Disasterpiece píše:tak Jim Root je taky levak a hraje na pravorukou kejtru a jak jemu to jde

Steve Morse, Gary Moore, BB King, Robert Fripp, Joe Perry , Paul Simon - to je len zopar lavakov ktori hraju na pravacke gitary a ide im to viac ako dobre...to este ale neznamena ze kazdy lavak by sa mal ucit hrat na pravacku gitaru ale tiez to neznamena ze lavak sa nenauci hrat dobre na pravacku...
aj tak je to vsetko o pocitoch...ja som tiez lavak ale od kedy som zobral gitaru do ruky tak ju drzim ako pravak a ked si ju obratim tak je to pre mna nieco uplne neprirodzene.
nedavno som cital o zaujimavom a jednoduchom teste na ktory prisiel jeden kanadsky vysokoskolsky peagog ktory vyucuje hru na gitaru.
1. sadni si niekde uplne v klude
2.zacni tlieskat rukami 5 - 10 sekund
3. ide to? fajn teraz sa pozri akym sposobom tlieskas
-ak je prava ruka nehybna a na tlieskani sa podiela vo vyraznej miere lava ruka tak je clovek dokonaly lavak a mal by sa ucit hrat na lavacku gitaru.
- ak sa na tlieskani podielaju obe ruky priblizne rovnako, tak je to len otazkou preferencii - lavak bude hrat rovnako na pravacku ako na lavacku gitaru
- ak je pri tlieskani nehybna lava ruka a na tlieskani sa podiela vo vyraznej miere ruka prava, tak je dotycny lavak uplne divny asi a mal by sa ucit len na pravacku gitaru.
takze pred vyberom gitary je dobre si doma zatlieskat, a potom nabehnut do obchodu a skusat, skusat, skusat, skusat ...a po navrate z obchodu zase cvivit, cvicit, cvicit, cvicit...same to nepojde ani keby si mal ruk 10

The events and characters depicted in this message are fictitious. Any similarity to actual persons, living or dead, is purely coincidental.
Practice cures most tone issues - John Suhr