Seřízení oktávy. .

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Chytni ji jako normálně na 12. poli před pražcem. O ten "kov" - to je pražec, se struna opře sama.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Gynekolog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gynekolog »

no tak zase že se struna opře je jasný :D mě jen zmátnul LAMA. Prostě mi to neladí absolutně. Ptal sem se maníka říkal že mam na píču kytaru..to mi řek teda novinku. Zkusim to dát někomu povolanějšímu jestli to zmákne.tak dik no :)
frytol

Floyd ROse

Příspěvek od frytol »

A kluci nevite jak to udelat u Floyd rose?? koukal sem na vsechny videa a nechapu to??? :( :(
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

a já mám tady problém :-P gibsonku mám druhý den, a na 12tem prazci teda ladí, kromě G které jsem opravil kobylou. ale....... na 15 prazci uz je to o něco pryč, a na 20 uz tak o osminu tonu je to pryč. co ted?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

kompenzovany nulty prazec, nebo musis privrit obe usi..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mno, ono to může být i špatně seřízeným dohmatem nebo prohnutím krku... A pak je taky varianta, že to moc silně mačkáš a ta struna se tak vytáhne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Nero píše:Mno, ono to může být i špatně seřízeným dohmatem nebo prohnutím krku... A pak je taky varianta, že to moc silně mačkáš a ta struna se tak vytáhne.
asi je to tak, do ted jsem měl jedenáctky struny a tady jsou desítky tak bude asi tím, každopádně já nad tím asi nic nevyčaruju, za čas to odnesu kytaráři ať dělá co umí :-)
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

heh,dobrý..Tak sem dnesa ladil oktávu a na Gčku mi to ukazovalo na 12tym vyšší... Kamínek mam natlačenej až u kobyly,tak nevim docela jistě co mam dělat. :lol: Stagg 4ever lidi,fakt doporučuju... lol.. :D
Stagg SG + Guitar Rig 3
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

P5YCHO píše:heh,dobrý..Tak sem dnesa ladil oktávu a na Gčku mi to ukazovalo na 12tym vyšší... Kamínek mam natlačenej až u kobyly,tak nevim docela jistě co mam dělat. :lol: Stagg 4ever lidi,fakt doporučuju... lol.. :D
s tim se nezabejvej, jakmile tě někdo uvidí hrát na stagga, uzná, že to, že ti to neladí, je omluvitelný :-)
Die Hard or Die Home
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Trao píše:
P5YCHO píše:heh,dobrý..Tak sem dnesa ladil oktávu a na Gčku mi to ukazovalo na 12tym vyšší... Kamínek mam natlačenej až u kobyly,tak nevim docela jistě co mam dělat. :lol: Stagg 4ever lidi,fakt doporučuju... lol.. :D
s tim se nezabejvej, jakmile tě někdo uvidí hrát na stagga, uzná, že to, že ti to neladí, je omluvitelný :-)
Až mě někdo uvidí hrát na stagga,tak po mě začnou házet peníze,abych měl na kytaru a nemusel hrát na dříví do kamen. :wink:
Stagg SG + Guitar Rig 3
Jester
Rádce

Re:

Příspěvek od Jester »

Já mám to samý na stratu na basovým Ečku. Nějaký tip co s tím?
MAN5ON

Re: Seřízení oktávy. .

Příspěvek od MAN5ON »

kompenzovaný nultý pražec?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

MAN5ON píše:kompenzovaný nultý pražec?
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... t7088.html
jestli nevíš co to je, tak koukni do tohoto tématu je tam obrázek...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Petr7118

Příspěvek od Petr7118 »

když seřídíte oktavu hodně přesně tak vám nebude ladit nad oktávou, musí to být kompromis aby to fakt ladilo.a hrál jsem dříve na struny tvrdost 9 ale ta kytara fakt nehraje,mám natažené 11a je to fakt znát kytara hraje a dá se do ní řezat a nic se nerozladuje na tvrdší struny se dá zvyknout a tlusté trsátko je základ.hry zdar
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

S tím nesouhlasím - u kvalitně vyrobeného a dobře seřízeného nástroje není žádná nutnost dělat s laděním kompromisy. Teda pomineme-li kompromisy dané použitým způsobem ladění kytary.

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Tlustší tlustý éčko...jiný (kratší) typ šutru.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Atkins píše:
Tlustší tlustý éčko...jiný (kratší) typ šutru.
No ono už je delší dobu, ale když se k tomu vrátím, tak na basovým éčku mám skok mezi tóny E (prázdná struna) a F. Zbytek na hmatníku je už celkem v pohodě a ladí. Čím ten "skok" může být způsobenej? Malým zářezem v nultým pražci?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Přesně! Ale on je to vždycky trochu kompromis, taky se dá použít ten kompenzovaný nulák, který Ti tu sekundu trošku zúží ale já jsem s ním bohužel neudělal dobrou zkušenost - z**vilo to zvuk.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“