Zdravim,
tak jsem si dovolil založit nové téma, kde se vám pochlubim (jo,to je to slovo
Tak kde začít - kytara samozřejmě vychází z telecasteru. Píšu "vychází" protože se mi nepovedlo přesně dodržet tvar. No co "přesně"...spíš "dodržet". Když se podíváte na pickguard a obrys těla, uvidíte větší odchylku. Další negativa (co jsem mohl udělat líp) - zapojení snímačů, který jsem tady taky řešil. I teď (když se na to pořádně zaměříte) se ozve slabý prasknutí, když se dotknete kovový součásti. Řekl bych, že jsem udělal všechno co šlo a práskání jsem minimalizoval. Bohužel ne odstranil. blebleble, o tomhle jsme tady psali dost, tak přejdeme dál. Když se podíváte na průchodky strun, vidíte, že jsou nabouchaný jak noty na buben. Tomu se prosim říká absence stojanový vrtačky. Lak taky neni jako z lakovny, ale snažil jsem se. A poslední věc, kterou bych si chtěl vytknout (
Ještě pár poznámek - až budete říkat, že se vám nelíbí ta kočka, tak je to lev
potisky jsou dělaný pomocí waterslidu (vytiskne se na spec. papír, namočí se a folie se přenese na požadovaný místo). Pak jsem to přelakoval, bohužel mi to trochu popraskalo - z dálky to neni viditelný, detailní pohled odhalí nedostatky. A pak jsem si to trochu odřel, což je zase jiná věc
Kytara hraje naprosto parádně, krásnej hutnější zvuk (když porovnam s mym stratocasterem, kterej je cinkavější). Když se zapojí oba snímače, hraje to "zvláštně" (myšleno pozitivně). Tahle poloha se mi opravdu líbí, bohužel nevim, jak to popsat slovama. Chtěl jsem sem dát nějaký zvukový ukázky - ale nemam moc kvalitní vybavení na záznam. Můžu to píchnout do pc (kde bude zvuk hodně plochej), nebo to nahrát přes nějakej mikrofon, ale zvuk nebude nic moc. Ještě to zkusim nějak pořešit.
hlavně děkuji VŠEM, kteří mi pomáhali a odpovídali na mé hloupé dotazy, hodně mi to pomohlo
dál jsem hodně využíval stránky Telecaster Forum ( http://www.tdpri.com/ ) doporučuju všem, kteří se chystají na telecastera
a před fotkama ještě trochu omáčky
======================================
Stavba začala 19.8. 2008 (několik měsíců jsem čekal na dřevo, proto taková doba. Dá se to zvládnout rychlejš
tělo: olše
váha: typoval bych na 3,5-4 kg; přesnou váhu bohužel nemam, vyžranej to kluk
krk: 22 pražců, menzura 25.5"
snímače: RM (RT1 a RT1n)
======================================
a to by mohlo stačit, teď ještě ty fotky (napřed finální, pak ze stavby - omluvte kvalitu, něco je foceno telefonem)

Stavba ... chronologicky

tady jsem degradoval na nanášení laku štětcem - jak vidíte, výsledek nebyl moc pěknej. Ale aspoň se utvořil kvalitní základ. Uznávam, že toho základu tam mohlo bejt o hodně míň