Zasunuté "kolíky" snímače
Pravidla fóra
- brazdil.radek
- Kontaktovat uživatele:
Zasunuté "kolíky" snímače
Nazdar, mám takový problém... Mám levnou kytaru Squier Strat a u jednoho singlu se mi ty "kolíky" na snímači, co mají trochu vyčnívat, zasunuli dovnitř... může to mít ztrátu kvality zvuku? Mám to nechat opravit nebo se na to ´vykašlat a nechat tak? Dá se to vůbec opravit??
Nevylezl ti jenom kryt trochu výš? Je divné, že by to zalezlo, vždyť to jde skrz až k plochému magnetu na spodní straně...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
me pride, ze ten kryt vylizt nemuze.woro90 píše:Nevylezl ti jenom kryt trochu výš? Je divné, že by to zalezlo, vždyť to jde skrz až k plochému magnetu na spodní straně...
ledaze by ty snimace nemel skoro vubec utahnuty... ale je to divny.
nicmene, axel ma pravdu.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
No hlavně nemají kam zalézt! Na druhé straně přece není volný prostor, ale masivní magnet, a nedává smysl, aby mezi ním a pólovými nástavci byla mezera...kmensik píše:Fakt ty pólové nástavce zalezly? Nebylo to tak od začátku - to je normální, staggered. Myslím si, že jsou tam ty nástavce dost natěsno, že se nepohnou ani silou.
Přemýšlel jsem, jak je z toho plastu naopak šetrně dostat a nahradit je šroubkama jako DiMarzio nebo Invader.
U singlu neni masivni magnet, jenom u HB. U singla to totiz nejsou polovy nastavce, ale rovnou magnety.woro90 píše:No hlavně nemají kam zalézt! Na druhé straně přece není volný prostor, ale masivní magnet, a nedává smysl, aby mezi ním a pólovými nástavci byla mezera...kmensik píše:Fakt ty pólové nástavce zalezly? Nebylo to tak od začátku - to je normální, staggered. Myslím si, že jsou tam ty nástavce dost natěsno, že se nepohnou ani silou.
Přemýšlel jsem, jak je z toho plastu naopak šetrně dostat a nahradit je šroubkama jako DiMarzio nebo Invader.
Naposledy upravil(a) mrkendy dne 2.02.2009 11:19, celkem upraveno 1 x.
- brazdil.radek
- Kontaktovat uživatele:
Věci se mají takhle... povolený to není určitě... na začátku ¨vyčnívaly, ostatní dva vyčnívají... ze začátku se mi zasu nul trošku jenom jeden, pak jsem na ty ostatní trochu zatlačil a zasunüli se všechny... když zatlačím na ostatní, ani se nehnou... oddělal sem pickguard a podíval se dovnitř, ale ke kolíkům se sám určitě nedostanu, je to zakrytovaný plastem... nechápu... a nákup nové kytary v brzké době neplánuju, šetřím na Valvekinga...
Tak mám v kytaře půlky HB. Nebo tam mám už od výroby telecí snímače s železnou deskou zespodu, i když je to strat. Nevím, jak je to možné, ale rozhodně to tak vypadá. Každopádně aspoň já mám na druhé straně "něco".mrkendy píše:U singlu neni masivni magnet, jenom u HB. U singla to totiz nejsou polovy nastavce, ale rovnou magnety.woro90 píše:No hlavně nemají kam zalézt! Na druhé straně přece není volný prostor, ale masivní magnet, a nedává smysl, aby mezi ním a pólovými nástavci byla mezera...kmensik píše:Fakt ty pólové nástavce zalezly? Nebylo to tak od začátku - to je normální, staggered. Myslím si, že jsou tam ty nástavce dost natěsno, že se nepohnou ani silou.
Tak si v tom uděláme jasno. Konstrukce singlů od nejdražšího po nejobyč:mrkendy píše:U singlu neni masivni magnet, jenom u HB. U singla to totiz nejsou polovy nastavce, ale rovnou magnety.woro90 píše:No hlavně nemají kam zalézt! Na druhé straně přece není volný prostor, ale masivní magnet, a nedává smysl, aby mezi ním a pólovými nástavci byla mezera...kmensik píše:Fakt ty pólové nástavce zalezly? Nebylo to tak od začátku - to je normální, staggered. Myslím si, že jsou tam ty nástavce dost natěsno, že se nepohnou ani silou.
1. Alnico tyčové magnety skrz cívku (vespodu většinou nevyčnívají) - klasika Fender
2. Ocelové polepieces přečuhující vespodu pod základnu snímače, z jejich boků 2 keramické tyčové magnety - současné mexico
3. Ocelové polepieces vespodu v rovině se základnu snímače, pod nimi přilepený jeden velký keramický magnet - Squier std. a tisíc jiných
4. dtto 3, keramický magnet i polepieces zality v plastovém těle snímače, nic nevyčuhuje - nejlevnější china (můj Squier Affinity)
To je vše co jsem zatím viděl u opravdových singlů (ne stacky či hubené HB). Tekže zastrčit by teoreticky měly jít magnety jen snímače 1. typu, a nebo byly vážně uvolněné nástavce nějakého obyč typu.
Alnico magnety se dají poznat, jsou takové šedě ocelové, a horní plošky broušené lineárně. Ocelové nástavce jsou chromované nebo niklované, a buď úplně hladké, nebo mají horní plošky soustružené drážky.