nadměrné cvičení, a z něj otupělá hlava.

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Graywolf píše: a že si člověk stanoví limit kterej u toho chce bejt, má obrovskou výhodu v tom že se k tomu fakt dokopu, a že u toho opravdu strávím víc času než kdybych si nic takovýho neřekl..
Todle si trochu protiřečí. Když tě baví hrát a proč se k němu "dokopávat", to fakt nechápu. :roll:

dayslipper: Nevím co ti přišlo provokativního. A ta citace co si použil (podle mě) ńevyjadřuje že někomu vidím do hlavy (nebo se o to snažím). A v tom vidím spíš vlastní zkušenost :roll:
A myslím že sem patří řešit jestli je to cvičení blbost nebo ne.
Ale o tom by měl rozhodnout Graywolf. Ten na to má svůj názor, takže s tebou souhlasím že této debaty necháme :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

řeknu jedinou věc - Píle je víc než talent.

Přeberte si to vysvětluje to tu vlastně vše, podle mě. :idea:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Píli a talent bych se neodvážil srovnávat a jestli, tak naopak - bez talentu je píle na nic. Ale nedostatek talentu se dá dostatkem píle dohnat, ale bez něj to fakt nejde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Napsal jsem to jasně já talent nejsem a taky to jde. :wink:

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, tak to vidíš ty... Jinak jisté vlohy pro hraní jistě máš, jinak by ti to nešlo, to jestli si je rozvinul v nadání nebo talent je druhá věc... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

zapomínáš ještě zahrnout genialitu,ale to má jeden z miliónu a já to nejsem.

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Genialita je, obávám se, na naše poměry trochu těžký kalibr :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

LAMA píše:
Graywolf píše: a že si člověk stanoví limit kterej u toho chce bejt, má obrovskou výhodu v tom že se k tomu fakt dokopu, a že u toho opravdu strávím víc času než kdybych si nic takovýho neřekl..
Todle si trochu protiřečí. Když tě baví hrát a proč se k němu "dokopávat", to fakt nechápu. :roll:
počkat, neprotiřečí, já vidím dost velkej rozdíl mezi hraním a cvičením, na to jsem upozorňoval hodněkrát, a tohle jsi dost vytrhl z kontextu
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Graywolf: Dal sem tam celý odstavec, abych se vyhnul nařčení z vytržení z kontextu. :roll:

Pokud se nemýlím tak si psal že tě hraní baví, z toho logicky vyplívá že se do to nemusíš nutit (dokopávat) a stanovovat si nějaké limity
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

znovu, opět a ještě jednou, mezi hraním a cvičením je pro mě dost velkej rozdíl, a bylo to už v tom přízpěvku z kterýho jsi citoval tu část.
Dirty.Pig

Re: nadměrné cvičení, a z něj otupělá hlava.

Příspěvek od Dirty.Pig »

Graywolf píše:tak jsem se rozhodl že tyhle prázdniny budu cvičit 6 hodin denně, říkal jsem si, pohod,a to nic není, chce to jen trpělivost....
ze začátku mě odcházely ruce, ale ty si zvykly až záhadně rychle, ale kupodivu to dělá mnohem větší problém hlavě, otupělost, ospalost, nesostředěnost už po pár hodinkách cvičení a ne a ne si zvyknout...
máte nějaký fígle na hlavu aby snesla v bdělým stavu víc pojmutí novejch not do pamněti, víc soustředění se na metronom a víc pozornosti? pomáhá kafe? nějaký bylinky? víc spánku? a jaký jsou celkově vaše zkušenosti s tímhle tématem..
jo to je asi blbost 6 hodin v kuse :-D
K.I.T.T.

Příspěvek od K.I.T.T. »

No ale třeba jeden klasický kytarista Kazuhito Yamashita cvičil až 18 hodin v kuse...jako asi ty japonci blázniví to někdy přeháněj...nebo Malmsteen..ten jel 10 hodin...M.A.Batio taky.... :roll
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

K.I.T.T. píše:No ale třeba jeden klasický kytarista Kazuhito Yamashita cvičil až 18 hodin v kuse...jako asi ty japonci blázniví to někdy přeháněj...nebo Malmsteen..ten jel 10 hodin...M.A.Batio taky.... :roll
a co hraji Malmsteem a Batio? nechutny onanie :-) radsi misto prehnanyho cviceni poslouchat, hledat inspiraci...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Souhlas s Framim včera jsem poslouchal jak hraje B.B.King,Buddy Guy a Clapton dohromady a to je něco pro uši je to víc prožité než pentantonika v obrovském tempu.

pehve

Příspěvek od pehve »

K.I.T.T. píše:No ale třeba jeden klasický kytarista Kazuhito Yamashita cvičil až 18 hodin v kuse...jako asi ty japonci blázniví to někdy přeháněj...nebo Malmsteen..ten jel 10 hodin...M.A.Batio taky.... :roll
marty??? :roll:
no kdyby hrál blues stačilo by mu 5 a zbytek poslouchat muziku
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Re: nadměrné cvičení, a z něj otupělá hlava.

Příspěvek od Trao »

Graywolf píše:tak jsem se rozhodl že tyhle prázdniny budu cvičit 6 hodin denně, říkal jsem si, pohod,a to nic není, chce to jen trpělivost....
ze začátku mě odcházely ruce, ale ty si zvykly až záhadně rychle, ale kupodivu to dělá mnohem větší problém hlavě, otupělost, ospalost, nesostředěnost už po pár hodinkách cvičení a ne a ne si zvyknout...
máte nějaký fígle na hlavu aby snesla v bdělým stavu víc pojmutí novejch not do pamněti, víc soustředění se na metronom a víc pozornosti? pomáhá kafe? nějaký bylinky? víc spánku? a jaký jsou celkově vaše zkušenosti s tímhle tématem..
Rozvrhni to jako já a nebudeš ,ít problémy -
vstaneš, snídaně, dvě hodiny hraní na kytaru - blok 1
svačina, hodina hraní - blok 2
oběd, dvě hodiny poledního klidu, rozval se s kejtrou na gauč a improvizuj do nahrávek - blok 3
dej si půl hoďky voraz, nějakej pohyb, kliky, shyby, nezaškodí se proběhnout, pak další dvě hoďky - blok 4
večeře, hraní až dokud ti to někdo nezatrhne -blok 5

Rekord mam asi 10 hodin/den , nikdy žádný problémy, zápěstí ničim jinde...

Po ránu dávam něco na rozehrání, důvěrně známý songy, trocha stupnic, pak se zaměřuju na trénink jako takovej, metronom apod. Odpoledne improvizace a před večeří zase trochu techniky, no a večer improvizuju podle nahrávek, kolikrát při tmě...

Hlavně aby to bylo pestrý, jinak to hlavu začne obtěžovat...
Die Hard or Die Home
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

POZOR! Tyto extrémní techniky cvičení praktikujte zásadně, pokud máte pokoj sami pro sebe. Vy to možná vydržíte, ale spolubydlícím budete huntovat zdraví psychické (o to víc, když je to také kytarista :lol: ).
K.I.T.T.

Příspěvek od K.I.T.T. »

framikoin píše:
a co hraji Malmsteem a Batio? nechutny onanie :-) radsi misto prehnanyho cviceni poslouchat, hledat inspiraci...
Uznávám že Batio hraje sóla,který vycházej z cvičení...economy a takový..jsou to jen hodně rychlý plagální stupnice ani to ne.Ale Malmsteen hledal inspiraci v hendrixovi....zkus porovnat hendrixovo sólo a Malmsteenovo..jo je tam víc tónů.Zkus to dát do GuitarPro a zpomalit to.Je to Hendrix....
impact

Příspěvek od impact »

dayslipper píše:POZOR! Tyto extrémní techniky cvičení praktikujte zásadně, pokud máte pokoj sami pro sebe. Vy to možná vydržíte, ale spolubydlícím budete huntovat zdraví psychické (o to víc, když je to také kytarista :lol: ).
Náhodou, taková stupnice C-dur, ta se neoposlouchá ani poté, co jí zahraješ desettisíckrát za sebou. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
K.I.T.T.

Příspěvek od K.I.T.T. »

No i když tady nikdy nevíš komu se co oposlouchá...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“