Rozdíl mezi jumbem a westernovkou
Pravidla fóra
Rozdíl mezi jumbem a westernovkou
Zajímal by mě rozdíl... Na pohled se nezdají být moc jiné, ale je mi jasný, že vzhled nerozhoduje... Kdyby někdo věděl, tak pls napište...
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozdíl mezi jumbem a westernovkou
zkus nahodit obrázky ať to sjednotíme, je v tom totiž docela bordel v tom značení.Gwidion píše:Zajímal by mě rozdíl... Na pohled se nezdají být moc jiné, ale je mi jasný, že vzhled nerozhoduje... Kdyby někdo věděl, tak pls napište...
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Re: Rozdíl mezi jumbem a westernovkou
Se mrkni na kytary.cz a tam to maj právě tak rozdělený a nevim proč...Smrťokvítek píše:zkus nahodit obrázky ať to sjednotíme, je v tom totiž docela bordel v tom značení.Gwidion píše:Zajímal by mě rozdíl... Na pohled se nezdají být moc jiné, ale je mi jasný, že vzhled nerozhoduje... Kdyby někdo věděl, tak pls napište...
-
Concorde
- Kontaktovat uživatele:
Je to (s)prosté. Jumbo je takové větší-přesně jak řekla Jana bachratější a díky tomu má větší basy- proto jsou kontrabasy tak obrovské. Westernová kytara je užší. Já osobně mám dvě kytary a obě jsou Westernovky. Jedna je s výkrojem a je nepatrně užší a druhá bez výkroje a trochu tlustší. Můžeš asi hádat, která líp basuje. Věř mi, že ten rozdíl je patrný.
Nashville NW-92; Nashville NW-37C, Yamaha F-340, Willmann J. Osvald, Gibson Cremona, Cutaway Cremona a spousta dalších "gibsonek"...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nechci začít flame, ale přesnější označení by bylo jumbo a dreadnought... Westernovka není moc exaktní... Jumbo je tvarem i zvukem bachratější a kulatější, zvuk je trochu specifičtější...
Ikdyž ona hudební terminologie je dost na nic, je to hrozně nepřesná a regionální záležitost, viz naše h versus b nebo běžné britské označení pro snad všechny rockové kapely po Led Zeppelin jako Heavy Metal...
Hlavně že víme, o čem mluvíme
Ikdyž ona hudební terminologie je dost na nic, je to hrozně nepřesná a regionální záležitost, viz naše h versus b nebo běžné britské označení pro snad všechny rockové kapely po Led Zeppelin jako Heavy Metal...
Hlavně že víme, o čem mluvíme
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- miraslozil
Myslím,že na velikosti těla zas až tak klíčově nezáleží můžeš mít extra velký superjumbo,což je takové hlubší jumbo,které bude z překlížky a zvukem se nevyrovná poloviční kytaře s kvalitní masívní přední deskou.Tím netvrdím,že jsou všechny překlížky špatné,např některé koncertní kytary od Yamahy.To jsou špičkové nástroje pro profíky,ale to už jsme někde jinde.Jumbo mám doma polomasív a předtím bych nevěřil,jaké hluboké tony můžou z kytary lézt.Samozřejmě má i pěkné středy a výšky,jak už bylo řečeno trochu specifický zvuk,vhodný zejména pro solové hraní,kde vynikne.
Vím, že je to OT, ale musím se s tím svěřit...
Dnes mi na jumbo kytaru spadla půl kilová soška ze slitiny hliníku a odloupla asi 3mm dřeva... (asi 5 cm nalevo od kobylky) Málem mě klepla pepka, jak sem se lek
Přijde mi, že se zvuk toho jumba mírně zlepšil... má hlasitější zvuk a ještě více basuje...
Dal bych to opravit kytaráři nebo to sám zaplácnul pryskyřicí, aby ta ozvučná deska nepraskla celá... ale bojím, že se po opravě dost zhorší zvuk...
Nemáte někdo s tímhletím zkušenosti? Je to moje první kytara a nerad bych o ní nadobro přišel...
Dnes mi na jumbo kytaru spadla půl kilová soška ze slitiny hliníku a odloupla asi 3mm dřeva... (asi 5 cm nalevo od kobylky) Málem mě klepla pepka, jak sem se lek
Přijde mi, že se zvuk toho jumba mírně zlepšil... má hlasitější zvuk a ještě více basuje...
Dal bych to opravit kytaráři nebo to sám zaplácnul pryskyřicí, aby ta ozvučná deska nepraskla celá... ale bojím, že se po opravě dost zhorší zvuk...
Nemáte někdo s tímhletím zkušenosti? Je to moje první kytara a nerad bych o ní nadobro přišel...