Zasunuté "kolíky" snímače

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Zasunuté "kolíky" snímače

Příspěvek od brazdil.radek »

Nazdar, mám takový problém... Mám levnou kytaru Squier Strat a u jednoho singlu se mi ty "kolíky" na snímači, co mají trochu vyčnívat, zasunuli dovnitř... může to mít ztrátu kvality zvuku? Mám to nechat opravit nebo se na to ´vykašlat a nechat tak? Dá se to vůbec opravit??
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

a má to nějaký vliv na zvuk? slyšels to vůbec, že se ptáš?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nevylezl ti jenom kryt trochu výš? Je divné, že by to zalezlo, vždyť to jde skrz až k plochému magnetu na spodní straně...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

woro90 píše:Nevylezl ti jenom kryt trochu výš? Je divné, že by to zalezlo, vždyť to jde skrz až k plochému magnetu na spodní straně...
me pride, ze ten kryt vylizt nemuze.
ledaze by ty snimace nemel skoro vubec utahnuty... ale je to divny.
nicmene, axel ma pravdu.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Fakt ty pólové nástavce zalezly? Nebylo to tak od začátku - to je normální, staggered. Myslím si, že jsou tam ty nástavce dost natěsno, že se nepohnou ani silou.

Přemýšlel jsem, jak je z toho plastu naopak šetrně dostat a nahradit je šroubkama jako DiMarzio nebo Invader.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Asi uz tem nastavcum dosla trpelivost k tvymu hrani :lol:
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
woro90

Příspěvek od woro90 »

kmensik píše:Fakt ty pólové nástavce zalezly? Nebylo to tak od začátku - to je normální, staggered. Myslím si, že jsou tam ty nástavce dost natěsno, že se nepohnou ani silou.

Přemýšlel jsem, jak je z toho plastu naopak šetrně dostat a nahradit je šroubkama jako DiMarzio nebo Invader.
No hlavně nemají kam zalézt! Na druhé straně přece není volný prostor, ale masivní magnet, a nedává smysl, aby mezi ním a pólovými nástavci byla mezera...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

woro90 píše:
kmensik píše:Fakt ty pólové nástavce zalezly? Nebylo to tak od začátku - to je normální, staggered. Myslím si, že jsou tam ty nástavce dost natěsno, že se nepohnou ani silou.

No hlavně nemají kam zalézt! Na druhé straně přece není volný prostor, ale masivní magnet, a nedává smysl, aby mezi ním a pólovými nástavci byla mezera...
U singlu neni masivni magnet, jenom u HB. U singla to totiz nejsou polovy nastavce, ale rovnou magnety.
Naposledy upravil(a) mrkendy dne 2.02.2009 11:19, celkem upraveno 1 x.
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brazdil.radek »

Věci se mají takhle... povolený to není určitě... na začátku ¨vyčnívaly, ostatní dva vyčnívají... ze začátku se mi zasu nul trošku jenom jeden, pak jsem na ty ostatní trochu zatlačil a zasunüli se všechny... když zatlačím na ostatní, ani se nehnou... oddělal sem pickguard a podíval se dovnitř, ale ke kolíkům se sám určitě nedostanu, je to zakrytovaný plastem... nechápu... a nákup nové kytary v brzké době neplánuju, šetřím na Valvekinga...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele a projevilo se to na zvuku?

Jestli ne tak to neřeš. A na novou kytaru to rozhodně není. To můžeš bejt klidnej. :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
woro90

Příspěvek od woro90 »

mrkendy píše:
woro90 píše:

U singlu neni masivni magnet, jenom u HB. U singla to totiz nejsou polovy nastavce, ale rovnou magnety.
Tak mám v kytaře půlky HB. Nebo tam mám už od výroby telecí snímače s železnou deskou zespodu, i když je to strat. Nevím, jak je to možné, ale rozhodně to tak vypadá. Každopádně aspoň já mám na druhé straně "něco".
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

mrkendy píše:
woro90 píše:

Tak si v tom uděláme jasno. Konstrukce singlů od nejdražšího po nejobyč:
1. Alnico tyčové magnety skrz cívku (vespodu většinou nevyčnívají) - klasika Fender
2. Ocelové polepieces přečuhující vespodu pod základnu snímače, z jejich boků 2 keramické tyčové magnety - současné mexico
3. Ocelové polepieces vespodu v rovině se základnu snímače, pod nimi přilepený jeden velký keramický magnet - Squier std. a tisíc jiných
4. dtto 3, keramický magnet i polepieces zality v plastovém těle snímače, nic nevyčuhuje - nejlevnější china (můj Squier Affinity)

To je vše co jsem zatím viděl u opravdových singlů (ne stacky či hubené HB). Tekže zastrčit by teoreticky měly jít magnety jen snímače 1. typu, a nebo byly vážně uvolněné nástavce nějakého obyč typu.

Alnico magnety se dají poznat, jsou takové šedě ocelové, a horní plošky broušené lineárně. Ocelové nástavce jsou chromované nebo niklované, a buď úplně hladké, nebo mají horní plošky soustružené drážky.
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

jo,to se kámošovi stalo na jeho sqieru taky a vliv na zvuk to rozhodně má,protože máš snímač dál od strun.Bude to asi chtít rozebrat kytaru a podívat se co je uvolněný.jestli kryt,tak si v suchu,jestli tyče snímačů,tak přeju příjemnou zábavu s nastavovánim vzdálenosti. :D
Stagg SG + Guitar Rig 3
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“