Šikmý snímač

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Rapaport

Šikmý snímač

Příspěvek od Rapaport »

Zdravím,
jaký má efekt snímač který je na kytaře šikmo?
A jaký bude mít zvuk kytara, nebo význam, na kytaře s H-H kdy humbucker který je dál od kobylky je na šikmo?
Díky
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

nekdo tu rikal myslim ze je to z duvodu aby to pridalo trochu vic basu.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Mám za to, že je to proto, že obecně, čím je zvuk snímanej blíž ke kobyle, je ostřejší. A na Fenderech bylo potřeba výšky přiostřit proti basům o trochu víc, aby víc zvonily výšky a basy zůstávaly utlumenější...
woro90

Příspěvek od woro90 »

biker_xx píše:Mám za to, že je to proto, že obecně, čím je zvuk snímanej blíž ke kobyle, je ostřejší. A na Fenderech bylo potřeba výšky přiostřit proti basům o trochu víc, aby víc zvonily výšky a basy zůstávaly utlumenější...
Přesně tak, aby se ještě více odlišil zvuk středového a kobylkového snímače. Proto to tak má i tele, a proto má tak výrazný twang. Každopádně si nejsem jistý, zda by to bylo proveditelné na HB, protože by rohy čouhaly ven a struny by byly vůči magnetickému poli dost divně orientované.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

šikmý HB jsem už viděl. TAkže to asi není problém.
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Obrázek
Gibson nighthawk
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jo, to je speciální šikmý HB. Tam problém pochopitelně nemůže být. Já jsem měl na mysli normální, ale pootočený.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
darthtuk

Příspěvek od darthtuk »

Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson :D(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Joo ten Nighthawk je hodně zajímavá kytara. Kámoš to koupil jako svojí první elektriku, za nějaké 4 tácy+-, zajímavej tvar, zajímavé osazení snímačů. Už jen ten šikmej a rozepínací HB je frajeřina. A singlááč na středu se též hodí
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

jak uz jsem psal, podle me to signalizuje, ze ta kytara bude hrat stene blbe, at jsou ty snimace jakkoliv .)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Saul
Kontaktovat uživatele:

Re: Šikmý snímač

Příspěvek od Saul »

Rapaport píše:Zdravím,
jaký má efekt snímač který je na kytaře šikmo?
A jaký bude mít zvuk kytara, nebo význam, na kytaře s H-H kdy humbucker který je dál od kobylky je na šikmo?
Díky
nechci bejt zlej, ale vážně ti nestačí pro informace o tom střepu z číny jeden topič? Já vážně čekám až založíš ještě téma "knoby Sounder"
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Proč ne? Glenn Tipton má šikmej krkovej snímač (obyč, ne ten spešl) na svém superstratu a myslím, že s tím problém nemá...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

v pootočení HB u kobylky nebo u krku problém nevidím. Zvukově je to jen malinko jiné, víc výšek, víc basů. Možná berevnější (comb filter?). Měl to tak Eddie, Glenn, tak proč ne ty?

Pak dej vědět, co jsou ty Soundery zač, ty Diablo.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

trochu offtopic: Nevíte náhodou jestli se dá u klasickýho stratocasteru vyměnit pickguard tak, že tvar PG zůstane stejný, akorát bude opačně pootočená díra na kobylkáč? Pásne to vůbec? Popřípadě kde by se takovej PG dal sehnat, nevíte?
Jo a ještě jedna věc, myslíte že by šlo snímače na strata nainstalovat bez problému stranově převráceně? (horní konec dole)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

rasomaso píše:trochu offtopic: Nevíte náhodou jestli se dá u klasickýho stratocasteru vyměnit pickguard tak, že tvar PG zůstane stejný, akorát bude opačně pootočená díra na kobylkáč? Pásne to vůbec? Popřípadě kde by se takovej PG dal sehnat, nevíte?
Jo a ještě jedna věc, myslíte že by šlo snímače na strata nainstalovat bez problému stranově převráceně? (horní konec dole)
Jimi's style? :)
Napadá mě jenom koupit levorukou kejtru, ale nějaké řešení určitě bude :wink:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“