zesilovač do 30 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

teda příspěvěk kortyho má grády, to se musí nechat. zvlášť když má na ikonce slashe, kterej zásadně paří na marshall :D .

JCM 800 je přímo na hard'n'heavy, mám mírně poštelovanou dvoukanálovou osmistovku a judas priest, ac/dc. iron maiden, alice cooper, guns, ozzy, metla, testament, i venom nejsou problém. čistej to má taky skvělej, se singlama je to pěkně barevný, i když zas někdo může namítnout, že fendry maj lepší. ale co se týče toho našlaplýho rockovýho zvuku - jasná jednička. Co se týče těch TSL/DSL, byl bych trochu opatrnější. Jsou na to rozporuplný reakce, každej máme jiný uši. Někdo to chválí, někdo ne. Přiznávám že jsem na ně nehrál, ale to TSL jsem slyšel a nebylo to nic extra špatný, ozkoušet to můžeš.
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

úplnej souhlas s dlouhovlasacem...JCM 800 je legendarni hlava a vlastně se dá říct že 2 největší metaloví zabijáci Kerry King a Zakk Wylde maj na jeji platformě postavený svoje signovaný aparáty...Jinak s tim TSLkem bych taky problém neměl...Je to vlastně tvoje věc...já ti radím tady ty 2 zesáky...TSLko je vlastně modernější..

EDIT: Docela dosti sem nepochopil Maplesovu reakci..Nevím proč by ti té hlavy mělo být líto... :roll:
Naposledy upravil(a) Hanzbiker dne 22.01.2009 20:44, celkem upraveno 1 x.
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

Na tvrdší styly a hard n´heavy je TSL jako vyšitý. :wink:
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Maples píše:To myslíš vážně? Nu dobrá.) Bude mi tý hlavy líto.(
To mi příjde každýho Marshallu použitýho do metalu.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

zakk_wylde píše:Na tvrdší styly a hard n´heavy je TSL jako vyšitý. :wink:
Já hrál na TSL 100, sice jen tak půl hodiny, ale zvuk moc pěkný :-)
Souhlasím, Master of Puppets na tom zněl dost dobře .)
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

60'Rock_N'_Roll píše:
Maples píše:To myslíš vážně? Nu dobrá.) Bude mi tý hlavy líto.(
To mi příjde každýho Marshallu použitýho do metalu.
mě je zase líto vás...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

ještě mi napiš, že bych mohl klidně hrát metal na Blues Deluxe a padnu smíchem na podlahu chlapče...
Z mých zkušeností s Marshallama na JCM 800 prostě pořádně tvrdej zvuk bez krabiček s rozumně nastaveným masterem nedostanete, proč chce hrát někdo metal na ne hi-gainovej aparát? to je to, co mi neleze do hlavy! Já si sakra na Funk a blues taky nekoupím Engla...Sice mi někdo může namítnout, že každej styl se dá hrát na cokoliv, je to osobní věc...ale člověk by si měl aspon od základu vybírat to, na co je to postavený! Kdybych bydlel v horách, pořídím si Porsche? NE, pořídím si Jeepa kurna:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Pokud Marshall na hard/heavy, tak bud DSL50 bez dokrmeni nebo JCM800, JMP se starou TS-9 nebo TS808;)
Ani 6100 30th Anniv. by nebyla spatna, ale tam je vyznamnejsi spis univerzalnost (uzasny cisty, 2. kanal moznost volby 3 modu od JTM45 po nagainovanou JCM800 a treti kanal hi-gain)..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

no tak padej na podlahu woe, ja na blues deluxe hral a to jeho zkresleni me sedlo jako p***l na hrnec a normalne sem z toho vytah takovy stavnaty zkresleni na kterym sem si hned z fleku dal Lordi hard rock halelujah a bylo to dobry.
osmi kilo je docela pedal friendly tak ze by nebyl problem hodit k tomu neco na dokrmeni a ma tu metlu jak vysitou a ani by nezabil samotnej apec...
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Maples píše:Z mých zkušeností s Marshallama na JCM 800 prostě pořádně tvrdej zvuk bez krabiček s rozumně nastaveným masterem nedostanete, proč chce hrát někdo metal na ne hi-gainovej aparát? to je to, co mi neleze do hlavy! Já si sakra na Funk a blues taky nekoupím Engla...Sice mi někdo může namítnout, že každej styl se dá hrát na cokoliv, je to osobní věc...ale člověk by si měl aspon od základu vybírat to, na co je to postavený! Kdybych bydlel v horách, pořídím si Porsche? NE, pořídím si Jeepa kurna:D
Nechci se do tebe nějak navážet, ale od kdy platí, že na metal potřebuju vždycky jenom hi gainový monstra? to je přeci stejná hloupost, jako říct, že metal je jenom blití do mikráků. já mám gain na půlce a moje nároky na zkreslení jsou splněný.
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Prosimtě a proč na to ti lidi hráli ten hard/heavy...?Protože to hrálo špatně nebo co...Já to absolutně nechápu teď... :roll:

EDIT: EHH..!!Jinak pro Maplese... http://cz.youtube.com/watch?v=7lsnwmeWvNg
http://cz.youtube.com/watch?v=1Ee6ckC5o ... re=related to druhý je nějáká upravená 800 ale to je jedno...
Naposledy upravil(a) Hanzbiker dne 22.01.2009 21:57, celkem upraveno 2 x.
Banhof

Příspěvek od Banhof »

Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

dlouhovlasac píše:
Maples píše:Z mých zkušeností s Marshallama na JCM 800 prostě pořádně tvrdej zvuk bez krabiček s rozumně nastaveným masterem nedostanete, proč chce hrát někdo metal na ne hi-gainovej aparát? to je to, co mi neleze do hlavy! Já si sakra na Funk a blues taky nekoupím Engla...Sice mi někdo může namítnout, že každej styl se dá hrát na cokoliv, je to osobní věc...ale člověk by si měl aspon od základu vybírat to, na co je to postavený! Kdybych bydlel v horách, pořídím si Porsche? NE, pořídím si Jeepa kurna:D
Nechci se do tebe nějak navážet, ale od kdy platí, že na metal potřebuju vždycky jenom hi gainový monstra? to je přeci stejná hloupost, jako říct, že metal je jenom blití do mikráků. já mám gain na půlce a moje nároky na zkreslení jsou splněný.
presne tak. autor chce hrat heavy metal, a to jsou treba maidni nebo judast priest, a na co hrajou? na marshally. metal neni jen podladeni v acku, sjizdeni arpegii a gain za hranici citelnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=B-RYTc_rVns&NR=1
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fabra

Příspěvek od Fabra »

beru tu 800 chci hlavne marshalla. dik za komenty
Guitar: Gibson Explorer
Combo:Marshall JCM 2000, Marshall MG 100DFX
Effect: Boss Metal Zone
Picks: Dunlop Tortex JAZZ
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Fabra píše:chci hlavne marshalla.
tak s timhle zas opatrne, jo? jcm800 bude bezpochyby hodne dobrej apec, ale prece jen, orientovat se podle znacky neni nejlepsi reseni.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

Proč ne? Marshall má pořád svůj typický zvuk, ať je to jcm800, 900, 2000, JVM.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Fabra

Příspěvek od Fabra »

Asanoth píše:
Fabra píše:chci hlavne marshalla.
tak s timhle zas opatrne, jo? jcm800 bude bezpochyby hodne dobrej apec, ale prece jen, orientovat se podle znacky neni nejlepsi reseni.
marshall je roky proverena znacka mel sem od nich 3 komba a byl sem spokojeny proto nemam duvod menit .
kubog

Příspěvek od kubog »

Bez pochýb osemkilo :)
Fabra

Příspěvek od Fabra »

kubog píše:Bez pochýb osemkilo :)
jasne , pro me asi nejlepsi volba
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

pokud z toho budes chtit vytahnout vic spodku, hod tam kt88 do koncaku... prave kerry aj zakk to tak maji :wink:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“