-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Drobák

Příspěvek od Drobák »

To si celkem týpek když máš 15 let jednu kytaru a jeden apec a děláš tu recenze na kytary atd,ono neseřízená kytara v obchodě se strunama za pár kaček je opravdu hluchá,taky mi prosimtě ukaž kde píšu že ty moc řešíš aparát,napsal sem že občas na foru pozoruju že.... no a vzhledem k tomu že si na foru asi tak dva dny si celkem vztahovačnej ne?dejchá je výraz pro to že lampa žije,že se její zvuk a vlastnosti mění se samotnym stáří lampy,dokuď nedojde k výměně,když to trand si zachovává svuj charakteristickej zvuk pořád,což je celkem zásádní rozdíl mezi nima...Ano,různejma procákama můžeš vyhrotit zvuk do halelujah,stejně tak můžeš brutálnim skreslovadlem uplně zabít charakter lampy nebo naprosto změnit výstupní signál z kytary..já sem teda nějakou brutální změnu z trandu na lampu nezaznamenal,ale i tam hraje roli lidskej faktor...Jestli na tohle chceš diskutovat dál tak se těš až se ozvou jiný borci než sem já :wink: mě spíš zajímaj samotný kytary,ale je tu spoustu lidí který ti o tom poreferujou líp jak já :wink:
Stim nu-metalem a tou hustopřísnou výhružkou "stim na mě nechoď" si asi narážel na muj podpis KoRn,že to nesnášíš...já zase nesnášim lidi co všechno nesnáší a sami dokázali gulo...co si v hudebnim světe dokázal ty?KoRn maj celkem zaslouženej uspěch,šňůry po celym světě a nevidim jedinej slabej článek jejich původní sestavy,nehledně na to,že maj precizní čistou hru na kytaru,head i munky jsou jak metronom,kdybys je slyšel na živo tak víš o čem mluvim...
prostě čistá hra bez chyb,to že brutálně nesólujou a jejich songy jsou víceméně tvrdý riffy s PM je tim,že to k tomuhle stylu patří i ke vokálum,né že by to neuměly...jestli nevěříš tak si třeba pust headovo tribute pro zakka kde hraje velmi melodickou skladbu na 14-ti strunce,mě se prostě jeho temnej styl hry líbí,ale to asi ty nechápeš že hudba je o pocitech a feelingu a ne o to si navolit na best lampě super zvuk a sjíždět arpegia a podobně :roll: až budeš tam kde jsou dneska oni,tak tvuj názor budu brát s větší váhou...100 lidí,100 chutí...mě by se asi taky nelíbilo co posloucháš ty,ale uznám že to jsou lepší hudebníci,co něco dokázali a že hrajou pro svojí sortu lidí,neposlouchám je,ale neodsuzuju,možná až budu lepší a vejš jak oni....každýmu se člověk nezavděčí,ale psát že to jsou ňoumové :roll:

Edit:Jo a pokuď jde o ty procesory,tak ne že sem na ně "tak trochu zapoměl" ale jenom reaguju na to sčim nesouhlasim,což byli ty trandy,u těch procesorů je to hodně flexibilní,takže máš pravdu,ale to hned neznamená že ti každej procák překope zvuk a udělá vše za tebe.stejně jako procákem tak i wah wahem můžeš zakrej hodně chyb,tim že se signál ze slabuje,to je prostě u všeho,neni procák jako procák,takže jestlo dovolíš tak budu oponovat jenom tomu sčim nesouhlasim,zní to divně ale prostě to tak dělám :roll: :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Hele, kluci, kdyztak si to vyreste pres PM, podle me je zbytecny delat novej thread na hadku Lampy vs. Trandaky, ale zas mi prijde skoda to tady uplne promazat ;)
Takze prosim vsechny (tedy i pripadnou treti stranu), aby se drzela tematu Cort :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jasný,tak teda konec off topic...jinak myslim,že kdyby to chtěl někdo,ať už třetí strana dál rozvádět tak by se to dalo splitnout do tématu lampa X tranzistor..ma dojem že tu už takový téma je..i když já nevyvršuju jedno nad druhý,pouze poukazuju na jejich rozdíly a to že každý má svoje výhody...a určitě neni jedno jestli do trandu píchnu fokuse nebo fendera :wink:

edit-Dokonce je tu příznačnej thread "Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp"
Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

Navrat v debate ke Cortu!

Urcite jsem to psal i do jine debaty (kdyz tady nekdo chtel doporucit kytaru do 10tis), ale napisu to i sem :-)

Myslim ze Cortky v porovnani kvalita cena (myslim cenu novejch nastroju)
jsou ok a ja davam palec nahoru.
Sklena

Příspěvek od Sklena »

kua to sem nikdy netusil ze mezi kytaristama sou i takovy hiphoperi :)))Pivko a dobrej koncik nic vic nic min...Cort je dobra znacka, kdyz se udela par uprav tremola sou k hovnu jasnej spalek a singl je taky nejakej osekanej:)))...Pomer Cena/vykon moc stejne dobryho za ty kacky se koupit neda takze za sebe davam taky palec nahoru:)
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Kdo tu mluvil o hip hopu? :)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Cort dělá poměrně dobrý kytary... Sice s elektrickou teprve začínám, ale už jsem od nich vyzkoušel něěkolik akustik... myslím, že co se týče akustik do 6000 tak nemá žádného velkého konkurenta.

Teď chci začít hrát na elektrickou kytaru... vybírám si mezi
http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... 10-GM.html
a
http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... 40-BK.html
Chlebik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chlebik »

Taky s elektrikou začínám a nejvíc se mi podle recenzí na netu líbí Cort G250. Ještě musim kouknout po kamených obchodech jestli ji budou mít abych vyzkoušel jak mi bude držet v ruce. Akorát je pro mě coby začátečníka asi docela zbytečný tremolo tak nevím....

http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... 50-BK.html
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Mám Corta M200 a sem spokojenej. Má užší krk, takže moje malý pracky došáhnou tam, kam u jinejch kytar ne :) A má krásnej tvar. A hraje samozřejmě taky pěkně.
Hofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hofi »

zdravím, je tu nákej vlasník Cortky M520 BK a Cortky M200 ?? kterej by byl tak ohotnej a umístil sem podrobnější fotky kytar(y)? nebo popřípadě zaslat na mail? hofi.michal@seznam.cz :wink:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jestli nejsi línej tak si najdi thread "fotografie našich kytar" a tam nějaký najdeš ode mě...jinak mam trochu jinou povrchovou úpravu,tak to si odmysli.
Dzouzef

Příspěvek od Dzouzef »

Já si teď taky vybírám kytaru. Stanovil jsem si požadavky co by ta kytara měla mít a nejlíp mi z toho vycházely cordky, ale abych se přiznal byl jsem byl jsem z toho trochu rozčarovanej protože sem se nakonec dostal až Custom verzi :D Cort KXCustom tak jsem si řek panáčku zpátky na zem a vezmu si nejspíš Cort KX1Q BC zamykatelný mechaniky oželím a SD 4 dokoupim časem. Nebo myslíte že by bylo lepší přišetřit nebo kouknout po jiný protože sem neměl štěstí si někde customku vyzkoušet ale KX1 mě pěkně sedí do ruky.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

no, ono hodne zalezi co hledas apod, ale pokud ti tamta vyhovuje a nejdes z blata do louze(tim nechcui rict, ze je to spatna kejtra, ale pokud mas PRS, tak to asi nebude to prave :) ), tak nevidim duvod proc ne. Navic vypada fakt luxusne.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Hofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hofi »

Drobák píše:Jestli nejsi línej tak si najdi thread "fotografie našich kytar" a tam nějaký najdeš ode mě...jinak mam trochu jinou povrchovou úpravu,tak to si odmysli.
línej sem nebyl, ale čekal sem něco víc :-) takže muj příspěvek ýše je stále aktuální
ehm fotky tý tvojí kejtry sem měl chvilku v pc taky sem se o ní ucházel když byla na prodej :lol:
Hofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hofi »

ještě bych měl otázku jakej tvar hlavy maj vaše Cortky jestli tendle na pohled hezčí http://www.schoolmusic.co.kr/shop/guita ... 0/6958.jpg nebo tedle co je vidět ve většině online shopů http://images.quebarato.com.br/photos/b ... 021F_2.jpg
dá se někdě v čr sehnaqt ta první varianta? neví někdo proč je jeden takovej a druhej makovej :?:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Přikláním se k té druhé verzi, viz hlava mojí Cortky

http://uloz.to/1048128/hlava-zepredu.jpg
http://uloz.to/1048129/hlava-zezadu.jpg
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Hofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hofi »

ty odkazy nák nejdou stáhnout ale to je jedno druhá verze se mi fakt nelibí a kde sou ostatní cotkaři? někdo kdo mi tu M520 dopuručí nebo vyvrátí ?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dneska se mi dostaly do ruky nějaké Corty (myslím že šlo o X-2, X-4, K-4), všechno šroubované krky a teda tak mizerný zpracování toho krku jsem ještě neviděl - 0,5 až 1mm mezera v loži mezi krkem a tělem a bylo to oblemcaný nějakým lepidlem... To mě teda asijští dělníci docela zklamali vzhledem k tomu, jak se corty chválí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

ObrázekObrázek

Nero: Vyrábí se Corty taky někde jinde než v Indonesii? Jde mi o to, že v mém případě (vyrobeno právě tam) není ani poznat, že mezi tělem a krkem nějaká mezera je - vypadá to jako jeden kus (a dozvuk je mimochodem luxusní).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
aaasdfggg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaasdfggg »

Kurde fix! ty tvoje hlavy (cele černé) jsou fakt luxus! a jak to je takove matne juj!
Kdo pil umřel, kdo nepil, umřel taky.

CORT KX 5 BK
BlackHeart BH5
MXR GT OD, Boss OS2
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“