Drnčení o krk

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
loquito

Drnčení o krk

Příspěvek od loquito »

Ahoj mám takovej menší trouble...vyměnil jsem struny naladil akorát asi kvůli tomu že jsou nový tak se asi musí ladit víckrát že?...Protože áčková mi docela ještě skáče okolo středu a ne a ne se trefit...jinak ostatní trefim...akorát pak když zkouším nějakej ten akord tak mi nějaká ta struna drnčí a nevím ale asi to bude o krk...a asi se to bude ladit nějak těma kamenama na kobilce?...akorát nevím přesně jak..btw mám strata....tak jestli můžete potřeboval bych docela hodně rad a pomoci...díky
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Struny musíš ručně trochu "zatahat" aby si sedly a pak je nalaď, ustálí se ti to tak za 2dny cca, pak už by měly ladit ok. No a drnčení strun je záležitost prohnutí krku (truss rod v krku) a hejbánim s kamenama na kobylce nahoru a dolu -> zvyšování a snižování strun
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
loquito

Příspěvek od loquito »

"zatahat" znamená přesněji copa?:-)...a ta druhá sprostá věc se dělá jak pa?:-)
Ebu

Příspěvek od Ebu »

loquito píše:"zatahat" znamená přesněji copa?:-)...a ta druhá sprostá věc se dělá jak pa?:-)
Nehrabal bych se v tom nijak složitě. Jednoduše, ty nové struny si ze začátku "sedají", roztahují se, to trvá asi ty dva dny, kdy už by pak měly svoje ladění držet lépe.
Obrázek
loquito

Příspěvek od loquito »

okay...a tedy zmizí pak i to drnčení?protože když se podívám na vzdálenost strun od krku tak blíž k tělu jsou struny víš a mezi prvním a druhým pražcem se skoro dotýkají (teď si nevzpomenu jak se tomu nadává) toho kovového dělítka :-D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

jaky struny si natah a jaky jsi mel predtim?
mluvim o tloustce(takovyto 0,009-0,42)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
loquito

Příspěvek od loquito »

Asanoth píše:jaky struny si natah a jaky jsi mel predtim?
mluvim o tloustce(takovyto 0,009-0,42)
předtím jsem měl tovární devítky a teď mám desítky(0,10 - 0,46)
Shrot

Příspěvek od Shrot »

loquito píše:"zatahat" znamená přesněji copa?:-)...a ta druhá sprostá věc se dělá jak pa?:-)
http://www.youtube.com/watch?v=qgVAhI8P ... ectric.php

4:40
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Re: Drnčení o krk

Příspěvek od Dariel »

loquito píše:Ahoj mám takovej menší trouble...vyměnil jsem struny naladil akorát asi kvůli tomu že jsou nový tak se asi musí ladit víckrát že?...Protože áčková mi docela ještě skáče okolo středu a ne a ne se trefit...jinak ostatní trefim...akorát pak když zkouším nějakej ten akord tak mi nějaká ta struna drnčí a nevím ale asi to bude o krk...a asi se to bude ladit nějak těma kamenama na kobilce?...akorát nevím přesně jak..btw mám strata....tak jestli můžete potřeboval bych docela hodně rad a pomoci...díky
Když měním struny, mám to samé, poprvé jsem se bál že jsem to nějak zje*al, když to drnčí, ale další den už to hrálo (a ladilo) normálně :)
loquito

Příspěvek od loquito »

Dariel píše:
loquito píše:Ahoj mám takovej menší trouble...vyměnil jsem struny naladil akorát asi kvůli tomu že jsou nový tak se asi musí ladit víckrát že?...Protože áčková mi docela ještě skáče okolo středu a ne a ne se trefit...jinak ostatní trefim...akorát pak když zkouším nějakej ten akord tak mi nějaká ta struna drnčí a nevím ale asi to bude o krk...a asi se to bude ladit nějak těma kamenama na kobilce?...akorát nevím přesně jak..btw mám strata....tak jestli můžete potřeboval bych docela hodně rad a pomoci...díky
Když měním struny, mám to samé, poprvé jsem se bál že jsem to nějak zje*al, když to drnčí, ale další den už to hrálo (a ladilo) normálně :)
mě to zadrnčí jen chvílema ale bude to asi tím že tu strunu pořádně nezmáčknu
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

loquito píše: mě to zadrnčí jen chvílema ale bude to asi tím že tu strunu pořádně nezmáčknu
Některý krky jsou náchylný na to, abys mačkal pražec přesně těsně u něho. Jinak ti to bude trochu drnčet dycky.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
nodj

Příspěvek od nodj »

hele,jde ňák narovnat krk do luku?nemyslim kytaráře,ale doma sám.. :)dík
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Výztuha krku (Truss rod). S tím si můžeš pohrát i doma sám.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
nodj

Příspěvek od nodj »

myslel jsem to tak,že krk je do luku i přes utaženou výztuhu..
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

nodj píše:myslel jsem to tak,že krk je do luku i přes utaženou výztuhu..
sundej struny a pritahni vyztuhu..
nodj

Příspěvek od nodj »

mrkendy píše:
nodj píše:myslel jsem to tak,že krk je do luku i přes utaženou výztuhu..
sundej struny a pritahni vyztuhu..

to už samozřejmě je,jinak bych se neptal..
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

tak to uz pomuze jedine tohle:
Obrázek
nodj

Příspěvek od nodj »

ježiš :lol: tak já mam právě dva takhle křivý krky..jeden ze starý epiphonky a druhej z kramerky,tak si myslim,že by nemělo smysl to dávat někam ke kytarářovi a platit za takový šunky...tak já možná zkusim tohle a pak napíšu,jak to dopadlo:D ale asi rupne a já si rozbiju tlamu:)
woro90

Příspěvek od woro90 »

nodj píše:ježiš :lol: tak já mam právě dva takhle křivý krky..jeden ze starý epiphonky a druhej z kramerky,tak si myslim,že by nemělo smysl to dávat někam ke kytarářovi a platit za takový šunky...tak já možná zkusim tohle a pak napíšu,jak to dopadlo:D ale asi rupne a já si rozbiju tlamu:)
Odpadky ke mně! :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
nodj

Příspěvek od nodj »

tak to zkoušim,ale mam jen 73 kilo a asi by to chtělo víc...skáču na tom a nic:(
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“