Drnčení o krk
Pravidla fóra
Drnčení o krk
Ahoj mám takovej menší trouble...vyměnil jsem struny naladil akorát asi kvůli tomu že jsou nový tak se asi musí ladit víckrát že?...Protože áčková mi docela ještě skáče okolo středu a ne a ne se trefit...jinak ostatní trefim...akorát pak když zkouším nějakej ten akord tak mi nějaká ta struna drnčí a nevím ale asi to bude o krk...a asi se to bude ladit nějak těma kamenama na kobilce?...akorát nevím přesně jak..btw mám strata....tak jestli můžete potřeboval bych docela hodně rad a pomoci...díky
Struny musíš ručně trochu "zatahat" aby si sedly a pak je nalaď, ustálí se ti to tak za 2dny cca, pak už by měly ladit ok. No a drnčení strun je záležitost prohnutí krku (truss rod v krku) a hejbánim s kamenama na kobylce nahoru a dolu -> zvyšování a snižování strun
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
jaky struny si natah a jaky jsi mel predtim?
mluvim o tloustce(takovyto 0,009-0,42)
mluvim o tloustce(takovyto 0,009-0,42)
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
http://www.youtube.com/watch?v=qgVAhI8P ... ectric.phploquito píše:"zatahat" znamená přesněji copa?:-)...a ta druhá sprostá věc se dělá jak pa?:-)
4:40
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Drnčení o krk
Když měním struny, mám to samé, poprvé jsem se bál že jsem to nějak zje*al, když to drnčí, ale další den už to hrálo (a ladilo) normálněloquito píše:Ahoj mám takovej menší trouble...vyměnil jsem struny naladil akorát asi kvůli tomu že jsou nový tak se asi musí ladit víckrát že?...Protože áčková mi docela ještě skáče okolo středu a ne a ne se trefit...jinak ostatní trefim...akorát pak když zkouším nějakej ten akord tak mi nějaká ta struna drnčí a nevím ale asi to bude o krk...a asi se to bude ladit nějak těma kamenama na kobilce?...akorát nevím přesně jak..btw mám strata....tak jestli můžete potřeboval bych docela hodně rad a pomoci...díky
mě to zadrnčí jen chvílema ale bude to asi tím že tu strunu pořádně nezmáčknuDariel píše:Když měním struny, mám to samé, poprvé jsem se bál že jsem to nějak zje*al, když to drnčí, ale další den už to hrálo (a ladilo) normálněloquito píše:Ahoj mám takovej menší trouble...vyměnil jsem struny naladil akorát asi kvůli tomu že jsou nový tak se asi musí ladit víckrát že?...Protože áčková mi docela ještě skáče okolo středu a ne a ne se trefit...jinak ostatní trefim...akorát pak když zkouším nějakej ten akord tak mi nějaká ta struna drnčí a nevím ale asi to bude o krk...a asi se to bude ladit nějak těma kamenama na kobilce?...akorát nevím přesně jak..btw mám strata....tak jestli můžete potřeboval bych docela hodně rad a pomoci...díky
Některý krky jsou náchylný na to, abys mačkal pražec přesně těsně u něho. Jinak ti to bude trochu drnčet dycky.loquito píše: mě to zadrnčí jen chvílema ale bude to asi tím že tu strunu pořádně nezmáčknu
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Odpadky ke mně!nodj píše:ježištak já mam právě dva takhle křivý krky..jeden ze starý epiphonky a druhej z kramerky,tak si myslim,že by nemělo smysl to dávat někam ke kytarářovi a platit za takový šunky...tak já možná zkusim tohle a pak napíšu,jak to dopadlo:D ale asi rupne a já si rozbiju tlamu:)
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...