RME UCX II je doma, zapojená, dopredu som si zhruba naštudoval zapojenia a TotalMix FX.
pavlii a rotten77 dík za rady, podnety a screany, velmi mi to pomohlo, dík
Asi najviac ma zatiaľ potešilo, vyriešenie S/PDIF Out z Fractalu do UCX. Na zvukovke S/PDIF blikalo, a to podľa manuálu znamenalo nesynchrónny prenos. Mám HAMA kábel RCA a má pozlátené konektory, tak, že možno to bude S/PDIF Coaxiál.
V USB setting som miesto internal RME navolil S/PDIF coax a ... blikačka prestala, stále svieti a prenos by mal byť synchrónny s Fractalom.
Tým mi odpadol veľký problém a to, ako mať Fractal aj RME na jedny monitory. V Studio One iba prepnem a hotovo. Teda dúfam, ale funguje to.
Vo Fractale je určite dobrá zvukovka, ale stále som chcel niečo lepšie a to je určite RME + som chcel nejaké prepojenia Fractal zvukovka, Lampák na kondíky do zvukovky a pod. gitku Line Istrument a pluginy.
Zvuk poslednej mojej rozrobenej nahrávky je s RME priezračnejší, činelky sú oddelenejšie a celkovo, je tá nahrávka taká viac zrozumiteľnejšia, jednotlivé nástroje.
TotalMix FX je sklamanie a zároveń nadšenie. Ovládanie je v pohode, treba sa to naučiť, ale Size okna je des. Kritizujú to aj na fórach a okno má prapodivné rozmery, 100% 135% 200% a 270%
Na toto neviem kde prišli. Možno to majú tie nové monitory, tie oblúkové, nejaké iné rozlíšenie, neviem.
Vo Windowse mám spodnú lištu s ikonami a spodok okna TM FX sa za ňu schová, pri 135% hm
Pri 100% sú tie Fadery pre mňa fakt prťavé a zatiaľ som to vyriešil možnostou 2-ch riadkov, 2ROW v okne TM FX pri 135%
Najbližšiu dobu, vyskúšam gitku do Line Instrument a skúsim použiť efekty Faderu, hlavne Reverb a Delay.
Ešte trochu kritiky, myslím, že na takúto kvalitnú zvukovku je posadnutosť miniaturizáciou na škodu. Displej je fakt malinký, vzadu nie sú XLR výstupy na aktívky, zvukovka nemá samostatné poťáky Main a Phones. Adaptér je odhadom niečo menej ako 1/4 tej zvukovky + Breakout kábel je tiež pomerne veľký, napájací kábel 230 V do adaptéru je tiež normálny PC kábel.
Tak čo vyriešili tou malosťou ?
Stačilo by, aby bola zvukovka o 5 cm širšia a 3-5 cm vyžšia a nič by sa nestalo.
Mne tam chýbajú aj typické RME madlá, to je super dizajn.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.