Pomoc při výběru HB snímačů
Pravidla fóra
Pomoc při výběru HB snímačů
Zdravim ,mám les paula Hoyer a chtěl bych vyměnit snímače.Hraju takovej pop,rock,trochu hardrock
,, a zajímalo by mě co by bylo lepšího, zda kombinace Gibson 496R a T500. Nebo Gibson 490R a 498R ???Popř. nějaké jiné... 
Re: Pomoc při výběru HB snímačů
Nevím jestli trváš na Gibsoňáckých snímačích ale poohlédl bych se po nějakých alnico Duncanech. Třeba Sh-4 ke kobyle a sh-2 ke krku... Gibsony mi přijdou za ty prachy nic moc... Mají sice svůj charakter, ale zase nejsou tak univerzální... Aspoň dle mého názoru. Jinak pokud trváš na Gibsonech tak 498R ke kobyle a ke krku nevím...
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Na tvé požadavky by dle mého názoru více pasovala dvojka 490R + 498T. Ta 500 by na tebe mohla být zbytečně agresivní.
Pak samozřejmě existují i další možnosti, a to jak od Gibsona (Burstbuckery) nebo od jiných značek (Seymour Duncan, DiMarzio...).
Pak samozřejmě existují i další možnosti, a to jak od Gibsona (Burstbuckery) nebo od jiných značek (Seymour Duncan, DiMarzio...).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No na Gibsonech netrvám ,při brouzdání po netu jsem koukal že na Les Paulech je to nejčastější kombinace R490,T498...Jinak jsem se koukal na Ty Seymour Duncan SH2,SH4 ty by vyšli o pár stovek levněji
...No ještě nevím co vybrat...
Tak SH a Gibson nabízej dost odlišnej zvuk, tak to chce skočit do krámu a ozkoušet si...
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
No... Je vůbec možné zkoušet snímače v obchodě? 
--- Jasně, na kytaře, kde jsou... ale řekl bych, že takovej Les Paul bude znít jinač než třeba nějakej superstrat, na kterém asi ten Jeff Beck bude...
--- Jasně, na kytaře, kde jsou... ale řekl bych, že takovej Les Paul bude znít jinač než třeba nějakej superstrat, na kterém asi ten Jeff Beck bude...
- Nero
- Rádce
Njn, zkoušet snímače je vcelku problém. Doporučuju si udělat takový malý průzkum, zjistit, na co hrají tví oblíbení kytaristé, k jejichž zvuku by ses třeba chtěl přiblížit, podívat se na to, jak silné snímače chceš, jakou ekvalizaci od nich očekáváš (bay ti to hezky doplňovalo dřevo kytary a dávalo to zvuk, který se ti bude líbit) a na základě toho rozhodnout...
Samozřejmě, že Gibsony si ozkoušíš - budeš je mít na kopě LP, s těma SD to bude těžší, protože na LP se zas tak často sériově nedávají, a pokud ano, tak přece jen ty LP jsou poněkud odlišní, než gibsony. Nicméně jeslti se nepletu, tak ESP-LTD na ty Eclipse dává buď aktivní EMG, nebo právě pasivní SD, a ani bych se nedivil, jestli v kombinacei SH-4 a SH-2 (možná SH-1), nejsem si jist. Takže zkuz najít něco takového.
Samozřejmě, že Gibsony si ozkoušíš - budeš je mít na kopě LP, s těma SD to bude těžší, protože na LP se zas tak často sériově nedávají, a pokud ano, tak přece jen ty LP jsou poněkud odlišní, než gibsony. Nicméně jeslti se nepletu, tak ESP-LTD na ty Eclipse dává buď aktivní EMG, nebo právě pasivní SD, a ani bych se nedivil, jestli v kombinacei SH-4 a SH-2 (možná SH-1), nejsem si jist. Takže zkuz najít něco takového.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
čau,
nereaguji přímo na nahozené téma, ale nechci zbytečně zakládat nový thread. poslední dobou se mi moc zamlouvá zvuk gibsonů. nejde mi o to ho napodobit 100%, ale najít alespoň něco podobného. přemýšlím, že bych vyhodil z ltd V 300 EMG aktivy a nahodil tam něco z kolekce gibson snímačů. T500 + ???např. 496R (v tomhle ještě nemám jasno). použité dřevo u LTD i gibson jsou mahagon a palisandr, takže bych se možná mohl přiblížit, ne? mám rád metal i rock + 60.léta. koupě gibsonu teď nepříchází v úvahu. dík za odezvu
nereaguji přímo na nahozené téma, ale nechci zbytečně zakládat nový thread. poslední dobou se mi moc zamlouvá zvuk gibsonů. nejde mi o to ho napodobit 100%, ale najít alespoň něco podobného. přemýšlím, že bych vyhodil z ltd V 300 EMG aktivy a nahodil tam něco z kolekce gibson snímačů. T500 + ???např. 496R (v tomhle ještě nemám jasno). použité dřevo u LTD i gibson jsou mahagon a palisandr, takže bych se možná mohl přiblížit, ne? mám rád metal i rock + 60.léta. koupě gibsonu teď nepříchází v úvahu. dík za odezvu
- Nero
- Rádce
Tam tak klidně tenhle set hoď - Gibson ho strká na expy a véčka, mají agresivnější a modernější zvuk než 498 + 490, co většinou strkají na LP (pokud na nich nejsou Burstbuckery).
PetrPeter 1975 - 2008