Roland Cube vs. Vox Valvetronix

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Starouš

Roland Cube vs. Vox Valvetronix

Příspěvek od Starouš »

Ahoj všichni kytaroví mazáci 8) Chtěl bych vás poprosit o pomoc při výběru komba. Momentálně hraju doma pouze přes efekt Digitech RP 80 rovnou do sluchátek a předtím jsem hrál s tím efektem přes kombo Torque 3OW (což je jak jsem pochopil z článků na tomto fóru i jinde pěkná sr* :) ), no a když jsme hráli s kapelou, tak jsme většinou měli vypůjčenou aparaturu, takže jsem vlastně taky hrál bez komba.
Rozhodnul jsem se konečně pořídit nějaký kombíčko, abych se tak říkajíc kytarově osamostatnil :)

Teď k parametrům... Mám k dispozici nějakých max. 9000Kč. Chtěl bych aby kombo bylo co nejlépe vybavené (sluchátkový výstup na cvičení v paneláku, výstup pro případné připojení dalšího repráku nebo do mixu..atd.). Co se týče výkonu, tak počítám, že 30W je minimum, optimální by asi bylo něco okolo 50-60W. Chtěl bych to kombo jak na cvičení doma (sluchátka), tak i případné na hraní ve zkušebně nebo v klubu.

Z výše uvedeného a z informací, které jsem načerpal zde a na youtube mi zatím jako dva favorité vycházejí komba Roland Cube 60 a Vox Valvetronix 30 (50)... Pokud jde o styl, tak bych chtěl hrát hlavně rock'n'roll, rock, bigbít (50.-70. léta), případně blues... Jen na doplnění, hraju na kytaru Squier Stratocaster (3single).

Mohli byste mi prosím poradit, které z uvedených komb by pro mě bylo vhodnější? Případně i můžete navrhnout jiné alternativy podle uvedených požadavků... Momentálně jsem ve stádiu vybírání, obcházení krámů a zkoušení, takže se mi hodí každá rada...
Díky moc za odpovědi. 8)
Naposledy upravil(a) Starouš dne 24.03.2009 23:40, celkem upraveno 1 x.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Příště až budeš psát tak to laskavě rozděl do odstavcu , většina lidi to vzdá při první čtvrtině čtění je to nepřehledný a mlatí to do očí . Na tvý styly bych ti doporučil spíš toho valvetronixe , rolandy nejsou vubec špatný , ale valvetronix mi zněl rozhodně líp (asi repra) ... Porozhlídnul bych se ještě po nečem , ale to už doplní kolegové .
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Starouš

Příspěvek od Starouš »

Díky za odpověď a upozornění... Toho valvetronixe znám zatím jen z youtube a dalších odkazů na webu, Cuba jsem si dneska poprvé vyzkoušel a i když se mi na něm něco líbilo... minimálně čistej kanál JC clean, tak celkově mě až tak nenadchlo...(ale byl to jen první docela krátký ozkoušení..)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

pokud ti de o vejbavu, vede valvetronix;)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

turbo_MaCk píše:pokud ti de o vejbavu, vede valvetronix;)
tak tak, za relativně málo peněz máš v tom i efekty, s kterýma si dost vyhraješ

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

za mě taky valvetronix... proste mi zni lip a ma vic moznosti...

pokud chces moc zvuku a efektu v jedne krabici, tak je to dobra volba...

zkus omrknout bazar. i na tech starsich radach se da najit pekny zvuk (to nove VT ma vic modulaci aparatu) a nebude te to stat takove penize. dát 9t. (jak píšeš) za "tranzistor" by mi bylo asi líto, zkus ten bazar

sel bych bud do 30w XL s 12 reprakem a nebo do 50w... obyč stříbrná 30 s desítkou by nemusela stačit.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

qwer píše: sel bych bud do 30w XL s 12 reprakem a nebo do 50w... obyč stříbrná 30 s desítkou by nemusela stačit.
Určitě do tý XL s 50w , má to i nastavitelnej výkon takže se nemusíš bát o sluch a mužeš i vytavit tu lampičku.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ten valvetronix...
Má to v sobě multiefekt a taky to tak hraje, no. Podle mě ten zvuk v naprostý většině případů nemá šťávu, takže na hraní s kapelou bych se poohdlíd asi po něčem jinym. Valvetronixe bych bral tu 15W na doma na blbnutí, ale jak řikám, pokud chceš hrát s kapelou a něco protlačit, tak bych ho nebral...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Asanoth: vidím to taky tak. Jenom mě štve, že ty normální "dospělý" aparáty(levnější) maj v podstatě jeden zvuk, sice dobrej, ale jeden. Já už sem zmlsanej tady z těch simulací, že si můžu nakroutit Cream, Hendrixe, ACDC, Metallicu a pořád to bude hrát celkem obstojně. I když pravda, na podia bych to nebral :wink:
Naposledy upravil(a) vikicek dne 25.03.2009 22:09, celkem upraveno 1 x.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

podle mě valvetronix (a to jeho fanda zrovna nejsem) je na takoví to domácí hraní, kdy chceš používat i sluchátka a mít co nejvíc možosí etc. ideální. Pokud ti někdo začne doporučovat 5W hlavu, tak věř, že to ti vyhovat nebude. NA něco je holt lepší jedno a na jiný druhý, takže bych to moc neřešil a koukl se po něm :wink:
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já nechápu, jaktože někdo ještě nenavrhnul nějakou levnou lampu :)
Udělám to já.
http://kytary.cz/?par=SE650%3A0%3A0%3A1 ... =Crate+V18
Jeden z těchto dvou máš parádní do zkušebny, na doma ti to sice potichu až tak skvěle znít nebude, ale pořád líp než Digitech RP80... ale počítej s tím, že k jednokanálu musíš krabičku, ale máš to daleko slušnejší základ do budoucna, než kdybys koupil tranzistor. Rozdíl mezi nima je v tom, že 212 bude daleko víc tlačit a je o pět kilo těžší. A nenech se zmást výkonem, ten ti stačit určitě bude ;)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

mycountry: Co jsem na to hrál, tak podle mě na doma velice nevhodný aparát. Je to fakt už hlasitý, probudí se to až na vyšší hlasitost, než bys doma moh normálně provozovat. A navíc se fakt musí počítat s krabkama, ze samotnýho aparátu se toho fakt moc nenakroutí :)
(ještě otázka je, jestli takhle přidušená V18 bude pořád hrát líp než tranzistor nebo ne...to by musel ozkoušet)

P.S. A ta V18 má těžko výstup na sluchátka ..
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Starouš

Příspěvek od Starouš »

Díky všem za odpovědi... 8) Mně se upřímně řečeno taky víc líbí ten valvetronix... U toho XL si ale nejsem jistej jestli jestli je to pro mě dobrá volba vzhledem k těm amp modelům. Zdá se mi, že je asi spíš na nějaký tvrdší styly. Mně se mezi těma amp modelama u VT série líbí hlavně ty vintage aparáty (Vox AC30TB, AC15, fendery...jak na to hrajou třeba Beatles, Rolling Stones, Chucka Berryho a tak- např. zde http://www.youtube.com/watch?v=FDfkhiFwugQ )

Pokud jde o lampový kombo, tak je fakt, že jsem si na chviličku po zkoušení Cuba zkusil zahrát na Crate V50 Palomino (2kanály, 2x12repro) a ten zvuk byl fakt úplně jinej... Dost se mi líbil... Jenomže já to kombo potřebuju i na doma... :?
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Starouš píše:Díky všem za odpovědi... 8) Mně se upřímně řečeno taky víc líbí ten valvetronix... U toho XL si ale nejsem jistej jestli jestli je to pro mě dobrá volba vzhledem k těm amp modelům. Zdá se mi, že je asi spíš na nějaký tvrdší styly. Mně se mezi těma amp modelama u VT série líbí hlavně ty vintage aparáty (Vox AC30TB, AC15, fendery...jak na to hrajou třeba Beatles, Rolling Stones, Chucka Berryho a tak- např. zde http://www.youtube.com/watch?v=FDfkhiFwugQ )

Pokud jde o lampový kombo, tak je fakt, že jsem si na chviličku po zkoušení Cuba zkusil zahrát na Crate V50 Palomino (2kanály, 2x12repro) a ten zvuk byl fakt úplně jinej... Dost se mi líbil... Jenomže já to kombo potřebuju i na doma... :?
ano podle toho co jsi psal bych volil tu Vintage verzi ne ten Higain XL. Valvetronix hraje hezky, jen se nema moc rad s krabkama (dle mych praktickych zkusenosti) protože je to pořád proste modelingové kombo, je to proste multiefekt se simulací aparatu s reprakem.. čili jestli ti budou stačit ty zvuky co jsou tam, běž do něj, jestli chceš využívat jiné efekty a hrát "klasickou" cestou, poohlédni se po "klasickém" kombu
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

mycountry píše:Já nechápu, jaktože někdo ještě nenavrhnul nějakou levnou lampu :)
Udělám to já.
http://kytary.cz/?par=SE650%3A0%3A0%3A1 ... =Crate+V18
Jeden z těchto dvou máš parádní do zkušebny, na doma ti to sice potichu až tak skvěle znít nebude, ale pořád líp než Digitech RP80... ale počítej s tím, že k jednokanálu musíš krabičku, ale máš to daleko slušnejší základ do budoucna, než kdybys koupil tranzistor. Rozdíl mezi nima je v tom, že 212 bude daleko víc tlačit a je o pět kilo těžší. A nenech se zmást výkonem, ten ti stačit určitě bude ;)
přečetl sis můj příspěvek? Ne nedoporučuju.... mimoto je to pěkný sh*t
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

turbo_MaCk píše: přečetl sis můj příspěvek? Ne nedoporučuju.... mimoto je to pěkný sh*t
Myslím si že až bude mít kolega taky osmikilo nejspíš taky řekne že ten vox je sh*t ale zatím na to asi nemá finance.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Starouš

Příspěvek od Starouš »

tak tak... Můj původní plán byl investovat do toho max. těch 8-9 tis. Ten už se mi ale pomalu rozplývá... Jestli půjdu do toho VT 50, tak mě to vyjde na nějakých 10700... No a k tomu ještě footswitch (originální VOX VFS5 je za 1600 :? ) Ach jo...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“