Já držel v ruce dost kytar různých značek, Corta nevýjimaje. Když už je tu o něm řeč, zkoušel jsem i cortskou "luxusní" sérii celomasivů Parkwood, což by mělo být z Cortů to nejlepší z nejlepšího - a ke spokojenosti jsem měl daleko. To jen dokládá, jak je posuzování kvalit individuální.Pikus píše:Ano, možná mnoho povedených kytar do 2 000 nenajdete, ale tahle patří mezi ty hodně povedené. Jak někdo může posuzovat něco, když na to vživotě nehrál?
Když jsem si kupoval kytaru, měl jsem limit 5 000 a koupil jsem si Corta za 2500, protože mi přišel jako dost dobrá volba. A zvukem rozhodně pozadu není.
Kdo něco ví o konstrukci a výrobě kytar, použitých komponentech a dřevech tak chápe, že sehnat opravdu kvalitní kytaru za několik málo tisíc je nemožný. Za určitou kulturu zvuku a hratelnosti se platí. To ale neznamená, že si všichni musí kupovat luxusní kytary. Naopak, jak jsem psal, pro začátečníka je určitě i levný nástroj dobrou volbou, já taky začínal s laciným nástrojem a do určité míry posloužil dobře.
Pokud se ti ta kytara líbí a dobře se ti na ní hraje, tak není co řešit, cena je vedlejší.