Filcaster 2009

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Stardust

Filcaster 2009

Příspěvek od Stardust »

Obrázek
Zdravim,
tak jsem si dovolil založit nové téma, kde se vám pochlubim (jo,to je to slovo :-) ), co jsem za poslední rok ukuchtil. Doufám, že mi prominete širší obrazovou přílohu, ale za ten necelej rok jsem dokumentoval (skoro) všechno. Snad vás to navnadí k oprášení vrtaček, soustruhů a jiný havěti - případně vás to odradí, protože já sám jsem se potýkal s tolika problémy, že jsem s tim chtěl párkrát praštit :-). Ale nakonec výsledek stojí za to.

Tak kde začít - kytara samozřejmě vychází z telecasteru. Píšu "vychází" protože se mi nepovedlo přesně dodržet tvar. No co "přesně"...spíš "dodržet". Když se podíváte na pickguard a obrys těla, uvidíte větší odchylku. Další negativa (co jsem mohl udělat líp) - zapojení snímačů, který jsem tady taky řešil. I teď (když se na to pořádně zaměříte) se ozve slabý prasknutí, když se dotknete kovový součásti. Řekl bych, že jsem udělal všechno co šlo a práskání jsem minimalizoval. Bohužel ne odstranil. blebleble, o tomhle jsme tady psali dost, tak přejdeme dál. Když se podíváte na průchodky strun, vidíte, že jsou nabouchaný jak noty na buben. Tomu se prosim říká absence stojanový vrtačky. Lak taky neni jako z lakovny, ale snažil jsem se. A poslední věc, kterou bych si chtěl vytknout ( :-) ), je lóže na krk, který mohlo bejt víc zapuštěný. Ale to je asi jedna z nejhorších věcí na stavbě, takže nakonec spokojenost.

Ještě pár poznámek - až budete říkat, že se vám nelíbí ta kočka, tak je to lev ;-) http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lion_and_Sun
potisky jsou dělaný pomocí waterslidu (vytiskne se na spec. papír, namočí se a folie se přenese na požadovaný místo). Pak jsem to přelakoval, bohužel mi to trochu popraskalo - z dálky to neni viditelný, detailní pohled odhalí nedostatky. A pak jsem si to trochu odřel, což je zase jiná věc :-)
Kytara hraje naprosto parádně, krásnej hutnější zvuk (když porovnam s mym stratocasterem, kterej je cinkavější). Když se zapojí oba snímače, hraje to "zvláštně" (myšleno pozitivně). Tahle poloha se mi opravdu líbí, bohužel nevim, jak to popsat slovama. Chtěl jsem sem dát nějaký zvukový ukázky - ale nemam moc kvalitní vybavení na záznam. Můžu to píchnout do pc (kde bude zvuk hodně plochej), nebo to nahrát přes nějakej mikrofon, ale zvuk nebude nic moc. Ještě to zkusim nějak pořešit.

hlavně děkuji VŠEM, kteří mi pomáhali a odpovídali na mé hloupé dotazy, hodně mi to pomohlo ;-) celkově jsem odtud čerpal spoustu věcí, takže DĚKUJU!!!!!
dál jsem hodně využíval stránky Telecaster Forum ( http://www.tdpri.com/ ) doporučuju všem, kteří se chystají na telecastera

a před fotkama ještě trochu omáčky
======================================
Stavba začala 19.8. 2008 (několik měsíců jsem čekal na dřevo, proto taková doba. Dá se to zvládnout rychlejš ;-) )
tělo: olše
váha: typoval bych na 3,5-4 kg; přesnou váhu bohužel nemam, vyžranej to kluk :-)
krk: 22 pražců, menzura 25.5"
snímače: RM (RT1 a RT1n)
======================================
a to by mohlo stačit, teď ještě ty fotky (napřed finální, pak ze stavby - omluvte kvalitu, něco je foceno telefonem)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
ObrázekObrázek

Stavba ... chronologicky

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

tady jsem degradoval na nanášení laku štětcem - jak vidíte, výsledek nebyl moc pěknej. Ale aspoň se utvořil kvalitní základ. Uznávam, že toho základu tam mohlo bejt o hodně míň :-)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Re: Filcaster 2009

Příspěvek od .:DannY:. »

Pěkné... i když telatům moc nefandím tak se mi to docela líbí... ten pickguard by šel ještě sundat a seříznout ne?

jinka
Stardust píše:Ještě pár poznámek - až budete říkat, že se vám nelíbí ta kočka, tak je to lev ;-) http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lion_and_Sun
:lol:
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ÁÁÁÁ CHCI TU KYTARU :-D

nádhera, vážně úžasná práce :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

moc hezké
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

To je tvoje první?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Smile

Příspěvek od Smile »

hehe, ja se kouknul nejdriv na fotky a chtel sem jit napsat "ta opicka je roztomila" a von lev :-D:-D

ale jinak super, neco takovyho bych chtel taky v blizky dobe udelat, jenom bez vopicky :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Fakt skvělá práce - stejnou barevnou kombinaci plánuju na tele taky (ael vyrábět nebudu, na to nemám). Jinak pokud ti nějak praská elektronika, tak to klidně k někomu zanes ne?
Stardust píše:Tak kde začít - kytara samozřejmě vychází z telecasteru. Píšu "vychází" protože se mi nepovedlo přesně dodržet tvar. No co "přesně"...spíš "dodržet". Když se podíváte na pickguard a obrys těla, uvidíte větší odchylku.
Kdybych si to nepřečet, tak bych si toho vůbec nevšiml.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

moc pekny chvalim!!
akorat bych nemoch hrat s takovym gigadohmatem :D
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

No, sakra dobře Ty :)
Takovouhle kytaru si možná jednou koupim, ač Thinline 2x H :)

Tos dělal z prkna, nebo z polotovarů?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Tyjo, nádhera. :shock: Fakt pěkný! :wink:

Taky bych takovou jednou chtěl... :)
Stardust

Příspěvek od Stardust »

děkuju Všem za ohlasy!!!
.annY:. píše:... ten pickguard by šel ještě sundat a seříznout ne?
určitě dal, ale je tady několik ALE - už jsem do něj řezal větší výřez na krk a můžu říct, že je to jak řezat do kamene. Navíc pochybuju, že by ten tvar odpovída (znam svoje ruce :-) ) a musel by se i pořádně přebrousit, aby hrany vypadaly dobře. Takže nejjednodušší je to prostě nechat takhle a kochat se nad originalitou ;-)
Lachim píše:To je tvoje první?
jj, první a snad ne poslední ;-)
rotten77 píše:...Jinak pokud ti nějak praská elektronika, tak to klidně k někomu zanes ne?
jasný, určitě to časem udělam; teď počkam, jak to celkově bude pracovat a necham všechny našroubovaný části pořádně usadit
MrB14ck píše:akorat bych nemoch hrat s takovym gigadohmatem :D
co si budeme namlouvat - chce to trochu víc energie a zvyknout si. Oproti druhý kytaře je asi o +-1mm vejš. To je tim málo zapuštěnym krkem. Ale má to 2 pozitiva - nemlátim strunama o pražce a líp se benduje, tak aspoň něco :-)
Asanoth píše:...Tos dělal z prkna, nebo z polotovarů?
tomu se říká spolupráce s truhlářem :-). Určitě bych si na to netroufl, kdybych to měl lepit doma na koleni. Co se týče mě a dřeva, jsme kamarádi pouze u vánočního stromečku ;-)
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

krásný příspěvek... :D
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

si mě nahlodall Starduste :lol:
mozna ten tejden co budu na chate skusim neco vyriznout (kdyz tam na to bude nejaky drevo :-) )
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Docela škoda toho zapuštěnýho konektoru, .... Předpokládám, že lomený jack tam nejde že?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Moleek píše:Docela škoda toho zapuštěnýho konektoru, .... Předpokládám, že lomený jack tam nejde že?
ikdyby ne, je minimální problém to napravit... mimoto, všechcny telata to maj zapuštěný a zatím mi do všech zapojit šel...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Moleek píše:Docela škoda toho zapuštěnýho konektoru, .... Předpokládám, že lomený jack tam nejde že?
zas tak zapusteny to neni a je to vintage klasika :-)
ten klasickej jackplate kerej mam treba na gaxce by to vzhledove docela prasil...
www.black-audio.net
Moleek

Příspěvek od Moleek »

turbo_MaCk píše:
ikdyby ne, je minimální problém to napravit... mimoto, všechcny telata to maj zapuštěný a zatím mi do všech zapojit šel...
nevadí... pravda, že takhle je to hezčí a na rovnym kabelu taky není nic špatnýho :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

to co je na gaxce ale není telecastrovej standart. telecastr by to měl mít tímto stylem, ne ten plech přez dva vruty, tak se to dává na straty bez předního vstupu.
http://kytary.cz/media/fotov/103351_6df1_d1.jpg
http://kytary.cz/media/fotov/021083_9930_d1.jpg
do tohodle lomenej rozhodně de...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

turbo_MaCk píše:to co je na gaxce ale není telecastrovej standart. telecastr by to měl mít tímto stylem, ne ten plech přez dva vruty, tak se to dává na straty bez předního vstupu.
http://kytary.cz/media/fotov/103351_6df1_d1.jpg
http://kytary.cz/media/fotov/021083_9930_d1.jpg
do tohodle lomenej rozhodně de...
jo ja to myslel tak ze sem videl kopie (ne fender) kery to meli jako na gaxce...)
www.black-audio.net
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

protže se to jednodušeji instaluje na kytaru... mimoto ta druhá fotka je squirer...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“