Efektová smyčka Marshall JVM 410H

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Dusan26

Efektová smyčka Marshall JVM 410H

Příspěvek od Dusan26 »

Vlastním nově tento aparát a několik hodin jsem se pokoušel pochopit, jak vlastně funguje nastavení efektové smyčky. Mám do smyčky chorus a reaguje to jinak než mé předchozí aparáty, kde jsem jen přidával poměr. Zde na zadním potenciometru se úplné krajní pozice dost ztiší a není mi úplně jasné jak si to logicky definovat. Manuál i forum jsem prošel. Ještě tlačítko +4db a -10db ? Zvuk jsem si nastavil, ale zajímá mě jak to nastavení probíhá. Jestli má někdo chuť mi to vysvětlit.Díky :?:
Gibson Les Paul studio, Les Paul by Josef Vébr, Jolana Tornado2, Kramer Hořovice, Marshall JVM410H,
Tube Guru
Odborník

Re: Efektová smyčka Marshall JVM 410H

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, když si přečteš uživatelský manuál, který si stáhneš třeba tady: https://www.google.com/search?q=marshal ... e&ie=UTF-8, vše potřebné se dovíš. Těžko Ti to někdo vysvětlí lépe. :wink:
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
innerself

Re: Efektová smyčka Marshall JVM 410H

Příspěvek od innerself »

Tube Guru píše: 17.07.2019 21:04 Zdar, když si přečteš uživatelský manuál, který si stáhneš třeba tady: https://www.google.com/search?q=marshal ... e&ie=UTF-8, vše potřebné se dovíš. Těžko Ti to někdo vysvětlí lépe. :wink:
Vždyť psal, že si přečet manual. Ale těžko hned každej kdo si přečtě manual nebo schéma tomu prostě rozumí. Taky proto se ptá na foru a umí jenom hrát, že jo.

Dusan26: Zkrátka a dobře ten aparát má dvě efektový smyčky. Jednu sériovou (tu používanější na aparátech s kterou máš asi zkušenosti ty) a druhou paralelní která přimíchává efekt k celkovýmu zvuku. Takže bych doporučoval zapojit tvoje efekty do smyčky a otočit mix na WET. Pokud by to nefungovalo jak potřebuješ, zkus to zapojit mezi preamp out a power in.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“