Jak zjistit kolik mám ůderů za minutu,sekundu

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Jak zjistit kolik mám ůderů za minutu,sekundu

Příspěvek od Filthyfan »

Zdar,zajímalo by mě,jak lze zjistit,kolik úderů mám za sekundu nebo minutu. Jestli je na to někde na netu nějaká věcička nebo jak???? Předem díky za odpověď.... :wink:
Já si na Malmsteena hrát nemusim....*FUCK*
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

strucne: na co? o existenci takovyho zarizeni docela dost pochybuju, minimalne o jeho presnosti, i kdyz co dnes soudruzi v NDR nevymysli...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Si pust metronom a hraj s ním ne ? Ale ne 10 sekund, pěkně 5 minut v kuse. :twisted: :lol:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

otazkou neni JAK, otazkou je PROC...
nicmene, Smrťa ma pravdu, ale tezko rict, jak to hrajes presne, vid...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

vaše starosti bych chtěl mít :) holt všechno není o rychlosti, a kytara už vůbec ne... 8) já radši kvalitu než kvantitu

ale abych nebyl uplně offtopic, pust si recording v audacity, mrdej tam tony a pak si ten skvost pust a minutu si počítej kolik si jich tam najebal :D ne :lol:

achjo :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

trochu OT vy fakt už nevíte co by jste tady fakt řešili za hovadiny :lol: sice taky občas napíšu nějakou hovadinu, ale aspon o tom přemýšlím než to napíšu ;)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

pupack píše:vaše starosti bych chtěl mít :) holt všechno není o rychlosti, a kytara už vůbec ne... 8) já radši kvalitu než kvantitu

ale abych nebyl uplně offtopic, pust si recording v audacity, mrdej tam tony a pak si ten skvost pust a minutu si počítej kolik si jich tam najebal :D ne :lol:

To víš, ten dnešní uspěchanej svět :P
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

vikicek píše:
pupack píše:vaše starosti bych chtěl mít :) holt všechno není o rychlosti, a kytara už vůbec ne... 8) já radši kvalitu než kvantitu

To víš, ten dnešní uspěchanej svět :P
jo jo máš recht :)
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Na tohle asi moc věcí nebude, každopádně, kdyby ti to pořád vrtalo hlavou, stačí to nahrát v audacity, přehrát zpomaleně a počítat [třeba děláním teček fixou na papír] :)
Obrázek
Andreee

Příspěvek od Andreee »

A dalo by se jeste nejak zjistit, kolikkrat si dokazu za minutu uprdnout?
PPS - prdy per second :)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Andreee píše:A dalo by se jeste nejak zjistit, kolikkrat si dokazu za minutu uprdnout?
PPS - prdy per second :)
Ty si vazne pako...

K tematu: Jinak asi jenom s metronomem, nebo nahrat, zpomalit a pocitat, ale stejne nevim k cemu ti bude to vedet.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Dám úderů za minutu tolik co profíci, nevěříte? Věřte! Na jedné struně jeden tón trrrrrrrr :lol:
Takže tohle měřit je ryzí blbost.

Co bys poměřit mohl je rychlost toho jak sjedeš nějakou stupnici nebo arpeggio a to si vem nějaký metronom jak někdo říkal, nebo si z nějakého prográmku dej předvolený bicí part a můžeš zvyšovat BPM a zjistíš hned po kam až stíháš si určité věci dávat..
Já se teď učím rychlé dva údery na jednu strunu, jeden tón a pak dva na strunu pod ní, zřejmě šestnáctinky (nevím moc jak to poznat, prostě nejrychleji jak to jde) abych to mohl dát do jednoho technického riffu až to budu zvládat...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
nity

Příspěvek od nity »

budto chces hrat na kytaru nebo vymejslet blbosti...az budes umet hrat tak zjistis ze nic pocitat nepotrebujes...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Andreee

Příspěvek od Andreee »

tak tak
Miloš_P

Re: Jak zjistit kolik mám ůderů za minutu,sekundu

Příspěvek od Miloš_P »

Filthyfan píše:Zdar,zajímalo by mě,jak lze zjistit,kolik úderů mám za sekundu nebo minutu. Jestli je na to někde na netu nějaká věcička nebo jak???? Předem díky za odpověď.... :wink:
Najdi si na metronomu tempo, ve kterym to ještě bezchybně uhraješ (hraj např. osminky nebo šestnáctky) a pak prostým matematickým výpočtem urči výsledek 8) .
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Srry už nevim co by chlapi...
Já si na Malmsteena hrát nemusim....*FUCK*
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Já nevím, ale mně by se to třeba občas hodilo, kvůli například nastavování tempa v Guitar Pro apod. Prostě když zapisuju nějakou svoji věc, tak abych si to nemusel pousště 5 minut a hledat to, ale vědět, že tohle je třeba 120bmp a tak...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Nesst píše:Já nevím, ale mně by se to třeba občas hodilo, kvůli například nastavování tempa v Guitar Pro apod. Prostě když zapisuju nějakou svoji věc, tak abych si to nemusel pousště 5 minut a hledat to, ale vědět, že tohle je třeba 120bmp a tak...
ted me napadlo, jak jsi tohle napsal, ze jsme to mozna vaichni az na tebe pochopili blbe :D

jestli tedy autor chtel zjistit tempo toho jak hraje(tzn. nechtel merit, jak nejrychlejc je schopnej do toho rezat), tak mu doporucim si nekde na netu, v kompu nebo v materialnim svete sehnat metronom(pro tohle asi bude lepsi digitalni) a je to o tom to vyzkouset. tempo se udava v uderech za minutu(bpm=beats per minute).
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

tušim že v Traktor Dj (PC App.) jde někde mačkat mezerníkem do rytmu a řekne ti to bpm...
Stagg SG + Guitar Rig 3
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jestli si myslel opravdu jak zjistit bpm jakékoliv skladby či hraní

pak můžu doporučit MixMeister BPM analyzer, je to zdarma malinkata aplikace

http://www.mixmeister.com/bpmanalyzer/bpmanalyzer.asp

zjistiju tím bpm toho co hraji i jinych tracku abych mohl spravne nastavit delay
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“