JCM 800 je přímo na hard'n'heavy, mám mírně poštelovanou dvoukanálovou osmistovku a judas priest, ac/dc. iron maiden, alice cooper, guns, ozzy, metla, testament, i venom nejsou problém. čistej to má taky skvělej, se singlama je to pěkně barevný, i když zas někdo může namítnout, že fendry maj lepší. ale co se týče toho našlaplýho rockovýho zvuku - jasná jednička. Co se týče těch TSL/DSL, byl bych trochu opatrnější. Jsou na to rozporuplný reakce, každej máme jiný uši. Někdo to chválí, někdo ne. Přiznávám že jsem na ně nehrál, ale to TSL jsem slyšel a nebylo to nic extra špatný, ozkoušet to můžeš.
zesilovač do 30 000
Pravidla fóra
-
dlouhovlasac
teda příspěvěk kortyho má grády, to se musí nechat. zvlášť když má na ikonce slashe, kterej zásadně paří na marshall
.
JCM 800 je přímo na hard'n'heavy, mám mírně poštelovanou dvoukanálovou osmistovku a judas priest, ac/dc. iron maiden, alice cooper, guns, ozzy, metla, testament, i venom nejsou problém. čistej to má taky skvělej, se singlama je to pěkně barevný, i když zas někdo může namítnout, že fendry maj lepší. ale co se týče toho našlaplýho rockovýho zvuku - jasná jednička. Co se týče těch TSL/DSL, byl bych trochu opatrnější. Jsou na to rozporuplný reakce, každej máme jiný uši. Někdo to chválí, někdo ne. Přiznávám že jsem na ně nehrál, ale to TSL jsem slyšel a nebylo to nic extra špatný, ozkoušet to můžeš.
úplnej souhlas s dlouhovlasacem...JCM 800 je legendarni hlava a vlastně se dá říct že 2 největší metaloví zabijáci Kerry King a Zakk Wylde maj na jeji platformě postavený svoje signovaný aparáty...Jinak s tim TSLkem bych taky problém neměl...Je to vlastně tvoje věc...já ti radím tady ty 2 zesáky...TSLko je vlastně modernější..
EDIT: Docela dosti sem nepochopil Maplesovu reakci..Nevím proč by ti té hlavy mělo být líto...
EDIT: Docela dosti sem nepochopil Maplesovu reakci..Nevím proč by ti té hlavy mělo být líto...
Naposledy upravil(a) Hanzbiker dne 22.01.2009 20:44, celkem upraveno 1 x.
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
- 60'Rock_N'_Roll
ještě mi napiš, že bych mohl klidně hrát metal na Blues Deluxe a padnu smíchem na podlahu chlapče...
Z mých zkušeností s Marshallama na JCM 800 prostě pořádně tvrdej zvuk bez krabiček s rozumně nastaveným masterem nedostanete, proč chce hrát někdo metal na ne hi-gainovej aparát? to je to, co mi neleze do hlavy! Já si sakra na Funk a blues taky nekoupím Engla...Sice mi někdo může namítnout, že každej styl se dá hrát na cokoliv, je to osobní věc...ale člověk by si měl aspon od základu vybírat to, na co je to postavený! Kdybych bydlel v horách, pořídím si Porsche? NE, pořídím si Jeepa kurna:D
Z mých zkušeností s Marshallama na JCM 800 prostě pořádně tvrdej zvuk bez krabiček s rozumně nastaveným masterem nedostanete, proč chce hrát někdo metal na ne hi-gainovej aparát? to je to, co mi neleze do hlavy! Já si sakra na Funk a blues taky nekoupím Engla...Sice mi někdo může namítnout, že každej styl se dá hrát na cokoliv, je to osobní věc...ale člověk by si měl aspon od základu vybírat to, na co je to postavený! Kdybych bydlel v horách, pořídím si Porsche? NE, pořídím si Jeepa kurna:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Pokud Marshall na hard/heavy, tak bud DSL50 bez dokrmeni nebo JCM800, JMP se starou TS-9 nebo TS808;)
Ani 6100 30th Anniv. by nebyla spatna, ale tam je vyznamnejsi spis univerzalnost (uzasny cisty, 2. kanal moznost volby 3 modu od JTM45 po nagainovanou JCM800 a treti kanal hi-gain)..
Ani 6100 30th Anniv. by nebyla spatna, ale tam je vyznamnejsi spis univerzalnost (uzasny cisty, 2. kanal moznost volby 3 modu od JTM45 po nagainovanou JCM800 a treti kanal hi-gain)..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
no tak padej na podlahu woe, ja na blues deluxe hral a to jeho zkresleni me sedlo jako p***l na hrnec a normalne sem z toho vytah takovy stavnaty zkresleni na kterym sem si hned z fleku dal Lordi hard rock halelujah a bylo to dobry.
osmi kilo je docela pedal friendly tak ze by nebyl problem hodit k tomu neco na dokrmeni a ma tu metlu jak vysitou a ani by nezabil samotnej apec...
osmi kilo je docela pedal friendly tak ze by nebyl problem hodit k tomu neco na dokrmeni a ma tu metlu jak vysitou a ani by nezabil samotnej apec...
-
dlouhovlasac
Nechci se do tebe nějak navážet, ale od kdy platí, že na metal potřebuju vždycky jenom hi gainový monstra? to je přeci stejná hloupost, jako říct, že metal je jenom blití do mikráků. já mám gain na půlce a moje nároky na zkreslení jsou splněný.Maples píše:Z mých zkušeností s Marshallama na JCM 800 prostě pořádně tvrdej zvuk bez krabiček s rozumně nastaveným masterem nedostanete, proč chce hrát někdo metal na ne hi-gainovej aparát? to je to, co mi neleze do hlavy! Já si sakra na Funk a blues taky nekoupím Engla...Sice mi někdo může namítnout, že každej styl se dá hrát na cokoliv, je to osobní věc...ale člověk by si měl aspon od základu vybírat to, na co je to postavený! Kdybych bydlel v horách, pořídím si Porsche? NE, pořídím si Jeepa kurna:D
Prosimtě a proč na to ti lidi hráli ten hard/heavy...?Protože to hrálo špatně nebo co...Já to absolutně nechápu teď... 
EDIT: EHH..!!Jinak pro Maplese... http://cz.youtube.com/watch?v=7lsnwmeWvNg
http://cz.youtube.com/watch?v=1Ee6ckC5o ... re=related to druhý je nějáká upravená 800 ale to je jedno...
EDIT: EHH..!!Jinak pro Maplese... http://cz.youtube.com/watch?v=7lsnwmeWvNg
http://cz.youtube.com/watch?v=1Ee6ckC5o ... re=related to druhý je nějáká upravená 800 ale to je jedno...
Naposledy upravil(a) Hanzbiker dne 22.01.2009 21:57, celkem upraveno 2 x.
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Tohle taky nevypadá špatně http://kytary.cz/traynor-custom-special ... 69:0:0:1:0 
presne tak. autor chce hrat heavy metal, a to jsou treba maidni nebo judast priest, a na co hrajou? na marshally. metal neni jen podladeni v acku, sjizdeni arpegii a gain za hranici citelnosti.dlouhovlasac píše:Nechci se do tebe nějak navážet, ale od kdy platí, že na metal potřebuju vždycky jenom hi gainový monstra? to je přeci stejná hloupost, jako říct, že metal je jenom blití do mikráků. já mám gain na půlce a moje nároky na zkreslení jsou splněný.Maples píše:Z mých zkušeností s Marshallama na JCM 800 prostě pořádně tvrdej zvuk bez krabiček s rozumně nastaveným masterem nedostanete, proč chce hrát někdo metal na ne hi-gainovej aparát? to je to, co mi neleze do hlavy! Já si sakra na Funk a blues taky nekoupím Engla...Sice mi někdo může namítnout, že každej styl se dá hrát na cokoliv, je to osobní věc...ale člověk by si měl aspon od základu vybírat to, na co je to postavený! Kdybych bydlel v horách, pořídím si Porsche? NE, pořídím si Jeepa kurna:D
http://www.youtube.com/watch?v=B-RYTc_rVns&NR=1
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
tak s timhle zas opatrne, jo? jcm800 bude bezpochyby hodne dobrej apec, ale prece jen, orientovat se podle znacky neni nejlepsi reseni.Fabra píše:chci hlavne marshalla.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
marshall je roky proverena znacka mel sem od nich 3 komba a byl sem spokojeny proto nemam duvod menit .Asanoth píše:tak s timhle zas opatrne, jo? jcm800 bude bezpochyby hodne dobrej apec, ale prece jen, orientovat se podle znacky neni nejlepsi reseni.Fabra píše:chci hlavne marshalla.
Guitar: Gibson Explorer
Combo:Marshall JCM 2000, Marshall MG 100DFX
Effect: Boss Metal Zone
Picks: Dunlop Tortex JAZZ
Combo:Marshall JCM 2000, Marshall MG 100DFX
Effect: Boss Metal Zone
Picks: Dunlop Tortex JAZZ
- tallicaman