jak sem psal... A/B class aparáty pracujou dvojčině. Vpodstatě de teda o to, že nejjednodušší je mít jeden pár (2 lampy) který pracujou inverzně (o to, aby každá dostávala signál se stará poslední ECC83ka v zesilovači která je defakto součastí koncáku). Párů ale může být víc podle watáže zesilovače. zpárovaný lampy by se měli chovat co nejpodobněj. V jednoduchosti de o to, aby klidovej proud na jedný odpovídal tý an tý druhý. Uvedení tohoto do praxe už nemusí být tak povedené. Očas člověk narazí na spíše nepárované, než párované lampy. NApříklad já jsm našel ve svém balíčku čtveřit EHX a JJ dvě lampy, co si odpovídaj hodně dobře. Shodou okolností je jedna EHX a jedna JJ

Objevují se například názory, že je lepší objednávat ampy z německa, protože tam sou parované opravdu dobře. To jaký dvě sou v páru ti nikdo nepoví... ty patice můžou bejt snad na šasi rozházený libovolně, to dá rozum. Zpravidla ale bejvaj páry vedle sebe. pokud sou v jedné řadě, pak 1. a 2. tvoří ejdne pár a 3. a 4. pár druhý. Pokud sou do čtverce, pak bejvaj páry ty za sebou. ALe jak říkám... obvykle!!!!!!
Docela mě ale kluci udivuje, že si koupíte lampový aparát aniž byjste věděli co to obnáší. Není to jen o tom tvrdit "hele mám lampu, sem hrubej týpek". Přiznávám se, že sem si tím ale taky prošel. Sám technické vzdělání nemám. Sem na víceletým všeobecným gymplu (za rok maturuju) a mí vědomosti sou děsně neucelený, ale dělám co se dá. Není to jen plug and play. Buď vás to bude stát kupu peněz na servisích, nebo jste slavní a máte vlastního servisáka, nebo tomu prostě budete muset aspoň nějak rozumět. Znám víc lidí, co byli hrr hrr do koupi lampovýho aparátu. Pár jich oddělá trafo, někdo jen lampy. kámošovi odešla pojistka a nevěděl si rady. Tu anóru furt člověk slyší : "ser na to a kup lampu". Nikdo si ale nepřizná, že tos ebou obnáší spoustu starostí. Někdy je ten tranzistor prostě lepší. I když zvuk lamp budem vždy všichni milovat. Tu an ópru ej spousta zkušenejch lidí, co sou ochotni pomoci. Chce to ale trochu trpělivosti a a chtít vědět. Něco anstudovat, na něco s zeptat, něco zkonzultovat a tak. Nikdo nemůže vědět všechno. Proto je nejlepší si sednout a racionálně to spolu pořešit. Neříkám, že s má člověk stresovat. V každým případě na otázku co je to bias většinou uslyšíte odpověď "slyšel sem že je to nějakej pracovní bod či tak něco, ale opravte mě, jestli se mejlím." To proto, že ne každý má 2x chuť odpovídat 5x týdně na tak neurčitou otázku. Nesnažím se nikoho shazovat... Tu máme vědomosti čerpat a předávat si. Jen to chce se nějak pokusit zapojit s do toho nějak nenásilně.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.