akusticka baskytara

Precission, Jazz, Modern, ...
cenda

Příspěvek od cenda »

no z mé zkušenosti bych to nepřirovnával k hraní na sucho na elektriku ale tak řekl bych polovina hlasitosti aku. kytary (když hraješ na basu s trsátkem) a čtvrt hlasitosti aku. kytary (hra prstama)... slap si na tom nedáš a když už tak to nezní moc hezky a taping taky ne...
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Hech a proč bys na to dělla tapping??? Ty seš blázen :D . No já nad ní uvažuju už hodně dlouho, ale zas si říkám, že bych chtěl asi bezpražec. Když už akusticky, tak pořádně :wink: . Ale ty prachy nejsou... :( . Jinak jsem teda hrál aji na nějakýho Furcha a to bylo jiný kafe, co se týče tý hlasitosti :wink:
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Nesst píše:Hech a proč bys na to dělla tapping??? Ty seš blázen :D . No já nad ní uvažuju už hodně dlouho, ale zas si říkám, že bych chtěl asi bezpražec. Když už akusticky, tak pořádně :wink: . Ale ty prachy nejsou... :( . Jinak jsem teda hrál aji na nějakýho Furcha a to bylo jiný kafe, co se týče tý hlasitosti :wink:
A předpokládám že víc než na hlasitosti byl rozdíl v ceně.

Akustická baskytara je podle mě na nic, na pár jsem hrál a nelíbil se mi ani zvuk ani ta hlasitost o které se tu mluví. Navíc se na to nedá ani zaslapovat, ne sorry, tohle fakt neni nástroj pro mě.
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Alcarmo píše:
Nesst píše:Hech a proč bys na to dělla tapping??? Ty seš blázen :D . No já nad ní uvažuju už hodně dlouho, ale zas si říkám, že bych chtěl asi bezpražec. Když už akusticky, tak pořádně :wink: . Ale ty prachy nejsou... :( . Jinak jsem teda hrál aji na nějakýho Furcha a to bylo jiný kafe, co se týče tý hlasitosti :wink:
A předpokládám že víc než na hlasitosti byl rozdíl v ceně.

Akustická baskytara je podle mě na nic, na pár jsem hrál a nelíbil se mi ani zvuk ani ta hlasitost o které se tu mluví. Navíc se na to nedá ani zaslapovat, ne sorry, tohle fakt neni nástroj pro mě.
No já to beru tak, že pokud akustiku, tak bezpražec. Na 2 akustický bezpražce jsem hrál a nadchlo mě to... Jak ten zvuk, tak ten styl hry. Ale upřímně s tím slapem vás nechápu. Mě to teda vůbec nějak nebere. Naopak mi většinou přijde, že to narušuje ty skladby. Ale tak každej má jiný ucho, že jo.. :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Až příště pujdu do hudebnin, tak musím nějakou akustickou basu vyzkoušet, protože se mi to furt nezdá s tou hlasitostí..copak to není slyšet jako normální akustická kytara? (s ohledem na nižší frekvence?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
cenda

Příspěvek od cenda »

Nesst píše:Hech a proč bys na to dělla tapping??? Ty seš blázen :D .
když něco mam tak bych to chtěl využít na plno... i kdybych ho neuměl... což moc neumim... tak by mě štvalo že ho nemůžu zkoušet... prostě pro ten pocit že to mam...
cenda

Příspěvek od cenda »

KIWI píše:Až příště pujdu do hudebnin, tak musím nějakou akustickou basu vyzkoušet, protože se mi to furt nezdá s tou hlasitostí..copak to není slyšet jako normální akustická kytara? (s ohledem na nižší frekvence?
je to ostřejší zvuk než na el....

ale právě ty nižší frekvence nejdou slyšet... takže ti ani nepřijde že moc hraješ na basu...
du-lo

Příspěvek od du-lo »

KIWI píše:Až příště pujdu do hudebnin, tak musím nějakou akustickou basu vyzkoušet, protože se mi to furt nezdá s tou hlasitostí..copak to není slyšet jako normální akustická kytara? (s ohledem na nižší frekvence?
Kiwi to je to same jak el. kytara vs. el. baskytara.. Kejtra je taky slyset 3x vic bez paratu nez basa.
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

du-lo píše:
Kiwi to je to same jak el. kytara vs. el. baskytara.. Kejtra je taky slyset 3x vic bez paratu nez basa.
Vzhledem ksobě to nemůžu uplně brát, ale zobecnit se to dá, takže máš asi pravdu...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

cenda píše:
když něco mam tak bych to chtěl využít na plno... i kdybych ho neuměl... což moc neumim... tak by mě štvalo že ho nemůžu zkoušet... prostě pro ten pocit že to mam...
Ale chápeš, že to je jak se snažit slapovat na kontrabas?? Na akustickou kytaru si taky moc nezatapuješ a žádnýho španělkáře to netrápí. Ten nástroj je prostě jinej a určenej na trošku jiný účely.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nesst píše:
cenda píše:
Ale chápeš, že to je jak se snažit slapovat na kontrabas?? Na akustickou kytaru si taky moc nezatapuješ a žádnýho španělkáře to netrápí. Ten nástroj je prostě jinej a určenej na trošku jiný účely.
Nesaouhlasí ms tappingem na akustiku, nevím proč by to nešlo...a slapovat jsem viděl na akustbasu, najdu to na youtube...

rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

KIWI píše:
Nesst píše:
cenda píše:
Nesaouhlasí ms tappingem na akustiku, nevím proč by to nešlo...a slapovat jsem viděl na akustbasu, najdu to na youtube...
TIez si myslim ze to bi mala bit ako normalna el. basa len akusticka :P,az na tu hlasitost,predsa len bi bolo dobre kombo.

Kiwi - upraven počet citací na 3
Thinking ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Kombo kombo, jistě, pořád to sem ale neplette, to neřeší ten problém...člověk se nemůže všude brat kombo...

Ta hlasitost respektive tichost..myslíte že ej to kytarou samou, jako levnej model - nic moc?

Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

KIWI píše:Kombo kombo, jistě, pořád to sem ale neplette, to neřeší ten problém...člověk se nemůže všude brat kombo...

Ta hlasitost respektive tichost..myslíte že ej to kytarou samou, jako levnej model - nic moc?
Hrál jsem na Cortku a Cort mě svými akustickými nástroji v poměru kvalita/cena velice zaujal, jsou skvělé, ale ta basa prostě nic moc. Jestli je to dáno tím že je to levnější model tak nevím jak drahý musí takový nástroj být aby hrál nahlas.
cenda

Příspěvek od cenda »

Nesst píše:
cenda píše:
chápu!!! :shock:
Bobr

Příspěvek od Bobr »

Mám akustickou fretles baskytaru "Furch" a i když to docela hraje, tak
vedle kytary fakt tak moc slyšet není. Pokud ale kytara nedělá moc velký bengál, tak basa slyšet je. Malé kombíčko to určitě ale řeší.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
Kacis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kacis »

Jen me tak napadlo co takhle z kytary odstranit Ecko a Hcko struny a nekdo by mohl mit provizorni akustickou basskytaru.... Protoze potom tam zustanou jen G, D, A, E a to je zaklad pro ctyrstrunnou bassu ne?

EDIT: Kdyby nejsem basskytarista jen to je takovej napad.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Kacis píše:Jen me tak napadlo co takhle z kytary odstranit Ecko a Hcko struny a nekdo by mohl mit provizorni akustickou basskytaru.... Protoze potom tam zustanou jen G, D, A, E a to je zaklad pro ctyrstrunnou bassu ne?

Na to jsem samozřejmě došli také :D Ale to tam ty zbývající dvě struny možeš zrovna nechat...jenže takhle se DOST blbě hraje prstama, navíc struny jsou tenší a mnohem blíž u sebe...takže nee...

Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

KIWI píše:
Kacis píše:Jen me tak napadlo co takhle z kytary odstranit Ecko a Hcko struny a nekdo by mohl mit provizorni akustickou basskytaru.... Protoze potom tam zustanou jen G, D, A, E a to je zaklad pro ctyrstrunnou bassu ne?

Na to jsem samozřejmě došli také :D Ale to tam ty zbývající dvě struny možeš zrovna nechat...jenže takhle se DOST blbě hraje prstama, navíc struny jsou tenší a mnohem blíž u sebe...takže nee...
A hlavně nejseš na úrovni baskytary, ale kytary - tudíž to tolik neproleze a neplní to funkci baskytary. Protože basa je laděná ještě o oktávu níž :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Byl jsem ted na kytarách a ze srandy jsem si vzal do ruky i akustickou basu. No nevím, ale připadalo mi to velmi nevýrazné, co se hlasitosti týče. Mám dojem, že kytara by neměla problém to přeřvat... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“