Ibanez Valbee vs Marshall AVT20X
Pravidla fóra
Ibanez Valbee vs Marshall AVT20X
Zdravím,
zajímal by mě Váš názor, který je lepší z těchto komb pro začátečníka.
lampové
http://www.music-city.cz/eshop/ibanez-v ... ess=4c5579
a nebo hybrid
http://www.music-city.cz/eshop/marshall ... ess=4c5579
v čem je lampové lepší oproti klasickému tranzistoru?
na jaký styl hudby se nejvíce hodí lampový?
díky, ja se v tom absolutně nevyznám
zajímal by mě Váš názor, který je lepší z těchto komb pro začátečníka.
lampové
http://www.music-city.cz/eshop/ibanez-v ... ess=4c5579
a nebo hybrid
http://www.music-city.cz/eshop/marshall ... ess=4c5579
v čem je lampové lepší oproti klasickému tranzistoru?
na jaký styl hudby se nejvíce hodí lampový?
díky, ja se v tom absolutně nevyznám
Re: Ibanez Valbee vs Marshall AVT20X
Pokud to chceš do zkušebny, musíš sáhnout po něčem silnějším.
Na doma doporučím Roland Cube 15X / 20X nebo Vox AD-15 Valvetronix
komba-zesilovace-reproboxy/fakta-o-rozd ... t7010.html
Na doma doporučím Roland Cube 15X / 20X nebo Vox AD-15 Valvetronix
komba-zesilovace-reproboxy/fakta-o-rozd ... t7010.html
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Napiš jestli to chceš na doma nebo do zkušebny.To Valbee by nemuselo bejt na doma špatný,ten roland a valvetronik je osvědčená klasika.Ten Marshall na doma moc neni,navíc za ty peníze to neni moc dobrej zvuk.Určitě si ty věci před koupí vyzkoušej.To je lepší než všechny recenze.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
rene píše:Napiš jestli to chceš na doma nebo do zkušebny.To Valbee by nemuselo bejt na doma špatný,ten roland a valvetronik je osvědčená klasika.Ten Marshall na doma moc neni,navíc za ty peníze to neni moc dobrej zvuk.Určitě si ty věci před koupí vyzkoušej.To je lepší než všechny recenze.
chtel bych to jen na doma, ono to klidne muze byt neco vykonnejsiho, ale na moje zacatky myslim ze postaci to 5w ValBee. I kdyz nazory se na nej tady lisi. Vetsina to chvali ze je to proste lampa a lampa je lampa, a ze to strci do kapsy treba 15w trandak tak nevim. Druhy zase rikaji ze to moc nehraje, ze to ma mali reprak... Jde mi spis o to aby to melo co nejlepsi zvuk, o tom jak to bude hrat hlasite o to mi zas tolik nejde. Neco do cca 5 000kč, protože už za kytaru budu davat 13 000 a už je na mě celkem dost. Ono je pravda, nakonec uslysim sam co se mi nejvice bude zamlouvat az to uslysim v obchode. Doufam teda ze me to tam predvedou. Pujdu do obchodu s hudebninama poprve
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hele, a co vlastně na to chceš primárně hrát?
Nutno uznat, že lampa je lampou a ten zvuk je poznat, nicméně ten ValBee skutečně má poměrně dost malž repro, takže si automaticky od představy zvuku musíš odečíst pořádný basy. I malý repra můžou hrát slušně, ale nikdy nebudou hrát jako 10 nebo 12 palcový.
Jináč kouknu třeba po Crate V5 nebo Blackheart Little Giant (i když ten už je myslím cenově nad 5000).
Nutno uznat, že lampa je lampou a ten zvuk je poznat, nicméně ten ValBee skutečně má poměrně dost malž repro, takže si automaticky od představy zvuku musíš odečíst pořádný basy. I malý repra můžou hrát slušně, ale nikdy nebudou hrát jako 10 nebo 12 palcový.
Jináč kouknu třeba po Crate V5 nebo Blackheart Little Giant (i když ten už je myslím cenově nad 5000).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
zkus se tady zeptat borce trziste/p-blackheart-little-giant-a-199 ... 14044.html
Nero píše:Hele, a co vlastně na to chceš primárně hrát?
no to ja prave jeste nevim co na to chci hrat... prave ze se teprve v tom musim najit co me chytne. Ale chtel bych do rocku.
Ja prave ani nevim na jaky styl se tohle kombo hodi. Co na nem vynikne nejlip. Proste kdyz budu chtit hrat rock tak pak abych nezjistil ze na tenhle styl hudby to vynikne lip na trandaku ...treba
a to Blackheart se mi hodne zamlouva... nekdo to tady nabizi na prodej, tak sem zvedavy za kolik to proda.
- Nero
- Rádce
Jde o to, že tyhle malý lampičky umí dobře čistej zvuk, nemají gain a na zkreslení přidávají tím, jak vybuzuješ elektronky zvyšováním volume. Takže ve výsledku nelze dostat řvoucí čistej zvuk ani potichu hrající zkreslení. Navíc to zkreslení rozhodně nemívá metalové charakteristiky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Ten blackheart se hodi tak na rock nebo i lehce na blues, ja zkresleni(kdyz potrebuju vetsi nebo kdyz to musi byt potichu) resim krabkou, tohle kombo dobre spolupracuje s efektama. Jinak diky 12" repro to rve jak..... hlasitostne jsem nemel problem i s bubenikem a v pohode jsem zvladal byt na stejnym volume jako druhej kytarista (Marshall 8080 Valvestate).pheebs píše:Nero píše:Hele, a co vlastně na to chceš primárně hrát?
no to ja prave jeste nevim co na to chci hrat... prave ze se teprve v tom musim najit co me chytne. Ale chtel bych do rocku.
Ja prave ani nevim na jaky styl se tohle kombo hodi. Co na nem vynikne nejlip. Proste kdyz budu chtit hrat rock tak pak abych nezjistil ze na tenhle styl hudby to vynikne lip na trandaku ...treba
a to Blackheart se mi hodne zamlouva... nekdo to tady nabizi na prodej, tak sem zvedavy za kolik to proda.
EDIT: Disaster od kdy jsem borec? S mym hranim na kytaru....
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych měl přebytečný prachy, koupil bych si na doma ValBee, je to o tom, že z něj slyšíš věci, který na tranďáku zkrátka slyšet nejsou, teoreticky by se moh uplatnit i ve zkušebně, otázka je jak moc, aby nebyl utopenej, ale na doma bych do něj šel jednoznačně, jinak jak píše Nero se zkreslením, tahle mrška mě překvapila, hodil jsem na kytararách.cz gain úplně doprava, volume na čtvrtinu a prostě to valilo, metal se s tim v pohodě dá zahrát...
K Blackheartovi - pokud před něj hodíš např. Marshall Shreddmaster, tak máš vystaráno a zvuk za ty prachy docela luxus...
K Blackheartovi - pokud před něj hodíš např. Marshall Shreddmaster, tak máš vystaráno a zvuk za ty prachy docela luxus...
Die Hard or Die Home
- Nero
- Rádce
Tak to mě docela překvapuje - cos k tomu měl za snímače? Nicméně stejně bych se bál malého repra a proto víc pokukoval po Blackheart.
PetrPeter 1975 - 2008
No me ta "recenze" Traa taky docela prekvapuje, protoze ja z toho repraku slysel jen par tonu a k tomu neprirozenej bordel pri vyhuleni, dat tam nejakej slusnej 12' tak bych to oznacil za ideal kombo na zkouseni/cviceni.Nero píše:Tak to mě docela překvapuje - cos k tomu měl za snímače? Nicméně stejně bych se bál malého repra a proto víc pokukoval po Blackheart.
Me pripadalo to repro jako peklo na tom zesaku (v podstate na lampe neni co pokazit v tomhle cenovym rozpeti). Dat bytelnejsi konstrukci, nejaky oem celestion repro (za me treba nejakej cinskej noname greenback by tomu sedel) tak myslim neni co resit, jak financne tak konstrukci.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
OT:Ted uz ho prodam za 4500pheebs píše:Nero píše:Hele, a co vlastně na to chceš primárně hrát?
Jj, to 12" je super na zlepseni zvuku o malejch lamp. Navic jsou pak hlasity jak .... . Clovek by se divil co tech 5 W zvladne. Jinak by se hodil i rat. Zalezi na to co na tom chces. Jestli chces neco typu foo fighters tak spis koupit nejakej overdrive. Na tvrdsi distortion, dobre zni treba s blackheartem rat.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Snímače? Mam pocit, že SD SH-4, jako pro mě to taky bylo překvapující...
Die Hard or Die Home
jdi do toho blackhearta, co tady nabizi simonwalker...
mel jsem doma hlavu s boxem a hralo to pekne... za 4500 je to super cena... tezko za to nekde sezenes poctive udelane kombo z 18mm preklizky s docela dobrym reprakem designovanym Eminence. Je to lampovy zesik, ktery je dobre udelany, ma dobra trafa, je pekne postaveny...
koupis k tomu nejaky OD na zkresleni a jsi vysmaty... na doma z toho dostanes cisty zvuk, kreslit budes krabkou... pokud se nekdy prestehujes do zkusebny, tak to kdykoli za 4500 zase strelis a koupis treba neco lepsiho a nebo silnejsiho.
a porad jsi niz nez nejake Marshall AVT, ktere se muze jit oproti tomuhle zahrabat nekde k jadru planety... a ten valbee je proti tomu jak hracka pro panenky
mel jsem doma hlavu s boxem a hralo to pekne... za 4500 je to super cena... tezko za to nekde sezenes poctive udelane kombo z 18mm preklizky s docela dobrym reprakem designovanym Eminence. Je to lampovy zesik, ktery je dobre udelany, ma dobra trafa, je pekne postaveny...
koupis k tomu nejaky OD na zkresleni a jsi vysmaty... na doma z toho dostanes cisty zvuk, kreslit budes krabkou... pokud se nekdy prestehujes do zkusebny, tak to kdykoli za 4500 zase strelis a koupis treba neco lepsiho a nebo silnejsiho.
a porad jsi niz nez nejake Marshall AVT, ktere se muze jit oproti tomuhle zahrabat nekde k jadru planety... a ten valbee je proti tomu jak hracka pro panenky