem znalec a nevím, co s tím jaký elektrický hejblák a jiný druh dřeva provede. :)

Co se týče rozpočtu, původně jsem chtěla zvolit levnější varianty, ale co si budeme povídat, nejlevnější pololubovky začínají někde na téměř devíti tisících. Jak se říká, nejsme tak bohatí, abychom si kupovali levné věci. Samozřejmě jsem zkoušela i ty levnější a rozhodně nebyly tak špatné, že bych si nevybrala, ale tahle mě zkrátka zaujala natolik, že bych byla ochotná do ní ty peníze vrazit, když můžu. (ale rozhodně bych levnější variantou nepohrdla. ;) :D)

Upřímně mám v úmyslu tu kytaru používat na koncertech, takže bych byla ráda, kdyby to byla kytara slušná a nestalo se, že za půl roku zjistím, že je to prostě na kytara na prd a začnu ten maraton nanovo. Když jsem si naposled pořizovala elektroakustiku sehnala jsem šťastnou náhodou velmi dobrou kytaru za dvě třetiny ceny a teď si jen chrochtám blahem a jsem už asi trošku rozmazlená.

Rozhodně by mi nevadila kytara z druhé ruky, naopak - potěší sehnat krásný kousek za lepší cenu, ale spíš je hloupé, že vlastně nevím, co chci a nemám srovnání v danou chvíli s něčím dalším. A teda pravda, nedokázala bych posoudit, jestli kytara nemá nějakou potíž nebo závadu. Takže sama bych si na to určitě netroufla.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Ahoj, taky jsem jeden čas pokukoval po pololubovce a v rámci toho jsem si osahal i pár ibanez kytar. Už v tý nižší cenový relaci byly poměrně dobře zpracované, ale nepřenesl jsem se přes jejich design (pro mě je svatý grál tvar ES-335 a ne ty jeho zprasený odvozeniny). Hrál jsem i na Corta Source, ale ten byl na můj vkus až příliš zahuhlaný. Nakonec jsem sehnal za tři stovky rozpadlou Jolanu Alexandru, kterou jsi si udělal podle svýho a jsem spokojenej (používám ji na nahrávání ve studiu) :D, ale to jsem už OT.

Jinak, taky bych ti doporučil sledovat bazar, obzvlášť, pokud na koupi příliš nechvátáš (ono se tam bohužel ty lubový a pololubový kytary zas tak moc neukážou, ale na druhou stranu tam byl nedávono Epiphone Sheraton ani ne za polovinu ceny novýho a nemít doma už sedm kytar, byl by můj :D). A ještě, pokud nemáš zkušenosti s elektrickými kytarami, zkus se poohídnout i po kytarách se snímači P90... dlouho jsem preferoval humbuckery, ale kombinace P90 a dutýho těla mě dostala ;).

EDIT:
Kamarád zrovna prodává Ibanez pololubovou kytaru ;).
https://www.facebook.com/groups/hudebni ... 276002689/
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“