CRATE FW 65

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Stalinova.Babicka
Kontaktovat uživatele:

CRATE FW 65

Příspěvek od Stalinova.Babicka »

Zdar! Chtěl jsem se zeptat, co si myslíte o tomhle kombu

http://www.muzikant.cz/kytary-6/crate-fw-65-478.php

Dalo by se s ním koncertovat v klubech? Pokud ne, máte nějáký jiný návrh na kombo do 10 000, se kterým bych se nemusel stydět za zvuk na koncertech? Předem díky :D
EPIPHONE SG G400***Kombo Solton Chorus 55***krabka MARSHALL JH-1 JACKHAMMER***
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Neptal ses tady na něj už asi 2x? :D

Prostě dobrej tranďák, v klubu by mělo stačit.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Mám lepší nápad :arrow: kup 120ku :lol:
Psal jsem tady svůj názor z testování té 65ky. Je dobrá. 120ka je taky do 10 000 a zvuk bude stejnej, ale výkon větší....
Pak ti ještě zbývá laborovat s bazarem a nebo si nějak obstarat všemi omílaná lampová komba atd atd, v tom případě ti popřeju hodně štěstí :)

EDIT: Pak jsem ještě zkoušel nějaké Laney jednoreprové, tuším taky kolem 60 W a to bylo hodně dobré zvukově i výkonově!!! Takže kdybys nechtěl ten Crate, doporučil bych ti podívat se po tom Laney.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Ta 65ka ti bude stačit i na něco většího než kluby to se neboj. Nevím proč se každý ptá jestli to a to bude stačit na to a to.. Jestli kombo stačí ve zkušebně, tak stačí všude, protože na větších akcích se to už všude zvučí. Tak že máš jedno jestli máš 15W, nebo 60W.
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No sorry, ale 15ka na větší volume už DOST chcrchlá :-D Proto výkonová rezerva u trandu.
(vlastní zkušenost)

Navíc za malé prachy máš místo jednoho 12'' repra hned dvě :) Tzn. že to bude lepší mlejnek :twisted:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

No třeba můj malý Behringer hraje pěkně i na volume 10/10. A to fakt nekecám :lol: A ve zkušebně jsme ho stejně jenom točil na 4/10 tak že na fesťáku by 6/10 mohlo stačit.. :lol: Jasně že dvě repra je lepší než jedno, že 120W je lepší než 65W (ikdyž dusit 120W v klubu není taky nejlepší) ale já jsem jen odpovidal na otázku, jestli by to stačilo na kluby apod. A těch 65W ti bude stačit i na open air aby ses slyšel :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Behringer GM 108
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Demilich píše:No sorry, ale 15ka na větší volume už DOST chcrchlá :-D Proto výkonová rezerva u trandu.
(vlastní zkušenost)
tak nejde o to, že mám jen 15W, ale o to, že má malý reprák, který to prostě neutáhne. Když budeš mít 12" tak ti to utáhne... :wink: a taky záleží kombo od komba...

jinak....já bych byl radši pro 65W verzi....sice tam nejsou 2 repra, ale zase se to bude líp stěhovat a nemusíš to ,,dusit``

Edit: Sami byl rychlejší :lol:
Naposledy upravil(a) Tom49 dne 26.04.2008 20:52, celkem upraveno 1 x.
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tom49 píše:
Demilich píše:No sorry, ale 15ka na větší volume už DOST chcrchlá :-D Proto výkonová rezerva u trandu.
(vlastní zkušenost)
tak nejde o to, že mám jen 15W, ale o to, že má malý reprák, který to prostě neutáhne. Když budeš mít 12" tak ti to utáhne... :wink:
No já nevím, ale myslím, že když už má kombo 12'' repro tak to není jen 15W !! Aspoň jsem takové ještě neviděl....
jaby

Příspěvek od jaby »

Demilich píše:
Tom49 píše:
(vlastní zkušenost)
tak nejde o to, že mám jen 15W, ale o to, že má malý reprák, který to prostě neutáhne. Když budeš mít 12" tak ti to utáhne... :wink:
No já nevím, ale myslím, že když už má kombo 12'' repro tak to není jen 15W !! Aspoň jsem takové ještě neviděl....
tohle má jěště míň http://kytary.cz/kustom-kytarove-kombo- ... Kustom:1:0 :D
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

jj přesně....dělají se, ale ne často no....protože u malých komb
1)je potřeba udržet cenu dole....a to třeba za cenu repra
nebo 2) rozhoduje velikost
+ plno dalších blbůstek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tyjo hej. :arrow: OK
Ste mě vyškolili :)
Jinak já neříkal, že 65 nebude stačit, jen že dvě je víc než jedno. A taky, proč bys měl 120W dusit naplno? To bys byl dobrej satanus (to je latinsky satan)

:D
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

(vlastní zkušenost)
Chrchlá repro nebo nestíhá zesík v kombu 8) ? Repra v těhle malých kombech má 6" až 10" repro, 12" jsou vijimky. Jak jsem už psal, tak i 15W utáhne zkušebnu, ale potřebuje pořádný box.

... ta 60W verze by určitě výkonově stačila, ale zase je tam jenom jedno repro, takže raději tu 120 a časem vyměnit repro za nějaký pořádný místo těch Crate Custom, který jsou fakt hrozný, uzavřít ho v zadu a je vystaráno :wink:

Chvilu jsem měl jako nouzovku Crate GT212 a to repro v tom bylo fakt strašný a i ten zesák mě neoslnil, ale třeba to FW je jiný kafe, potřeba vyzkoušet
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Demilich píše:Tyjo hej. :arrow: OK
Jinak já neříkal, že 65 nebude stačit, jen že dvě je víc než jedno. A taky, proč bys měl 120W dusit naplno? To bys byl dobrej satanus (to je latinsky satan)

tím DUSIT bylo myšleno jako třeba hrát na volume 1/10 a DUSIT ho tak :lol: to pak má úplně jinej zvuk....o ničem
+ plno dalších blbůstek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tom49 píše:

tím DUSIT bylo myšleno jako třeba hrát na volume 1/10 a DUSIT ho tak :lol: to pak má úplně jinej zvuk....o ničem
V tom případě má sami pravdu. V klubu to není dobré dusit :lol:
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Demilich píše:
Tom49 píše:

V tom případě má sami pravdu. V klubu to není dobré dusit :lol:
No v klubu jsem se svojím Cratem ještě nehrál, ale když jsem hrál open air bez zvučení, tak jsem to měl na 3/10 :lol: Ve zkušebně to mívám na 2/10. A ten zvuk je takový zahuhlaný. A to i když vypojím box :lol: Můj sen je jednou stát na 50x50 m velkém podiu a vytočit toho Crate naplno ať poznám jeho pravý zvuk :lol:
Ibanez RG321 MH-WK
Behringer GM 108
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Fakt?? No tak to se mi nezdá, nebo seš měkkej. V hudebninách v ově týpek vyhulil Fendera 212R New (100Watt trand) asi na 4ku a to byly grády :twisted: Žádné zahuhlání, brutal zvuk (zkreslení bylo krebkou). Sice už to bylo na hraně, a na 5ku bysme zdechli, ale zase to byl fakt miniaturní prostůrek tam..... :twisted:
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Demilich píše:Fakt?? No tak to se mi nezdá, nebo seš měkkej. V hudebninách v ově týpek vyhulil Fendera 212R New (100Watt trand) asi na 4ku a to byly grády :twisted: Žádné zahuhlání, brutal zvuk (zkreslení bylo krebkou). Sice už to bylo na hraně, a na 5ku bysme zdechli, ale zase to byl fakt miniaturní prostůrek tam..... :twisted:
Proč bych byl měkkej? Přijeď a přesvědčím tě, že víc jak na 3 to nebudu dávat nikde :lol:
Ibanez RG321 MH-WK
Behringer GM 108
oliwa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oliwa »

já sice nemam FW 65 ale 120, a potreboval bych jestli neni nejakej ceskej planek na to, nebo kdybyste nekod poradil jak si to mam nastavit aby to melo poradnej zvuk
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

oliwa píše:já sice nemam FW 65 ale 120, a potreboval bych jestli neni nejakej ceskej planek na to, nebo kdybyste nekod poradil jak si to mam nastavit aby to melo poradnej zvuk
Českej plánek na nastavení, aby to mělo pořádnej zvuk? Joo chlapče, s tim si musíš zakroutit sám a vykroutit si "pořádnej" zvuk sám :wink: ... nebo se podivej treba na YT, treba tam lidi nejaky zvuky budou ukazovat
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Demilich

Příspěvek od Demilich »

oliwa píše:já sice nemam FW 65 ale 120, a potreboval bych jestli neni nejakej ceskej planek na to, nebo kdybyste nekod poradil jak si to mam nastavit aby to melo poradnej zvuk
Včera mi FW120ka přišla a dneska jsem už udělal pár drsoňských zvuků, ale zatím ani tak moc ne, protože to v bytu musím držet na uzdě aby mě to nevystřelilo z okna (nebo ty okna) :lol:
Až si s tím pohraju více, tak ti třeba napíšu, kdybys do té doby nenašel sám nějaký dobrý setting. Jinak doporučuju přečíst manuál na co je které točítko a hlavně si přečti jak funfuje ten "Channel tracking" ono to je zestartu hodně zmatečné. Pro každý kanál (máš tam tři) si to pamatuje dvě nastavení efektových točítek, mezi kterými přepínáš. Takže si to pozkoušej podle toho jak to tam píšou abyses nedivil, že máš zefektovaný zvuk ikdyž máš točítka v klidové poloze :P
Je to fakt farka to kombo. Jak jsem to tady srovnával s tím Fenderem 212 New tak ten může jít zaroh se schovat. Možná by měl akorát o něco pěknější čistý kanál, ale možnosti takové jako ten Crate rozhodně nemá a co se efektů a zkreslení týče, tak to ani omylem 8)
Za ty prachy (teďkom ve slevě :arrow: poděkování Nerovi) podle mě (na metal ROZHODNĚ) bezkonkurenční a na čistý aspoň hodně dobrý !!! :)

PEACE !!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“