Výběr kytary do 2000Kč, nováček

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
rastakvajanasta

Příspěvek od rastakvajanasta »

Pikus píše:Ano, možná mnoho povedených kytar do 2 000 nenajdete, ale tahle patří mezi ty hodně povedené. Jak někdo může posuzovat něco, když na to vživotě nehrál?
Když jsem si kupoval kytaru, měl jsem limit 5 000 a koupil jsem si Corta za 2500, protože mi přišel jako dost dobrá volba. A zvukem rozhodně pozadu není.
Já držel v ruce dost kytar různých značek, Corta nevýjimaje. Když už je tu o něm řeč, zkoušel jsem i cortskou "luxusní" sérii celomasivů Parkwood, což by mělo být z Cortů to nejlepší z nejlepšího - a ke spokojenosti jsem měl daleko. To jen dokládá, jak je posuzování kvalit individuální.
Kdo něco ví o konstrukci a výrobě kytar, použitých komponentech a dřevech tak chápe, že sehnat opravdu kvalitní kytaru za několik málo tisíc je nemožný. Za určitou kulturu zvuku a hratelnosti se platí. To ale neznamená, že si všichni musí kupovat luxusní kytary. Naopak, jak jsem psal, pro začátečníka je určitě i levný nástroj dobrou volbou, já taky začínal s laciným nástrojem a do určité míry posloužil dobře.
Pokud se ti ta kytara líbí a dobře se ti na ní hraje, tak není co řešit, cena je vedlejší.
vlk44

Příspěvek od vlk44 »

protože tě Ednete (debilní nick) moc dobře znám vím že první co by ses na akustiku učil by bylo něco od metallicy nebo megadeath protože vlastně nic jinyho jako trash metal vlastne neposloucas to je samy master of puppets, whiplash a symphony of destruction a ty si chces kupovat akustiku jako kdyby si poslouchal akorat nohavicu a spol. Ja kterej sem se laskyplne ujal stary a maly brachovy strunalky jsem k akustice nakej cas odsouzenej ale ty mas moznost svobodny volby tak proc si kvuli předsudkum že na akustiku se lip hraje a dalsim volovinam tu pitomou akustiku chces koupit. Vim že peníze máš ale jako starej držgrešle si hledáš to nejlevnesi tak proc si 2 až 3 tácky nepřidat a pokud ti par korun chybi staci rict rodicum a peknej elektrickej komplet mas doma no a pak si muzes hrat na kirka hammeta od rana do vecera a pac ses blazen do especek mam pro tebe malej darek sice to neni nic hmatatelnyho ale mel by ses nad tim zamyslet
http://kytary.cz/esp-ltd-kytarova-sada- ... 08:0:0:1:0
a pokud je ti lito fakt kazdy koruny tak si kup todlenc:
http://kytary.cz/bucklay-by-washburn-ky ... 08:0:0:1:0
rikam ti to jako tvuj nejlepsi kamos akustika takovyho metalisty jako ses ty nebude nikdy tak bavit jako elektrika. nerikam ze akustika je nudna ale mejt svobodnou volbu jako ty uz by se u me valelo ESPecko.
Ednet

Příspěvek od Ednet »

Řeknu že máš pravdu i nemáš pravdu ( těš se zítra ve škole ) ale sem odkázanej jenom na penízky svých rodičů a ty za prví nechcu ždímat když vím jak to teď mají s prací a taky proto že vím jak sem hudebně nadanej a navíc si myslím že do úplnýho začátečníka je zbytečný strkat hodně peněz. Akustiku bych měl na naučení nějakých akordů na INTR a na všelijaký jiný skopičiny. Až se něco naučím na na nějakou tu skořepinu za 2 klacky a bude mě to bavit!!! pak si koupím nějaký to ESPčko a signaturu od kirka hammetta :D :D :D Ale díky za tvoji odpověď já ti taky něco napsal :D

Jo a držgrešle jsem jenom na svoje kamarády :D :D jo a těch peněz moc nemám :D
hanasir

Re: Výběr kytary do 2000Kč, nováček

Příspěvek od hanasir »

Ahojky, kytara za 1500 Kč nemá smysl, pokud jí nechcěš použít jako pádlo a pod. Raději bych investovala do nějaké kvalitnější a rozhodně s vybírala s někým, kdo se v tom vyzná. Tobě jako laikovi unikně spoustu věcí, kvůli kterým pak budeš otrávenáý. I v kvalitním bazaru s hudebninami se dá sehnat pěkný kousek. V Praze vím o pár prodejnách, kde Ti rádi pomůžou s výběrem, vysvětlí co a jak. Držím palce, hanka
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Skoro o rok jsi zaspala, tohle se tu resilo davno :D
Myslim, ze z jeho lacine akustiky je uz davno podlozka pro boty.
woro90

Příspěvek od woro90 »

...EDGE... píše:Skoro o rok jsi zaspala, tohle se tu resilo davno :D
Myslim, ze z jeho lacine akustiky je uz davno podlozka pro boty.
Nebo stejně jako já trefil dobrý kus a místo metalu hraje naprostou všehochuť :lol:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Vaako

Příspěvek od Vaako »

Ahoj...bohužel neodpovídám na "první" dotaz ale chtělj jsem se jen optat.Co říkáte na tuhle kytaru? Nějakou tu dobu už hraju ale dalo by se říct že potřebuju trochu poradit :D Styl hraní rock... Nijak zvláštní vystupování v na koncertech.Jen tak na domácí hraní. Ujde? Předem dík http://www.muzikant.cz/kytary-6/akustic ... -61793.php
flower-go

Příspěvek od flower-go »

Ahoj, nevím jeslti je tohle téma ještě aktivní, ale nechce se mi zakládat další podobné, je jich tu spousta. Chtěla bych se zeptat na odobnou věc - potřebuju co nejlevnější kytaru, harju asi 4 měsíce na naprosto neposlouchatelnou španělku s křivým krkem z roku tuším 92´a chtěla bych akustiku. kamarádka má (podle mě) úplně dokonalou - od focusu za 1600, ale někdo tady psal, že u téhle firmy je to kus od kusu a já asi nepojedu do Ostravy do skladu :( proto jsem se chtěla zeptat na jiný typ, aby stála co nejmíň a zněla celkem dobře - třeba tahle kytara o které jsem se zmiňovala má zvonivý ¨, jasný zvuk a docela dobře akustický, taky tu kdosi psal, že smrk na přední desku není nejlepší, mám se teda tomuhle dřevu vyhejbat ? případně by mohla být i z bazaru, ale na netu jsem jich moc nenašla (jsem z Prahy), tak nevíte o nějakém dobrém ? Víc než 2000 bych do toho nechtěla (teda spíš nemohla ) vrazit.
Předem díky
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

flower-go píše:ale někdo tady psal, že u téhle firmy je to kus od kusu a já asi nepojedu do Ostravy do skladu
To neni o jen firme, kus od kusu je to v cele tehle cenove kategorii. Ano, nektere firmy jsou na tom lepe, jine hur... ale je to na delsi debatu...
flower-go píše:taky tu kdosi psal, že smrk na přední desku není nejlepší, mám se teda tomuhle dřevu vyhejbat ?
Ale ne, takhle to snad nikdo nepsal. Mozna to nebylo dost srozumitelne, nebo to psal v jinych souvislostech, ale tohle urcite neplati.
flower-go píše:případně by mohla být i z bazaru, ale na netu jsem jich moc nenašla (jsem z Prahy), tak nevíte o nějakém dobrém ?
Bohuzel, po bazarech se vali tuna levnejch spanelek (mozna by se nejaka supr dala vybrat), ale westernovky (pokud jde o vyhodnou koupi) jsou pryc hned... to bys musela mit stesti (nebo chodit pravidelne (a stejne mit stesti)).
flower-go píše:Víc než 2000 bych do toho nechtěla (teda spíš nemohla ) vrazit
No, to bude asi malinko problem. Ale nedes se, neni neresitelny... obcas se neco hodne zajimaveho objevi (jak v bazaru, tak v obchode).
Naposledy upravil(a) Paris dne 16.11.2012 22:08, celkem upraveno 1 x.
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

flower-go píše:... smrk na přední desku není nejlepší, mám se teda tomuhle dřevu vyhejbat ?
To v žádném případě! Nejkvalitnější kytary na světě mohou mít přední desku ze smrku (také i z cedru i jiných dřev), u westernových kytar je smrk velmi častý a oblíbený pro jasný, průrazný tón. To samozřejmě platí pro masivní (tj. dřevěnou) přední desku, ale v cenovém rozpětí, ve kterém uvažuješ, bude deska pravděpodobně překližková a to je pak o něčem jiném. Domnívám se, že sehnat přijatelně hrající kytaru do 2000,- bude velmi těžké.
Naposledy upravil(a) Ol'Dawg dne 16.11.2012 22:21, celkem upraveno 1 x.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

mimochodem: na Smichove (v Muzikeru) by takovou nejakou kytaru meli mit - podle popisu je z normalnich materialu (zadny lisovany papiry) - ale (!) chce to urcite videt a zkusit (tedy vzit nekoho, kdo to dokaze posoudit, kdo aspon tusi, jak ma vypadat krk a hmatnik, jestli kytara ladi... atd. treba tu kamaradku, jestli uz se vyzna), bez toho se takovy nastroj poridit neda...
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Prvně bych chtěl ocenit,že zbytečně nezakládáš nové vlákno.takových nováčků je tu tak 1 ze 100.
A teď k věci.Teď jsem objevil tuhle kytaru http://hudba.bazos.cz/inzerat/19725415/ ... kytaru.php .
Rozhodně můžu doporučit všechny Dowiny a tyhle Marisky (což je taky od dowiny) hrají velmi solidně..Kladno máš kousek,rozhodně bych zkusil se slečně ozvat.Nová stojí 2700 kč,takže za 1200 kč dobrá cena,pokud je v pořádku,ale musíš si případně vzít někoho s sebou,aby ji prohlídl.
Pokud by to nevyšlo,pak tuhle Cortku,kterou tady má hodně lidí a když se vybere dobrý kus,máš parádní kytaru na začátky http://kytary.cz/cort-ad-810-ns/HN108716/ .Je trošičku přes limit,ale třeba bude ještě někde levněji.
Ale prvni bych zkusl tu Marrisku,protože na tu jsem slyšel jen chválu a za 1200 mi to přijde jako velmi dobrá nabídka,pokud je v pořádku.Zkus cinknou slečně,poptat se a případně zajet omrknout.
Co se týče pomoci.Kdyby kamarádka nebyla až taková odbornice,nebo ti nechtěla pomoct,tady na fóru by se myslím určitě někdo našel,kdo by ti s koupí pomohl,tak jako už se to stalo mnohokrát,takže se klidně neboj zeptat tady.
flower-go

Příspěvek od flower-go »

Díky moc :) Ten inzerát jsem napřed zavrhla, protože jsem vlastně začala šetřit teďka, ale za ten týden klesla cena na 950,- takže uvidíme...jinak jsem ráda, že se nemusím bát toho smrku :) Kamarádka mi snad bude schopna poradit, kdyžtak se určitě někdo najde :)
flower-go

Příspěvek od flower-go »

Tak už mám jednu doma :) Nakonec je to Cort AD 810, sice je to překližka, ale zdá se mi dost dobrá, proti mojí původní to je o 100% lepší a je to fakt vydařenej kousek :) Vybírali jí kamarád kytarista a konzervatorista, takže jsem se mohla spolehnout :D
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“