Dvanáctistrunka kolem 5 tis.

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Remy Bonjasky

Dvanáctistrunka kolem 5 tis.

Příspěvek od Remy Bonjasky »

Jedinou kterou jsem si vyhlídnul je tahle. Ty kytaru mám spíš nadoma nebo k táboráku, tak za ní nechci dát moc. http://kytary.cz/fender-cd-140s-12-dvan ... 47:0:0:1:0 Máte s ní někdo zkušenosti ? Moc rád uvítám nějakou jinou kytaru v týhle cenový relaci.
Díky za každej návrh nebo připomínku ... :wink:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ja nevim, ale nechces radsi sestistrunku? podle me za ty prahcy ziskas neporovnatelne lepsi nastroj.

jinak, vetsina lidi tvrdi(ted nemyslim jenom na foru, ale i treba panove, co prodavaji u Humla), ze Fender akustiky moc nehrajou.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Zkusil bych Cortu: http://kytary.cz/cort-dvanactistrunna-a ... 31:0:0:1:0
Je sice o dve ste drazsi a bez popisu, ale...Cortky podle vseho nebyvaji uplne hloupe.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

za tyhle peníze bych se dvanáctkám vyhnul, za ty peníze ani nejde udělat krk který by vydržel nápor dvanácti strun, po čase se krk začne stáčet, nebo všelijak deformovat, dokonce jsem na vlastní oči viděl jak nějaka 12ka ibaneza, měla vypouklý struník nebo jak se tomu říká, prostě trčel 1cm z kytary a drevo bylo na hranici prasknutí. podle mě se do levných dvanáctek nevyplatí investovat, radši přišetřit, nebo jít do šestky
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
CZEchito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZEchito »

Do akustik Fender bych určitě nešel.A za ty peníze bych vůbec nekupoval 12ti strunou kytaru ale dal bych to do 6ky.12ky maj cenu až tak minimálně od 8-10ti tisíc (samozřejmě podle značky).Navíc ja 12ky nesnáším,blbě se to mačká a nejde na to vybrnkavat ja bych do 5ti bral buď tohle http://kytary.cz/hohner-westernova-kyta ... 73:0:0:1:0 na tu jsem hrál u nás v obchodě a zněla fakt hezky, a nebo nějakyho Corta http://www.musiccenter.cz/akustické-kyt ... e/:3:28413 hlavně ať to má přední desku masiv
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch

CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tak kdyz chce nekdo 12ku tak ji chce asi kvuli zvuku a chce proste 12ku tak mu nenunte 6ku, ale pravdou je ze na tu 12ku by to chtelo pritlacit s cenou, o tom žádná
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli 12-tku, tak aspon tohle...

http://kytary.cz/yamaha-dvanactistrunna ... 31:0:0:1:0

Níž bych nechodil, jak zvukem, tak zpracováním a obávám se že i trvanslivostí to bude o hubu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Remy Bonjasky

No tak to jste mi moc radost neudělali. Já už šestistrunku mám, tu dvanáctku jsem chtěl jenom pro ten zvuk. Ale nejsem zas tak vášnivej kytarista abych do ní dával 8 tisíc. Nakonec bych si mohl koupit i tu Cortku ale víc už se mi do ní dávat nechce...
Takže to opravdu nemá smysl kupovat si ani tu Cortku ?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

když nejsi tak vášnivý kytarista, na co chceš 12ku?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Remy Bonjasky

Nemyslel jsem to tak, že bych měl kytaru za postelí a jednou za rok na ní hrál. Hraju na ní moc rád, ale nehraju nikde moc na koncertech, nikde pravidelně nevystupuju. Takže spíš nejsem tak dobrý než vášnivý kytarista.
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Kdyby chtěl šestistrunku,tak se tady podívá po foru na tisíce přízpěvků o šestistrunných kytarách.Z jeho dotazu asi vyplívá,že má zájem o dvanáctku a tím pádem odpovědi typu:"proč si radši nekoupíš 6 strunku" mi připadají absurdní.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

me pripada absudrni koupit nvou dvanactku za 5000
ale tak koukej o bazaru, treba tam casem neco vyplyne(nespechas jak vidim :) )

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

ze Fender akustiky moc nehrajou.
To je smutny fakt.
Mam 12 od Corta - neni to spatny nastroj, tenkrat stala cca 11.

Zkusil bych bazar - jednoznacne
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Remy Bonjasky

To jsou všechny dvanáctky pod osum jen tak na ozdobu ??
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jenom tak na ozdobu určitě nejsou. I tam se dají najít dobré kusy. Ale nikdo ti to nezaručí. Prostě kvalitní kytara něco stojí a dvanácktka ještě víc. Někde se ty peníze ušetřit musí. Záleží co od toho očekáváš. Jestli chceš jenom něco na doma tak ti bude třeba stačit i ten Fender, jenže se to musíš hodně dobře rozmyslet, aby jsi za rok nezjistil, že tě ta kytara vlastně moc neoslovuje a chceš něco jiného=např. lepšího.

U levné kytary můžeš mít problém s dohmatem a s tím spojeným drnčením strun. Což je věc co se dá ještě docela dobře pořešit seřízením, ale jestli tam bude hůř udělaná kobylka tak ti můžou blbě ladit oktávy a s tím už toho zase tak moc neuděláš. Takže ano levné kytary hrají, ale jde o to jak a co od ní chceš.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Remy Bonjasky

Z bazaru to koupit se neodvážim, to snad radši počkám až budou peníze 8)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak kdyz to predem vyzkousis, tak de je problem?

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Presne - kdyz si muzes nastroj v bazaru ozkouset, mas jistotu napr. ze se ani po tolika letech nezkroutil krk treba. A mnoho dalsiho.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Remy Bonjasky

Nejsem zas takový znalec abych dokázal říct, že tenhle typ kytary týhle značky obstojí a tenhle ne...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Tak nekomu rekni - tady je kytaristu, ze by se s nema dala zastavet Vltava. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“