Zdar,
nedávno se tu někdo zmínil, že kytara líp ladí, když se promažou srážeče strun, nulťák, možná i tremolo?
Takže otázka zní: Jak a čím?
A kdyby ještě někoho napadl nějaký podomácku vyrobený upgrade, který můžu udělat když budu měnit struny, sem s tím. Třeba nějaký leštění HW nebo cokoliv...
Díky
Jak mazat hardware?
Pravidla fóra
Jak mazat hardware?
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Jak mazat hardware?
Nemám ozkoušeno, ale kolikrát jsem zaznamenal teorii, že je dobré na nulták nanést vrstvu tuhy. pak to dělá v podstatě to stejný jako onen "proslulý" graphtech 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To zní docela zajímavě 
Ostrouvat trochu tužku nad nulťákem při výměně strun. Ale kolik je na tom pravdy... To bez vyzkoušení nezjistím pořádně.
Ostrouvat trochu tužku nad nulťákem při výměně strun. Ale kolik je na tom pravdy... To bez vyzkoušení nezjistím pořádně.
Tuha funguje. Prostě jednička tužka, já do toho přidávám ještě vazelínu. Ale špiní to strašně, je potřeba všechno, co není pod strunou, pečlivě otřít. Na srážeče strun dávám vazelínu a ještě zakapávám řídkým olejem na měniče trumpet, z běžných olejů by měl stačit ten na šicí stroje. Vazelína nikam neutíká a olej se dostane tam, kam vazelína nemůže. Do kobylky (na kameny pod struny) kapu při výměně strun olej, po naladění ho pečlivě otírám papírovým kapesníkem, aby zůstal jen pod strunami. A ladí to znatelně lépe než suché.
Při výměně strun čistím hmatník a občas vezmu pražce silichromem. Na lehké odřeniny od strun a zašlý povrch to většinou stačí. Pořádně to otřu papírovým kapesníkem, aby na tom nezůstala ani stopa silichromu, je to docela slušné brusivo, a vyleštím nejdřív papíroovým kapesníkem a pak jemnou kůží. Pak u drátů několikrát agresivně zabenduji, aby to struna doleštila. Teď jsem objevil dunlopácký olej na struny, je to fajn věc a dá se tím napustit příliš suchý (drsný) palisandrový hmatník. Javorový samozřejmě nechávám na pokoji, je lakovaný, takže ho jen vyčistím a šmytec. Na dreadnoughtu mám šroubovací průchodky ladicích mechanik, tak je občas dotáhnu. Na elektrice kontroluji vůli v tremolu (výška těch šesti vrutů).
Při výměně strun čistím hmatník a občas vezmu pražce silichromem. Na lehké odřeniny od strun a zašlý povrch to většinou stačí. Pořádně to otřu papírovým kapesníkem, aby na tom nezůstala ani stopa silichromu, je to docela slušné brusivo, a vyleštím nejdřív papíroovým kapesníkem a pak jemnou kůží. Pak u drátů několikrát agresivně zabenduji, aby to struna doleštila. Teď jsem objevil dunlopácký olej na struny, je to fajn věc a dá se tím napustit příliš suchý (drsný) palisandrový hmatník. Javorový samozřejmě nechávám na pokoji, je lakovaný, takže ho jen vyčistím a šmytec. Na dreadnoughtu mám šroubovací průchodky ladicích mechanik, tak je občas dotáhnu. Na elektrice kontroluji vůli v tremolu (výška těch šesti vrutů).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
grafitová vazelína, teda aspoň do nulťáku 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."