Zkreslení z krabičky spolu se zkreslením z komba

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
MilanFX
Kontaktovat uživatele:

Zkreslení z krabičky spolu se zkreslením z komba

Příspěvek od MilanFX »

Řeším sólový zvuk přepnutím na zkreslený kanál na mém lampovém Mesaboogie Caliber 50+, do komba posílám základní zkreslený zvuk z Ibanez Tubescreamer TS808DX. Ale i když nechám gain na kombu na minimu (3 z 10), zvuk je zahlcený a přitom bez sustainu, vůbec se netáhne a nevzniká teplá zpětná vazba. Gain na overdrivu mám zhruba na půlce. Přemýšlím, jestli je to správné zapojení a pokud ano, jak by to šlo lépe vyladit. Pokud ne, jaké bude lepší řešení? Napadlo mě místo zkreslení z komba přidat další overdrive/distortion a na kombu používat jen čistý kanál. Jaký efekt by byl případně vhodný?

Kytaru mám Lee Hooker (Fender) aktivní se singly EMG81+85
Vysílačku Line 6 G10
Kapela na svatbu i ples - Falzet https://www.falzet.cz
marekmarus

Re: Zkreslení z krabičky spolu se zkreslením z komba

Příspěvek od marekmarus »

Zdravím, zapojení dobré, len nastav si to opačne - gain na pedálu málo, volume viac, tone podľa chuti. Na zosiku si gain pridaj. Od tohto sa môžeš odraziť. Nech sa darí :wink:
..pedál používaj na nakopnutie signálu, nie na tvorbu hlavného skreslenia. Funguje to tak lepšie..
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Já si na Dual Caliberu oblíbil na solový zvuk používat Graphic EQ z komba, který lze ovládat footswitchem. Rythm a clean zvuk používám bez EQ, na sola to opepřím sepnutím EQ. Určitě bych zvuk neprznil overdrivem do čistého kanálu. Jinak jak píše marekmarus zvuk Tubescreamerem jen lehce nakopnout.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Placka

Příspěvek od Placka »

Přesně, měl jsem taky calibera 50+ a hlavní clean i crunch jsem používal z komba a na sólo a "hi-gain" dokopaval krabičkou. Zvýraznění zvuku sepnutím EQ footswitchem jsem si oblíbil teď na Mark V25
MilanFX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanFX »

Děkuji za cenné rady. Myslím, že u Caliber 50+ se nedá spínat EQ footswitchem, jen přepínačem na kombu. Ale vyzkouším alespoň základní zvuk z komba a na sola připnout TS. K tomuto opačnému přístupu jsem se uchýlil, že mi zkreslený zvuk z Mesa připadal hodně ostrý... ale o tom to asi je :)
Placka

Příspěvek od Placka »

U Calibera (stejně jako u dalších Mesin) doporucuju důkladně přečíst návod, případně zkouknout videa na youtubu. Nastavit tyhle aparáty někdy není snadný a návod hodně pomůže pochopit filozofii tvorby tónů na konkrétním aparátu. Neměl jsem problém si na caliberu nastavit zároveň fakt cistej clean a zároveň Crunch bez problému se společným EQ.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Crunch, resp. lead kanál s míň zkreslením je na Caliberu pořád takový prkenný, podivně posazené středy , prostě o ničem pro přiblížení se typickému Marshall crunchi.
Použití krabičky do čistého kanálu je naprosto v pohodě a ideální bude nějaký MIAB (Marshall in a box) zkreslovač typu MI Audio Crunchbox, Wampler Pinacle, Carl Martin Plexitone, Zvex Box of Rock...
MilanFX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanFX »

O víkendu jsem zkoušel doporučené rady a stále nejsem úplně spokojenej :) Poznatek: základní zkreslený zvuk z komba při gainu cca na polovině je celkem fajn, ale sešlápnutím krabičky před kombem se z něho sólový zvuk neudělá. Vede to jen k většímu gainu, hlasitost ale zůstává prakticky stejná. Nakonec jsem se postupně vrátil k původnímu řešení - základní crunch z Tubescreameru (s gainem někde pod půlkou) a na sóla jsem připínal lead kanál s gainem taky cca 4-5/10, ale vyšší hlasitostí. Je to dost alchymie nastavit to, aby se zvuk nezahlcoval, ale lepší řešení jsem zatím nevymyslel.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

MilanFX píše: 2.08.2021 8:46...ale sešlápnutím krabičky před kombem se z něho sólový zvuk neudělá. Vede to jen k většímu gainu, hlasitost ale zůstává prakticky stejná.
Potom bych tě možná odkázal spíše na téma jak se zesilujete na sóla?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“