Začátečník-Hledám El. Kytaru Set na LEVAKA Do 6000kc

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Víš, on se ptá, tudíž jeho příspěvky nemají informační hodnotu a nám vlastně k ničemu nejsou. My se mu snažíme pomoct a nějakýma informacema, který už "k něčemu" jsou. To jsi ty rozhodně neudělal a proto zkus spíš ty popřemýšlet, jestli tvé příspěvky k něčemu jsou. Vlastně celej ten nahoře byl uplně na nic jen s pokusem někoho shodit. K čemu to?
Teď koukám, že to s tím staggem psal sám zadavatel :D:D já myslel, že mu někdo chtěl tak hezky radit :D:D
sorry!!
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Pánové moment, už si někdy hrál na kytaru? Pokud si levám a ještě jsi nezačal hrát tak si klidně kup pravou, možná to budeš mít o trochu těžší, ale mám kámoše co je pravák a hraje jako levák protože to jako malý odkoukal od Hendrixe :D a to nekecám! Když si já, kterej umí hrát něco už a hraju na pravou kejtru, vemu nějakou s opačnýma strunama tak je to jako kdybych právě začal hrát na kytaru asi jako ty :P takže bych šel klidně i do pravoruké, ušetříš tím potom i nějaký penízky.
Final Frontier
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

A nebudeš nikdy hrát tak dobře, pokud nejsi fakt talent...
Takže za mě rozhodně levá.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Já osobně si myslím že je do úplně jedno, záleží jak začneš.
Ale jestli chceš tak já se klidně teď začnu učit na levorukou :) Mám doma jednu Jolanu tak tam dám opačné struny a uvidíme za jak dlouho se naučím něco :)
Final Frontier
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

To je viděť, když někdo neví co s volným časem.
V dominantní ruce máš mnohem lepší rytmus než v tý druhý. A proto by se leváci měli učit nalevo.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
B.B.Kingblues
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.B.Kingblues »

zhanal sem set pro leváka pro znameho, ale neexistuje bohužel ...........
<b>Fender strat mex</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Epiphone akustika*Jolana Syrinx * Jolana Diamant</b>
<b>Fender 150s * addaria 12/13</b>
<b>Fender twin reverb * Regent 30 W-tranz.</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Ale myslím že to není výrazný handicap.
Final Frontier
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak jistěže se tak dá hrát, ale pořád je ta druhá možnost lepší. A rozhodně se to vyplatí.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
xmarox

Příspěvek od xmarox »

jakože jsou takoví, co hrajou naopak, třeba můj brácha je levák ale na kytaru hraje "normálně", hokejku taky drží jak pravák, ale jí jak levák :D:D si nevybereš :D
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Tak myslím si že hrát na pravo je i levnější :D
Final Frontier
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

xmarox píše:jakože jsou takoví, co hrajou naopak, třeba můj brácha je levák ale na kytaru hraje "normálně", hokejku taky drží jak pravák, ale jí jak levák :D:D si nevybereš :D
já hraju jako pravák, a píšu jako pravák. ale příbor můžu držet jak doleva tak doprava, a hokejku taky...

já bych doporučoval skusit sjet do hudebnin, kde by byla i nějaká levoručka, a vzít do ruky pravoručku, něco jen tak zabrnkat, a to samé udělat s levoručkou... myslím si že není podmínka že levák musí mít leváckou kytaru... určitě to stojí kvůli většímu výběru a kvůli lepší ceně aspon za zkoušku
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

tak Jim Root je taky levak a hraje na pravorukou kejtru a jak jemu to jde :idea:
dwesrnky

Příspěvek od dwesrnky »

Disasterpiece píše:tak Jim Root je taky levak a hraje na pravorukou kejtru a jak jemu to jde :idea:
Steve Morse, Gary Moore, BB King, Robert Fripp, Joe Perry , Paul Simon - to je len zopar lavakov ktori hraju na pravacke gitary a ide im to viac ako dobre...to este ale neznamena ze kazdy lavak by sa mal ucit hrat na pravacku gitaru ale tiez to neznamena ze lavak sa nenauci hrat dobre na pravacku...

aj tak je to vsetko o pocitoch...ja som tiez lavak ale od kedy som zobral gitaru do ruky tak ju drzim ako pravak a ked si ju obratim tak je to pre mna nieco uplne neprirodzene.
nedavno som cital o zaujimavom a jednoduchom teste na ktory prisiel jeden kanadsky vysokoskolsky peagog ktory vyucuje hru na gitaru.
1. sadni si niekde uplne v klude
2.zacni tlieskat rukami 5 - 10 sekund
3. ide to? fajn teraz sa pozri akym sposobom tlieskas
-ak je prava ruka nehybna a na tlieskani sa podiela vo vyraznej miere lava ruka tak je clovek dokonaly lavak a mal by sa ucit hrat na lavacku gitaru.
- ak sa na tlieskani podielaju obe ruky priblizne rovnako, tak je to len otazkou preferencii - lavak bude hrat rovnako na pravacku ako na lavacku gitaru
- ak je pri tlieskani nehybna lava ruka a na tlieskani sa podiela vo vyraznej miere ruka prava, tak je dotycny lavak uplne divny asi a mal by sa ucit len na pravacku gitaru.

takze pred vyberom gitary je dobre si doma zatlieskat, a potom nabehnut do obchodu a skusat, skusat, skusat, skusat ...a po navrate z obchodu zase cvivit, cvicit, cvicit, cvicit...same to nepojde ani keby si mal ruk 10 :)
The events and characters depicted in this message are fictitious. Any similarity to actual persons, living or dead, is purely coincidental.
Practice cures most tone issues - John Suhr
Rush

Příspěvek od Rush »

jeste jedna otazecka...jak dlouho by me asi trvalo nauceni se na kytaru abych zvladal hrat v kapele...jen abych u uceni nestravil rok a vedel houby co je akord :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

to je docela individualni..jestli budes chodit do hudebky, nebo samouk, jestli budes kazdy den cvicit a tak..naky ten punk(nic proti nemu, mam punk rad), to staci znat "par" powerchordu, mit trosku silnejsi prsty a muzes jet

EDIT: jako samo ze todle je uplne minimun, ale jestli bys uz mel lidi s keryma hrat a tak, tak se to da
Rush

Příspěvek od Rush »

ok dik za odpoved...snad mne vase rady pomuzou...mno tak ted huura na brigadu at muzukoupit kitaru...
medvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medvidek »

Jaguar master píše:Ale myslím že to není výrazný handicap.
neni to žádný handicap... jenom ty kytary jsou hold dražší a neni jich tolik jako pro pravoruké
Já umím hrát na kytaru! Hrábnu do strun a to dřevo zazpívá jako mariňák v bordelu po třech letech na moři.
Dave Lister
olomouc6

Příspěvek od olomouc6 »

jinak ja jsem levak, ale hraju klasicky jako pravaci a musim rict, ze v pravy ruce mam problem s rytmem, levou bych to zvladal lip, ale uz to nejde vratit. Stejne tak rychlost uderu mam v leve lepsi.
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Přesně tak, já jsem levák taky a uvažoval jsem nad tím, že "bych to nějak dal na pravou" - ale pak jsem se rozhod pro přirozenou levou a dobře jsem udělal - na pravé bych asi uměl 50% toho co teď. A to, že kytar pro leváka je míň je sice pravda, ale myslím že každý si vybere, anebo výroba na zakázku pro leváka je většinou taky možná...za mě - hrajte svojí přirozenou stranou :-)
fekál.
marty63

Můj názor

Příspěvek od marty63 »

Myslím, že pro začátek by stačila tato kopie LP, zejména pro to, že má pevnou kobylu, tremola jsou dle reakcí v této cenové třídě spíš k vzteku:

http://www.muziker.cz/Default.aspx?Epip ... od_id;4818
za 6.370,-
Kombo bych vzal Fendera
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Fend ... od_id;6101 za 3.290

a ladička Korg
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Korg ... od_id;7872 asi 400,-
No a těch 10.000,- překročíš o 60 Kč.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“