Šikmý snímač
Pravidla fóra
Šikmý snímač
Zdravím,
jaký má efekt snímač který je na kytaře šikmo?
A jaký bude mít zvuk kytara, nebo význam, na kytaře s H-H kdy humbucker který je dál od kobylky je na šikmo?
Díky
A jaký bude mít zvuk kytara, nebo význam, na kytaře s H-H kdy humbucker který je dál od kobylky je na šikmo?
Díky
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, aby se ještě více odlišil zvuk středového a kobylkového snímače. Proto to tak má i tele, a proto má tak výrazný twang. Každopádně si nejsem jistý, zda by to bylo proveditelné na HB, protože by rohy čouhaly ven a struny by byly vůči magnetickému poli dost divně orientované.biker_xx píše:Mám za to, že je to proto, že obecně, čím je zvuk snímanej blíž ke kobyle, je ostřejší. A na Fenderech bylo potřeba výšky přiostřit proti basům o trochu víc, aby víc zvonily výšky a basy zůstávaly utlumenější...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jo, to je speciální šikmý HB. Tam problém pochopitelně nemůže být. Já jsem měl na mysli normální, ale pootočený.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Joo ten Nighthawk je hodně zajímavá kytara. Kámoš to koupil jako svojí první elektriku, za nějaké 4 tácy+-, zajímavej tvar, zajímavé osazení snímačů. Už jen ten šikmej a rozepínací HB je frajeřina. A singlááč na středu se též hodí
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
jak uz jsem psal, podle me to signalizuje, ze ta kytara bude hrat stene blbe, at jsou ty snimace jakkoliv .)
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Re: Šikmý snímač
nechci bejt zlej, ale vážně ti nestačí pro informace o tom střepu z číny jeden topič? Já vážně čekám až založíš ještě téma "knoby Sounder"Rapaport píše:Zdravím,
Díky
trochu offtopic: Nevíte náhodou jestli se dá u klasickýho stratocasteru vyměnit pickguard tak, že tvar PG zůstane stejný, akorát bude opačně pootočená díra na kobylkáč? Pásne to vůbec? Popřípadě kde by se takovej PG dal sehnat, nevíte?
Jo a ještě jedna věc, myslíte že by šlo snímače na strata nainstalovat bez problému stranově převráceně? (horní konec dole)
Jo a ještě jedna věc, myslíte že by šlo snímače na strata nainstalovat bez problému stranově převráceně? (horní konec dole)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Jimi's style?rasomaso píše:trochu offtopic: Nevíte náhodou jestli se dá u klasickýho stratocasteru vyměnit pickguard tak, že tvar PG zůstane stejný, akorát bude opačně pootočená díra na kobylkáč? Pásne to vůbec? Popřípadě kde by se takovej PG dal sehnat, nevíte?
Napadá mě jenom koupit levorukou kejtru, ale nějaké řešení určitě bude