akusticka baskytara
Pravidla fóra
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
A předpokládám že víc než na hlasitosti byl rozdíl v ceně.Nesst píše:Hech a proč bys na to dělla tapping??? Ty seš blázen. No já nad ní uvažuju už hodně dlouho, ale zas si říkám, že bych chtěl asi bezpražec. Když už akusticky, tak pořádně
. Ale ty prachy nejsou...
. Jinak jsem teda hrál aji na nějakýho Furcha a to bylo jiný kafe, co se týče tý hlasitosti
Akustická baskytara je podle mě na nic, na pár jsem hrál a nelíbil se mi ani zvuk ani ta hlasitost o které se tu mluví. Navíc se na to nedá ani zaslapovat, ne sorry, tohle fakt neni nástroj pro mě.
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
No já to beru tak, že pokud akustiku, tak bezpražec. Na 2 akustický bezpražce jsem hrál a nadchlo mě to... Jak ten zvuk, tak ten styl hry. Ale upřímně s tím slapem vás nechápu. Mě to teda vůbec nějak nebere. Naopak mi většinou přijde, že to narušuje ty skladby. Ale tak každej má jiný ucho, že jo..Alcarmo píše:A předpokládám že víc než na hlasitosti byl rozdíl v ceně.Nesst píše:Hech a proč bys na to dělla tapping??? Ty seš blázen. No já nad ní uvažuju už hodně dlouho, ale zas si říkám, že bych chtěl asi bezpražec. Když už akusticky, tak pořádně
. Ale ty prachy nejsou...
. Jinak jsem teda hrál aji na nějakýho Furcha a to bylo jiný kafe, co se týče tý hlasitosti
Akustická baskytara je podle mě na nic, na pár jsem hrál a nelíbil se mi ani zvuk ani ta hlasitost o které se tu mluví. Navíc se na to nedá ani zaslapovat, ne sorry, tohle fakt neni nástroj pro mě.
Až příště pujdu do hudebnin, tak musím nějakou akustickou basu vyzkoušet, protože se mi to furt nezdá s tou hlasitostí..copak to není slyšet jako normální akustická kytara? (s ohledem na nižší frekvence?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
je to ostřejší zvuk než na el....KIWI píše:Až příště pujdu do hudebnin, tak musím nějakou akustickou basu vyzkoušet, protože se mi to furt nezdá s tou hlasitostí..copak to není slyšet jako normální akustická kytara? (s ohledem na nižší frekvence?
ale právě ty nižší frekvence nejdou slyšet... takže ti ani nepřijde že moc hraješ na basu...
Kiwi to je to same jak el. kytara vs. el. baskytara.. Kejtra je taky slyset 3x vic bez paratu nez basa.KIWI píše:Až příště pujdu do hudebnin, tak musím nějakou akustickou basu vyzkoušet, protože se mi to furt nezdá s tou hlasitostí..copak to není slyšet jako normální akustická kytara? (s ohledem na nižší frekvence?
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Vzhledem ksobě to nemůžu uplně brát, ale zobecnit se to dá, takže máš asi pravdu...du-lo píše:Kiwi to je to same jak el. kytara vs. el. baskytara.. Kejtra je taky slyset 3x vic bez paratu nez basa.KIWI píše:Až příště pujdu do hudebnin, tak musím nějakou akustickou basu vyzkoušet, protože se mi to furt nezdá s tou hlasitostí..copak to není slyšet jako normální akustická kytara? (s ohledem na nižší frekvence?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
Ale chápeš, že to je jak se snažit slapovat na kontrabas?? Na akustickou kytaru si taky moc nezatapuješ a žádnýho španělkáře to netrápí. Ten nástroj je prostě jinej a určenej na trošku jiný účely.cenda píše:když něco mam tak bych to chtěl využít na plno... i kdybych ho neuměl... což moc neumim... tak by mě štvalo že ho nemůžu zkoušet... prostě pro ten pocit že to mam...Nesst píše:Hech a proč bys na to dělla tapping??? Ty seš blázen.
Nesaouhlasí ms tappingem na akustiku, nevím proč by to nešlo...a slapovat jsem viděl na akustbasu, najdu to na youtube...Nesst píše:Ale chápeš, že to je jak se snažit slapovat na kontrabas?? Na akustickou kytaru si taky moc nezatapuješ a žádnýho španělkáře to netrápí. Ten nástroj je prostě jinej a určenej na trošku jiný účely.cenda píše:když něco mam tak bych to chtěl využít na plno... i kdybych ho neuměl... což moc neumim... tak by mě štvalo že ho nemůžu zkoušet... prostě pro ten pocit že to mam...Nesst píše:Hech a proč bys na to dělla tapping??? Ty seš blázen.
TIez si myslim ze to bi mala bit ako normalna el. basa len akustickaKIWI píše:Nesaouhlasí ms tappingem na akustiku, nevím proč by to nešlo...a slapovat jsem viděl na akustbasu, najdu to na youtube...Nesst píše:Ale chápeš, že to je jak se snažit slapovat na kontrabas?? Na akustickou kytaru si taky moc nezatapuješ a žádnýho španělkáře to netrápí. Ten nástroj je prostě jinej a určenej na trošku jiný účely.cenda píše:
když něco mam tak bych to chtěl využít na plno... i kdybych ho neuměl... což moc neumim... tak by mě štvalo že ho nemůžu zkoušet... prostě pro ten pocit že to mam...
Kiwi - upraven počet citací na 3
Thinking ...
Kombo kombo, jistě, pořád to sem ale neplette, to neřeší ten problém...člověk se nemůže všude brat kombo...
Ta hlasitost respektive tichost..myslíte že ej to kytarou samou, jako levnej model - nic moc?
Ta hlasitost respektive tichost..myslíte že ej to kytarou samou, jako levnej model - nic moc?
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Hrál jsem na Cortku a Cort mě svými akustickými nástroji v poměru kvalita/cena velice zaujal, jsou skvělé, ale ta basa prostě nic moc. Jestli je to dáno tím že je to levnější model tak nevím jak drahý musí takový nástroj být aby hrál nahlas.KIWI píše:Kombo kombo, jistě, pořád to sem ale neplette, to neřeší ten problém...člověk se nemůže všude brat kombo...
chápu!!!Nesst píše:Ale chápeš, že to je jak se snažit slapovat na kontrabas?? Na akustickou kytaru si taky moc nezatapuješ a žádnýho španělkáře to netrápí. Ten nástroj je prostě jinej a určenej na trošku jiný účely.cenda píše:když něco mam tak bych to chtěl využít na plno... i kdybych ho neuměl... což moc neumim... tak by mě štvalo že ho nemůžu zkoušet... prostě pro ten pocit že to mam...Nesst píše:Hech a proč bys na to dělla tapping??? Ty seš blázen.
Mám akustickou fretles baskytaru "Furch" a i když to docela hraje, tak
vedle kytary fakt tak moc slyšet není. Pokud ale kytara nedělá moc velký bengál, tak basa slyšet je. Malé kombíčko to určitě ale řeší.
vedle kytary fakt tak moc slyšet není. Pokud ale kytara nedělá moc velký bengál, tak basa slyšet je. Malé kombíčko to určitě ale řeší.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
Na to jsem samozřejmě došli takéKacis píše:Jen me tak napadlo co takhle z kytary odstranit Ecko a Hcko struny a nekdo by mohl mit provizorni akustickou basskytaru.... Protoze potom tam zustanou jen G, D, A, E a to je zaklad pro ctyrstrunnou bassu ne?
EDIT: Kdyby nejsem basskytarista jen to je takovej napad.
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
A hlavně nejseš na úrovni baskytary, ale kytary - tudíž to tolik neproleze a neplní to funkci baskytary. Protože basa je laděná ještě o oktávu nížKIWI píše:Na to jsem samozřejmě došli takéKacis píše:Jen me tak napadlo co takhle z kytary odstranit Ecko a Hcko struny a nekdo by mohl mit provizorni akustickou basskytaru.... Protoze potom tam zustanou jen G, D, A, E a to je zaklad pro ctyrstrunnou bassu ne?
EDIT: Kdyby nejsem basskytarista jen to je takovej napad.Ale to tam ty zbývající dvě struny možeš zrovna nechat...jenže takhle se DOST blbě hraje prstama, navíc struny jsou tenší a mnohem blíž u sebe...takže nee...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Byl jsem ted na kytarách a ze srandy jsem si vzal do ruky i akustickou basu. No nevím, ale připadalo mi to velmi nevýrazné, co se hlasitosti týče. Mám dojem, že kytara by neměla problém to přeřvat... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008