Stratocaster - Fender Mexico vs. Squier

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
mathas

Stratocaster - Fender Mexico vs. Squier

Příspěvek od mathas »

Ahoj všici,
Zjistil jsem, že se mi strašně líbí zvuk stratu :D no vážně. Už jsme byl rozhodlej, že si koupim Ibanezku 321, no a při zkoušení se mi dostal do ruky nějakej squier. No a zvuk to mělo pro mý uši lepší. Tak jsme si nechal ještě nějakej cas na rozmyšlenou. Chtěl bych nějakýho s jednim Humburckerem. No ale mam docela strach z toho tremola, u toho squiera. Tak jsem našel tohodle krásnýho mexikána. A řekl jsem si že za ty 3 tisíce by to asi stálo. No ale to jsou pro mě už hooodně velký peníze
Takže otázka č.1.: Mám se bát toho tremola u squiera?
č.2.: Stojí ty 3 tisíce za toho mexikána?
http://www.thomann.de/gb/fender_mex_std ... _mn_aw.htm
http://eshop.kytary.cz/squier-by-fender ... Fender:4:0
Děkuju moc
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

lol co to jako je? :shock: :?: Přečet sis ty cenovky vůbec? Na tom mexickym Fenderu je cena 469 Euro, což je něco mezi 10 a 15 tisícema nevim přesně a ten Squier stojí 10 000 tak nevim co tady řešíš tři tisíce.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

on myslí asi jako jestli je lepší si připlatit :lol: za fendera místo squiera
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

rasomaso píše:lol co to jako je? :shock: :?: Přečet sis ty cenovky vůbec? Na tom mexickym Fenderu je cena 469 Euro, což je něco mezi 10 a 15 tisícema nevim přesně a ten Squier stojí 10 000 tak nevim co tady řešíš tři tisíce.
Jo,rozdíl vole :P

Někde se to tu na fóru zrovna řeší tušim. O tom podobnym mexičanovi sem taky přemejšlel,když sem hrál asi měsíc...ale teď bych svou yamahu nedal ani za gibsona :P (možná solidní SG...no....)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Jo aha tak to sorry, :lol: já sem trochu pod parou dnes tak mi to nemyslí... :lol: Jinak já bych chtěl toho mexičana. Nevyznám se v tom tolik, ale já bych chtěl strat od Fendera. :D

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

čoveče nevím no. Mám doma mexico a je to naprosto super kytara. Nemůžu na ni říct jediný škaredý slovo. Zase ten Squier nebude špatnej. A tremola bych se nebál. Jde taky o to, že u Thomana dáš ještě 15€ za poštu.....takže zase něco navíc.

Mexico: 485*26,6=cca 13000,-
Squier: i s poštou 10000,-

A ted babo raď. Zase kdyby se ti tam něco vytelilo tak to reklmauj někam do německa.... No nevím. To mexico se dá myslím za 13000,- sehnat i u nás. Ale bude asi jetej.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

napis do kytar.cz

ze ji maji u thomanna za tolik a tolik a jestli ti ji slevi.. ja jsem takhle usetril na kytare 3300, cimz jsem se dostal na stejnou cenu jako thomann + postovne a jeste me dali tricko ktere bych u thomanna nedostal :)

jinak ten rozdil mexiko strat a vrcholny model od squieru nemuzu moc posoudit... hlavni rozdil bude asi ve dreve si myslim. u squiera tam nejspis nacpou drevo susene mesic v indonesii, u mexika by to mohlo byt lepsi... problem je taky v tom, ze ten squier neni z olse ale z cedru, coz muze byt zajimavy experimetn, ale pokud chces typicky strat a zvlast nejaky zaklad pro pripadny upgrade (snimace, mechaniky, sutry na kobyle apod.), tak by to mohl byt docela problem. kvalita zpracovani bude podle me asi stejna.

ja jsem se svym trosku drazsim mexikem zatim moc spokojen, hlavne po te zvukove strance je to narez. musel jsem ale dobrusovat hrany prazcu, po tydnu menit prepinac snimacu, protoze ten fenderovsky byl nepouzitelny... ale krk je super, loze krku bylo taky paradne zbrousene. kytara hraje sama... ja osobne bych sel radej do mexika.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

qwer píše:musel jsem ale dobrusovat hrany prazcu, po tydnu menit prepinac snimacu, protoze ten fenderovsky byl nepouzitelny...
A co na něm bylo špatnýho?

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

rasomaso píše:
qwer píše:musel jsem ale dobrusovat hrany prazcu, po tydnu menit prepinac snimacu, protoze ten fenderovsky byl nepouzitelny...
A co na něm bylo špatnýho?
mam tele deluxe 1972 reissue a je to asi jediny nastroj od fendera, co ma prepinac typu LP... ale bohuzel to neni prepinac typu gibson, ale typu fender - a ten je katastrofalni... tezko se prepina, obcas uplne vypadl kontakt, kazde male zavadeni o nej zpusobilo praskani v kombu tim, jak se tam mezi sebou domlouvaly kontakty... nebylo to spatnym kusem, bylo to konstrukci toho prepinace. a na tohle si ztezovala vetsina lidi co tu kytaru ma... tak sem ho vymenil. spis me prekvapuje, jak takovy sh*t muze fender vubec na kytaru dat. obyc. korea prepinac za 140 Kc vse vyresil a ja si zase muzu v klidu hrat...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“