Seřízení oktávy. .
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
a já mám tady problém
gibsonku mám druhý den, a na 12tem prazci teda ladí, kromě G které jsem opravil kobylou. ale....... na 15 prazci uz je to o něco pryč, a na 20 uz tak o osminu tonu je to pryč. co ted?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Nero
- Rádce
asi je to tak, do ted jsem měl jedenáctky struny a tady jsou desítky tak bude asi tím, každopádně já nad tím asi nic nevyčaruju, za čas to odnesu kytaráři ať dělá co umíNero píše:Mno, ono to může být i špatně seřízeným dohmatem nebo prohnutím krku... A pak je taky varianta, že to moc silně mačkáš a ta struna se tak vytáhne.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
s tim se nezabejvej, jakmile tě někdo uvidí hrát na stagga, uzná, že to, že ti to neladí, je omluvitelnýP5YCHO píše:heh,dobrý..Tak sem dnesa ladil oktávu a na Gčku mi to ukazovalo na 12tym vyšší... Kamínek mam natlačenej až u kobyly,tak nevim docela jistě co mam dělat.Stagg 4ever lidi,fakt doporučuju... lol..
Die Hard or Die Home
Až mě někdo uvidí hrát na stagga,tak po mě začnou házet peníze,abych měl na kytaru a nemusel hrát na dříví do kamen.Trao píše:s tim se nezabejvej, jakmile tě někdo uvidí hrát na stagga, uzná, že to, že ti to neladí, je omluvitelnýP5YCHO píše:heh,dobrý..Tak sem dnesa ladil oktávu a na Gčku mi to ukazovalo na 12tym vyšší... Kamínek mam natlačenej až u kobyly,tak nevim docela jistě co mam dělat.Stagg 4ever lidi,fakt doporučuju... lol..
Stagg SG + Guitar Rig 3
Re:
Já mám to samý na stratu na basovým Ečku. Nějaký tip co s tím?P5YCHO píše:heh,dobrý..Tak sem dnesa ladil oktávu a na Gčku mi to ukazovalo na 12tym vyšší... Kamínek mam natlačenej až u kobyly,tak nevim docela jistě co mam dělat.Stagg 4ever lidi,fakt doporučuju... lol..
Re: Seřízení oktávy. .
kompenzovaný nultý pražec?
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... t7088.htmlMAN5ON píše:kompenzovaný nultý pražec?
jestli nevíš co to je, tak koukni do tohoto tématu je tam obrázek...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
když seřídíte oktavu hodně přesně tak vám nebude ladit nad oktávou, musí to být kompromis aby to fakt ladilo.a hrál jsem dříve na struny tvrdost 9 ale ta kytara fakt nehraje,mám natažené 11a je to fakt znát kytara hraje a dá se do ní řezat a nic se nerozladuje na tvrdší struny se dá zvyknout a tlusté trsátko je základ.hry zdar
- Nero
- Rádce
S tím nesouhlasím - u kvalitně vyrobeného a dobře seřízeného nástroje není žádná nutnost dělat s laděním kompromisy. Teda pomineme-li kompromisy dané použitým způsobem ladění kytary.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tlustší tlustý éčko...jiný (kratší) typ šutru.Já mám to samý na stratu na basovým Ečku. Nějaký tip co s tím?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
No ono už je delší dobu, ale když se k tomu vrátím, tak na basovým éčku mám skok mezi tóny E (prázdná struna) a F. Zbytek na hmatníku je už celkem v pohodě a ladí. Čím ten "skok" může být způsobenej? Malým zářezem v nultým pražci?Atkins píše:Tlustší tlustý éčko...jiný (kratší) typ šutru.Já mám to samý na stratu na basovým Ečku. Nějaký tip co s tím?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Přesně! Ale on je to vždycky trochu kompromis, taky se dá použít ten kompenzovaný nulák, který Ti tu sekundu trošku zúží ale já jsem s ním bohužel neudělal dobrou zkušenost - z**vilo to zvuk.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..