Pomozte levákovi...
Pravidla fóra
Pomozte levákovi...
Trpím syndromem levorukosti a tak je pro mě kytarový trh značně omezen.O vánocích si chci udělat radost a koupit si novou kytaru.
Zrovna tenhle týden,z pro mě nepochopitelných důvodů,zdražil mojí vysněnou Epiphonku SG 400 z 9 na 11 tisíc,což si nemůžu dovolit.(strop je do 10)
Tak mě teď láká Epi. LP 100.Napište prosím co si o ní myslíte a jestli by bylo to SG-čko lepší volba (kdyby ho náhodou zas slevnili).Jinak na internetu je k sehnání dost levorukých "metalovek",ale ty mě nevzrušují.Kdyby někdo věděl jesště o něčem jiném,ať prosím napíše.....(mohl by být i Strat ale s humbuckerem) Díky
Zrovna tenhle týden,z pro mě nepochopitelných důvodů,zdražil mojí vysněnou Epiphonku SG 400 z 9 na 11 tisíc,což si nemůžu dovolit.(strop je do 10)
Tak mě teď láká Epi. LP 100.Napište prosím co si o ní myslíte a jestli by bylo to SG-čko lepší volba (kdyby ho náhodou zas slevnili).Jinak na internetu je k sehnání dost levorukých "metalovek",ale ty mě nevzrušují.Kdyby někdo věděl jesště o něčem jiném,ať prosím napíše.....(mohl by být i Strat ale s humbuckerem) Díky
Naposledy upravil(a) Chorcheon dne 19.10.2007 22:28, celkem upraveno 2 x.
s tím LPckem souhlasim. kamarad ji ma (v pravorukem provedení) a prej je to za ty prachy dělo
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
hele měj trochu sebeúcty...levorukost neni žádnej syndrom a leváci nejsou žádný chudáci. vim že je to OT, ale sám jsem levák a jako chudák si nepřipadam...(obzvlášť když hraju na pravoruký kejtry)
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
GHS/Framus .10,
a skoušel si už na nějakou kytaru hrát??? třeba se ti zalíbí hra na pravorukou kytaru...... ja sice píšu pravou ale podle nějakych testu jsem napul levak napul pravak, a i drzeni akordu je mi příjemnější pravou rukou..... mozna se ti bude dařit víc napravo. jak držíš hokejku?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
No levák jsem ortodoxní,takže pravačkou bych nezahrál nic,navíc už tak 10 let hraju takže přeučení nehrozí,to je taky důvod proč se shanim po nový kytaře,doteď jsem vydržel s lacinou kopií Strata,ale pomalu odchází a kapela tlačí že už nechce poslouchat ten šílenej zvuk,pražce mám promačkaný takže to těžce drnčí a teď skuhrají i snímače......stejně teď nad tím dumám,že asi půjdu do toho LP
taky sem ortodoxní levák ale levokytaru sem v životě nedržel v ruce takže sem si naštěstí ani na ní nemoh zvykat...co se týče tý epiny, je fakt že to SG400 by bylo lepší si myslim (sám po SG koukam).Ale LP je v pohodě kamarád má pravoverzi, na kerou sem chvíli hrál a bylo to docela dělo, i on si jí dost chválil...takže doporučuju zjistit kde jí maj a vyzkoušet
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
GHS/Framus .10,
Díky......áha tady je možná ten kámen úrazu,táta už mě jako malýmu přehodil struny na španěle a už sem se vezl...ale jediná věc v čem mě to omezuje je asi jen ten výběr z kytar...no není to LP trochu univerzálnější...páč máme jednu čistě reggae formaci a pak hraju v takový ska/punk/garage 60s skvadře....možna že by ten Les Paul byl i líp využitej...i když nevím
Nechci aby to vypadalo, že každýmu levákovi cpu fokusky. Ale oni těch levorukejch kytar občas mívaj dost. Koukal jsem na jejich web a mají tam
http://www.fokuskytary.cz/150-kytara-ky ... 30&typ=FRS
Je to sice PRS, ale to by nemuselo vadit. Samozdřejmě záleží na tobě. Ale snímače jsou tam Kent Amstrongy tak by to nemuselo bejt vůbec špatný a struny průchozí tělem taky nejsou na škodu.
http://www.fokuskytary.cz/150-kytara-ky ... 30&typ=FRS
Je to sice PRS, ale to by nemuselo vadit. Samozdřejmě záleží na tobě. Ale snímače jsou tam Kent Amstrongy tak by to nemuselo bejt vůbec špatný a struny průchozí tělem taky nejsou na škodu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
struny jsou stejnyDestroyer píše:Možná trochu OT:
Můžu se zeptat, jaký je rozdíl v kytaře pro leváky (moc se v tom neorientuju) kromě strun?
ale sou dany obracene. jako cela ta kytara. je proste udelana inverzne.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
ja jsem taky levak a uz me stvou otazky lidi jako jak to drzis ?? nebo drzis to naopak, zkus to obracene atd. a jeste k tomu silne omezeny vyber uz me to stve. Ani kamosovu kytaru si nemuzu poradne otestovat myslim si ze sem udelal dobre takhle sem tu kytaru chytl a ze to tak ma bejt protoze sem levak a tim slozitejsim zamnestnam hlavni ruku a pravackou jenom litam po prazcich. HOWGH
A musíš mít otočenej nulťák a pokud máš spešl kobylu, aby ladily oktávy, tak ta taky musí bejt dělaná pro levorukou kytaru,raman píše:no tak na spanelce je jedinej rozdil ze sou opacne strunyDestroyer píše:Přidávám se do klubu levorukých![]()
Kytaru (španělku) kromě strun nijak neřeším
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::