Jak mazat hardware?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Asanoth

Jak mazat hardware?

Příspěvek od Asanoth »

Zdar,
nedávno se tu někdo zmínil, že kytara líp ladí, když se promažou srážeče strun, nulťák, možná i tremolo?
Takže otázka zní: Jak a čím?

A kdyby ještě někoho napadl nějaký podomácku vyrobený upgrade, který můžu udělat když budu měnit struny, sem s tím. Třeba nějaký leštění HW nebo cokoliv...
Díky
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jak mazat hardware?

Příspěvek od Nero »

Nemám ozkoušeno, ale kolikrát jsem zaznamenal teorii, že je dobré na nulták nanést vrstvu tuhy. pak to dělá v podstatě to stejný jako onen "proslulý" graphtech :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

To zní docela zajímavě :)
Ostrouvat trochu tužku nad nulťákem při výměně strun. Ale kolik je na tom pravdy... To bez vyzkoušení nezjistím pořádně.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tuha funguje. Prostě jednička tužka, já do toho přidávám ještě vazelínu. Ale špiní to strašně, je potřeba všechno, co není pod strunou, pečlivě otřít. Na srážeče strun dávám vazelínu a ještě zakapávám řídkým olejem na měniče trumpet, z běžných olejů by měl stačit ten na šicí stroje. Vazelína nikam neutíká a olej se dostane tam, kam vazelína nemůže. Do kobylky (na kameny pod struny) kapu při výměně strun olej, po naladění ho pečlivě otírám papírovým kapesníkem, aby zůstal jen pod strunami. A ladí to znatelně lépe než suché.

Při výměně strun čistím hmatník a občas vezmu pražce silichromem. Na lehké odřeniny od strun a zašlý povrch to většinou stačí. Pořádně to otřu papírovým kapesníkem, aby na tom nezůstala ani stopa silichromu, je to docela slušné brusivo, a vyleštím nejdřív papíroovým kapesníkem a pak jemnou kůží. Pak u drátů několikrát agresivně zabenduji, aby to struna doleštila. Teď jsem objevil dunlopácký olej na struny, je to fajn věc a dá se tím napustit příliš suchý (drsný) palisandrový hmatník. Javorový samozřejmě nechávám na pokoji, je lakovaný, takže ho jen vyčistím a šmytec. Na dreadnoughtu mám šroubovací průchodky ladicích mechanik, tak je občas dotáhnu. Na elektrice kontroluji vůli v tremolu (výška těch šesti vrutů).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

grafitová vazelína, teda aspoň do nulťáku :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“