Distortion efekt

Pedály, multiefekty, procesory, ...
MESSER25

Distortion efekt

Příspěvek od MESSER25 »

Zdravím , chtěl bych si pořídit nějaký slušný distortion efekt , na rock i metal , něco trochu univerzálnějšího ,aby to nebyla zas moc velká pila ,ale zas ne nejaký huhlátko , poraďte který, koukal jsem na Turbo RAT a na You Dirty RAT je mezi nimi nějaký větší rozdíl ??? A nebo třeba na Bosse OS2 ,nebo poraďte nějaký jiný.Díky moc. :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Cau, moc velky rozdil mezi nima nebude, Turbo bude mit mozna vic gainu, ale pokud nehrajes naky prasecarny, budou stacit oba. Pokud chces hrat metal, pak jeste prichazi v uvahu Line6 Ubermetal nebo EHX Metal Muff. Boss OS2 jsem tusim slysel kdyz na nej hral kamos na koncerte a moc me to nezaujalo :(
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Turbo a Dirty maj když je budeš mít vedle sebe docela jiný zkreslení, pokud můžeš vyzkoušej, ale z ukázek na webu je to taky slyšet. Ale charakter zůstává stejnej.
Nevim jestli to doporučit na metal no, záleží jakej metal hraješ a jakej chceš mít zvuk. Ale rozhodně to neni něco čemu bych řek metalovej sound.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

podle ukazek na youtube s porovnanim stim co mam doma , ma Turbo rat mensi zkresleni , je to spis jenom takove nakrapnuti kdezto Dirty rat uz je pila ...jinak ten dirty rat ma vazne krasny chlupatoucky zvuk
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

já bych doporučil Mega Distortion od Bosse MD-2 .. je prý hodně univerzální jak na rock tak i na metal ja vlastním DS-2 Turbo distortion a ten zas na metal moc není 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
MESSER25

Příspěvek od MESSER25 »

:D No víte momentálně mám Grunge od Digitechu , koupil jsem si ho ,když jsem začínal , má hodně gainu a já jsem tam vychytal ,tak jeden zvuk , ale nic moc , asi máte stejný názor , takže bych chtěl něco lepšího , když jsem se koukal na ukázky na Dirty nepřisel mi ,že by to byla nějaká pila ,ale asi bych si musel poslechnou v reálu a vyzkoušet to no , jinak zas ,ten Line6 Uber Metal jestli neni moc jednostranej ? Zahraju si heavik , thrash , nic na black/death no ,ale zas jak jsem tady psal , taky na pořádnej rockovej sound .
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na tohle prosazuju Boss MT-2, 3,5 pásmovej ekvalizér (ta půlka je parametrizace středů :wink: ), velký gainový rezervy, velkej rozsah zkreslení, dost univerzální.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Teď hraju na VHRelief 666 a to je Distortion jako prase. MT2 je proti tomu ořezávátko (zkoušel jsem je vedle sebe,ale zase je dražší,no). Na čistým kanálu lampy je to mazec. Proto prodávám BOSS OS-2.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jo, VHReliefy jsou už opravdu high-end profesoinální zkreslovadla :-) to máš z bazaru? zahlídl jsem to tam myslím :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Nee,plácl jsem se přez kapsu a nový. Ještě jsem ale stihnul cenu 4500,-
:)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

to gratuluju :-) to je paráda

nemáš NÁHODOU po ruce nějakou nahrávku? nemusí to být nic celistvého, stačí pár riffů ať máme kdyžtak přesnou přerdstavu :-)
MESSER25

Příspěvek od MESSER25 »

:) Tak jsem si o tom neco precetl a docela me to zajima , je nejakej e-shop ,kde se prodávaj tyhle efekty ?
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Nahrávku nemám. Leda někdy na zkoušce,až by se přitáhl komp. Ale nic neslibuju. Jinak zvuky maj na stránkách vhreliev.com A dost odpovídaj. Je to taková přenosná MESSA :lol:

Jo,prodává se to na MUSICERu
- krabiček a efektů kýbl
Milda

Příspěvek od Milda »

Tady jsou k tomu efektu rozumy a celkem solidní ukázky :wink: :wink: :wink:
http://www.vhrelief.com/
MESSER25

Příspěvek od MESSER25 »

Kdyz tak na to koukam , napada me , ze za ty prachy si muzu poridit treba lampovej efekt Cooltron Bulldog Distrotion od Voxe je to dost penez no .
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Dražší je. Je to holt kvalitka se zárukou hand-made(opravitelnost u výrobce neni problém). Ale ten buldok by taky nemusel bejt marnej.
- krabiček a efektů kýbl
MESSER25

Příspěvek od MESSER25 »

Tjn ,ale jak rikam uz je to dost penez :roll: , to bych si mohl koupit efekt + snimac ke kobyle napr. , jeste trochu posetrim penize a pak uvidim.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Z moji strany starsi Marshall Shred- nebo Drivemaster, ktery se delaly v Anglii, zvukem kolem JCM800..do 2k se v klidu vejdes..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no, ty marshally už se myslím nějakou dobu nedělají, ne? ovšem je pravda, že se občas nějaký na bazaru objeví za slušnou cenu :-)
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Uz ne, bohuzel..
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“