chtěl bych se zeptat na rozdíl ve zvuku dvou komb od Fendera... a to FENDER HOT ROD DELUXE a FENDER REISSUE BLUES DELUXE... jestli teda s tím někdo máte zkušennost...
děkuju moc
No neni to zrovna plne treti kanal proste to prida vic gainu. Jinak samozrejme ze Blues nevytahnes to co z Hota, taky jsou delany na jiny veci. Hot Rod je univerzalni Fender, Blues je specifickej min gainovej zvuk zato vic basovitejsi a vic osobitejsi. Zalezi co s tim chces delat a na jakej zvuk to chces a z jakyho zvuku prechazis na tyto aparaty.ondies píše:díky moc za reakci... já jsem právě hrál jen na Blues deluxe a neznám srovnání s Hot rod...
mě právě přestávat bavit tahat na koncerty furt tu bednu 4x12 a hlavu k tomu, přitom tyhle fendery jsou malý a narvou se prostě všude... takže z Blues nevytáhnu tak moderní zkreslenej zvuk jako z Hota?
a co ten třetí kanál na Hot rod? jak moc to přidá na zkreslení?
mám teď upgradovanej Epiphone Les Paul Standard Plus (seymoury, gibson mechaniky,...), jinak na toho Bluese jsem hrál jak na Gibsona (Custom Les Paul) tak na Fendera Strata...simonwalker píše:No neni to zrovna plne treti kanal proste to prida vic gainu. Jinak samozrejme ze Blues nevytahnes to co z Hota, taky jsou delany na jiny veci. Hot Rod je univerzalni Fender, Blues je specifickej min gainovej zvuk zato vic basovitejsi a vic osobitejsi. Zalezi co s tim chces delat a na jakej zvuk to chces a z jakyho zvuku prechazis na tyto aparaty.ondies píše:díky moc za reakci... já jsem právě hrál jen na Blues deluxe a neznám srovnání s Hot rod...
mě právě přestávat bavit tahat na koncerty furt tu bednu 4x12 a hlavu k tomu, přitom tyhle fendery jsou malý a narvou se prostě všude... takže z Blues nevytáhnu tak moderní zkreslenej zvuk jako z Hota?
a co ten třetí kanál na Hot rod? jak moc to přidá na zkreslení?
Jo a co mas za kytaru?
EDIT: Ty jdes z Marshalla na Fendra? Wow, ses pripravenej na uplne neco jinyho doufam...
myslíš že by to hrálo jako vytavený JCM od Jima Marshallů?Asanoth píše:Tak kup Fendera a nějakou krabku k tomu, Menatone KOB nebo Plexitone, a jsi za vodou
2000vka se dá jakštaš napodobovat krabičkama. Abych řekl pravdu, tak mi tyto série marshallu zní spíš jako krabičky marshall napaodobující, ale tím enchci ten aparat nijak shazovat. Je to marshalll moderna, ne klasickej zvuk, na kterým se to bílí logo s jménem borca co nemá an šajn, jak lampovej aparát funguje proslavilo.ondies píše:myslíš že by to hrálo jako vytavený JCM od Jima Marshallů?Asanoth píše:Tak kup Fendera a nějakou krabku k tomu, Menatone KOB nebo Plexitone, a jsi za vodou
to by bylo uplně skvělýMaples píše:Kdybys měl někdy cestu do Prahy, určitě hod SZ a můžem se domluvit, můžu demonstrovat, jak se Blues Deluxe chová s těma třema OD krabičkama, co mám a musím říct, že Marshall zvuky s nakopnutím nejsou problém, má to kapku jinej charakter, ale toho Bluese se zapnutym Bossem i Zakk Wylde OD kaskádově miluju:)
JCM jsem myslel moje DéeSeLkoAsanoth píše:Otázkou je, co s tim udělá ten Fender, ale rozhodně to bude hodně podobný.
Taky jsem tp chtěl koupit, ale až časem![]()
Spíš to teda je jako Plexi, než osmikilo(pokud tim JCM myslíš 800) . Ale je to Marshall.
to ej pěkná blbost. diodou nnn21544566 těžko uděláš napodobení přebuzený ECC83. Ty pseodu vintage pei efekty zní daleko víc právě jak DSL, která je těma polovodičama taky propletená. Chce to zkusit.Asanoth píše:![]()
No, DSL nevim, ale tyhle krabky jsou ten klasickej vintage původní zvuk Marshallu(s omezením samo), takže DSL bych hledal někde jinde. Shredmaster, Drivemaster, možná?