komba FENDER

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
ondies
Kontaktovat uživatele:

komba FENDER

Příspěvek od ondies »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat na rozdíl ve zvuku dvou komb od Fendera... a to FENDER HOT ROD DELUXE a FENDER REISSUE BLUES DELUXE... jestli teda s tím někdo máte zkušennost...

děkuju moc :))
Maples
Kontaktovat uživatele:

Re: komba FENDER

Příspěvek od Maples »

Ahoj, jako člověk, který moc dobře zná oba dva tyhle aparáty Ti k tomu mohu něco napsat:)
Spousta lidí si myslí, že rozdíl je krom ve vzhledu jen v tom, že hot rod má možnost More Drive na zkreslenym kanálu - není to pravda. Ty komba mají jinak stavěný předzesilovač, proto se hodně zvukově liší i na čistym zvuku. Blues Deluxe má čistej kanál plnější, basovější - až moc, poměrně nevyvážené korekce. Je to prostě šťavnatější vintage Fender, jeho zkreslení zase není moc pěkný, hodí se na crunch a ke krabičkám na celkový přikopnutí. Taky má velkej hlasitostní skok, prostě hraje dost nahlas už od 1. Tedy Blues nejlepší aparát jako základ k overdrive krabičkám a na super čistej zvuk.
Hot Rod má oproti němo poměrně placatej čistej zvuk posazenej víc do středů - takovej univerzální. Nezklame, nevynikne - průměrnej fender. Jeho síla je potom ve zkreslenym kanálu, dává takovej příjemnej zažitej US pop-rock zvuk, můžeš vidět tuny kapel, který za sebou místo stacků mají spoustu těchto komb.) Krabičky bere samozřejmě taky dobře,)
Je to potom jen na člověku, jak se rozhodne. Do základu se může zdát lepší Hot Rod, taky jsem na něj začínal, ale když jsem nabral víc zkušeností, naučil se pořádně využívat volume a tone na kytaře, byl pro mě mnohem lepší Blues.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

díky moc za reakci... já jsem právě hrál jen na Blues deluxe a neznám srovnání s Hot rod...
mě právě přestávat bavit tahat na koncerty furt tu bednu 4x12 a hlavu k tomu, přitom tyhle fendery jsou malý a narvou se prostě všude... takže z Blues nevytáhnu tak moderní zkreslenej zvuk jako z Hota?
a co ten třetí kanál na Hot rod? jak moc to přidá na zkreslení?
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

a má vůbec Reissue Blues Deluxe výstup na další externí reprobox?
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

ondies píše:díky moc za reakci... já jsem právě hrál jen na Blues deluxe a neznám srovnání s Hot rod...
mě právě přestávat bavit tahat na koncerty furt tu bednu 4x12 a hlavu k tomu, přitom tyhle fendery jsou malý a narvou se prostě všude... takže z Blues nevytáhnu tak moderní zkreslenej zvuk jako z Hota?
No neni to zrovna plne treti kanal proste to prida vic gainu. Jinak samozrejme ze Blues nevytahnes to co z Hota, taky jsou delany na jiny veci. Hot Rod je univerzalni Fender, Blues je specifickej min gainovej zvuk zato vic basovitejsi a vic osobitejsi. Zalezi co s tim chces delat a na jakej zvuk to chces a z jakyho zvuku prechazis na tyto aparaty.

Jo a co mas za kytaru?

EDIT: Ty jdes z Marshalla na Fendra? Wow, ses pripravenej na uplne neco jinyho doufam...
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

simonwalker píše:
ondies píše:díky moc za reakci... já jsem právě hrál jen na Blues deluxe a neznám srovnání s Hot rod...
No neni to zrovna plne treti kanal proste to prida vic gainu. Jinak samozrejme ze Blues nevytahnes to co z Hota, taky jsou delany na jiny veci. Hot Rod je univerzalni Fender, Blues je specifickej min gainovej zvuk zato vic basovitejsi a vic osobitejsi. Zalezi co s tim chces delat a na jakej zvuk to chces a z jakyho zvuku prechazis na tyto aparaty.

Jo a co mas za kytaru?

EDIT: Ty jdes z Marshalla na Fendra? Wow, ses pripravenej na uplne neco jinyho doufam...
mám teď upgradovanej Epiphone Les Paul Standard Plus (seymoury, gibson mechaniky,...), jinak na toho Bluese jsem hrál jak na Gibsona (Custom Les Paul) tak na Fendera Strata...

no nevím jestli opravdu to budu realizovat, ale líbí se mi to moc... je to malinký, silný a ten zvouček... O:-)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Tak jak to vypadá, zkoušíš?:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Osobně tento topic dost sleduju a zajímá mě každý krůřček, takže debatujem pánové. Výhledově asi přejdu na kombo (v mém stylu je snad i vhodnější než stack) a pokukuju právě po těchto kouscích (+peavey class. mejbí, nebo vox ac bez modrejch reper). Cenově je to řeklbych dosti příjemné a přitom jde o plnohodnotné aparáty (narozdíl třeba do toho voxe bez alnika). Určitě se poděl o každý krůček, protože tu bude asi víc lidí, co to zajímá. Osobně znám spíš hot roda a i z nahrávek mi připadá taky takový přijatelnější (přecejen nejsem uplný ctitel mohutných U.S. basů - proto ten classic a ac). Z maplesova popisu mě zase více zaujal ten blues (kterej fakt neznám jinak než z demo ukázek). Vzhledem k tomu, že oldies je krabičkář jak pes, tak mě zajímá, jak to vidí on v přímém srovnání.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

pořád a stále váhám...
v malým kombu Fender vidím plusy jako třeba určitě: velikost, skladnost, brilantní čistý zvuk, síla a výkon zatímco jako mínus dominuje především zkreslený zvuk, který je nepříliš průrazný, spíše přirovnatelný ke zvuku kytar alternativní hudby

zatím to pomyslné mínus u mě převažuje, protože jsem zanícený Marshallista a ten zvuk prostě miluju... samozřejmě nejlepší řešení by bylo mít oboje (Fender clean, Marshall crunch), ale opravdu bych potřeboval už bedňáka :-D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak kup Fendera a nějakou krabku k tomu, Menatone KOB nebo Plexitone, a jsi za vodou :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Asanoth píše:Tak kup Fendera a nějakou krabku k tomu, Menatone KOB nebo Plexitone, a jsi za vodou :)
myslíš že by to hrálo jako vytavený JCM od Jima Marshallů? :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Otázkou je, co s tim udělá ten Fender, ale rozhodně to bude hodně podobný.
Taky jsem tp chtěl koupit, ale až časem :)
Spíš to teda je jako Plexi, než osmikilo(pokud tim JCM myslíš 800) . Ale je to Marshall.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ondies píše:
Asanoth píše:Tak kup Fendera a nějakou krabku k tomu, Menatone KOB nebo Plexitone, a jsi za vodou :)
myslíš že by to hrálo jako vytavený JCM od Jima Marshallů? :)
2000vka se dá jakštaš napodobovat krabičkama. Abych řekl pravdu, tak mi tyto série marshallu zní spíš jako krabičky marshall napaodobující, ale tím enchci ten aparat nijak shazovat. Je to marshalll moderna, ne klasickej zvuk, na kterým se to bílí logo s jménem borca co nemá an šajn, jak lampovej aparát funguje proslavilo.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Kdybys měl někdy cestu do Prahy, určitě hod SZ a můžem se domluvit, můžu demonstrovat, jak se Blues Deluxe chová s těma třema OD krabičkama, co mám a musím říct, že Marshall zvuky s nakopnutím nejsou problém, má to kapku jinej charakter, ale toho Bluese se zapnutym Bossem i Zakk Wylde OD kaskádově miluju:)
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Maples píše:Kdybys měl někdy cestu do Prahy, určitě hod SZ a můžem se domluvit, můžu demonstrovat, jak se Blues Deluxe chová s těma třema OD krabičkama, co mám a musím říct, že Marshall zvuky s nakopnutím nejsou problém, má to kapku jinej charakter, ale toho Bluese se zapnutym Bossem i Zakk Wylde OD kaskádově miluju:)
to by bylo uplně skvělý :) do Prahy se teď nedostanu, v srpnu tam budu mít jen nějaký nahrávání ve studiu, ale od října tam budu na vejšce, takže by to určo nebyl problém :) určo se domluvíme :)
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Asanoth píše:Otázkou je, co s tim udělá ten Fender, ale rozhodně to bude hodně podobný.
Taky jsem tp chtěl koupit, ale až časem :)
Spíš to teda je jako Plexi, než osmikilo(pokud tim JCM myslíš 800) . Ale je to Marshall.
JCM jsem myslel moje DéeSeLko :) jen mi jde o to aby to mělo ten charakter, aby to nebyla pila jako Engl nebo zahuhlaná Mesa :-D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

;)

No, DSL nevim, ale tyhle krabky jsou ten klasickej vintage původní zvuk Marshallu(s omezením samo), takže DSL bych hledal někde jinde. Shredmaster, Drivemaster, možná?

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Asanoth píše:;)

No, DSL nevim, ale tyhle krabky jsou ten klasickej vintage původní zvuk Marshallu(s omezením samo), takže DSL bych hledal někde jinde. Shredmaster, Drivemaster, možná?
to ej pěkná blbost. diodou nnn21544566 těžko uděláš napodobení přebuzený ECC83. Ty pseodu vintage pei efekty zní daleko víc právě jak DSL, která je těma polovodičama taky propletená. Chce to zkusit.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

No, já nebo Ty to uděláme těžko, ale lidem, který se tim živěj, se to povést může. A taky se jim to povedlo.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

tak já na jinou celolampu než na DSL 50 nehrál... (několikrát na JCM 900, ale vždycky jen ve spěchu) :-D tak nevím jak znějí ostatní aparáty a jaký je v nich rozdíl... ale to už jsme trochu OT tady...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“