Pomoc při výběru HB snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
luka7

Pomoc při výběru HB snímačů

Příspěvek od luka7 »

Zdravim ,mám les paula Hoyer a chtěl bych vyměnit snímače.Hraju takovej pop,rock,trochu hardrock :) ,, a zajímalo by mě co by bylo lepšího, zda kombinace Gibson 496R a T500. Nebo Gibson 490R a 498R ???Popř. nějaké jiné... :?:
dlabajíč

Re: Pomoc při výběru HB snímačů

Příspěvek od dlabajíč »

Nevím jestli trváš na Gibsoňáckých snímačích ale poohlédl bych se po nějakých alnico Duncanech. Třeba Sh-4 ke kobyle a sh-2 ke krku... Gibsony mi přijdou za ty prachy nic moc... Mají sice svůj charakter, ale zase nejsou tak univerzální... Aspoň dle mého názoru. Jinak pokud trváš na Gibsonech tak 498R ke kobyle a ke krku nevím...
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na tvé požadavky by dle mého názoru více pasovala dvojka 490R + 498T. Ta 500 by na tebe mohla být zbytečně agresivní.

Pak samozřejmě existují i další možnosti, a to jak od Gibsona (Burstbuckery) nebo od jiných značek (Seymour Duncan, DiMarzio...).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
luka7

Příspěvek od luka7 »

No na Gibsonech netrvám ,při brouzdání po netu jsem koukal že na Les Paulech je to nejčastější kombinace R490,T498...Jinak jsem se koukal na Ty Seymour Duncan SH2,SH4 ty by vyšli o pár stovek levněji :) ...No ještě nevím co vybrat...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak SH a Gibson nabízej dost odlišnej zvuk, tak to chce skočit do krámu a ozkoušet si...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

No... Je vůbec možné zkoušet snímače v obchodě? :)
--- Jasně, na kytaře, kde jsou... ale řekl bych, že takovej Les Paul bude znít jinač než třeba nějakej superstrat, na kterém asi ten Jeff Beck bude...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Njn, zkoušet snímače je vcelku problém. Doporučuju si udělat takový malý průzkum, zjistit, na co hrají tví oblíbení kytaristé, k jejichž zvuku by ses třeba chtěl přiblížit, podívat se na to, jak silné snímače chceš, jakou ekvalizaci od nich očekáváš (bay ti to hezky doplňovalo dřevo kytary a dávalo to zvuk, který se ti bude líbit) a na základě toho rozhodnout...

Samozřejmě, že Gibsony si ozkoušíš - budeš je mít na kopě LP, s těma SD to bude těžší, protože na LP se zas tak často sériově nedávají, a pokud ano, tak přece jen ty LP jsou poněkud odlišní, než gibsony. Nicméně jeslti se nepletu, tak ESP-LTD na ty Eclipse dává buď aktivní EMG, nebo právě pasivní SD, a ani bych se nedivil, jestli v kombinacei SH-4 a SH-2 (možná SH-1), nejsem si jist. Takže zkuz najít něco takového.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
reason

Příspěvek od reason »

čau,
nereaguji přímo na nahozené téma, ale nechci zbytečně zakládat nový thread. poslední dobou se mi moc zamlouvá zvuk gibsonů. nejde mi o to ho napodobit 100%, ale najít alespoň něco podobného. přemýšlím, že bych vyhodil z ltd V 300 EMG aktivy a nahodil tam něco z kolekce gibson snímačů. T500 + ???např. 496R (v tomhle ještě nemám jasno). použité dřevo u LTD i gibson jsou mahagon a palisandr, takže bych se možná mohl přiblížit, ne? mám rád metal i rock + 60.léta. koupě gibsonu teď nepříchází v úvahu. dík za odezvu
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tam tak klidně tenhle set hoď - Gibson ho strká na expy a véčka, mají agresivnější a modernější zvuk než 498 + 490, co většinou strkají na LP (pokud na nich nejsou Burstbuckery).

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“