Kombo kolem 10 000.. ?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
mo-lly-

Kombo kolem 10 000.. ?

Příspěvek od mo-lly- »

Zdravím.. Přemýšlim o nákupu komba, tak kolem těch 10 000. Bylo by to do zkušebny, možná i časem aby se to dalo využít na nějakej ten koncert, jestli je to možný? Hrajeme progressiv rock.
Co jsem tady tak koukala, dost tu píšete o značce Randall, celolampový jsem viděla od 20 000 vějš..
A když si pořídim tranzistorový, nevim jak mi to bude na moje požadavky stačit ( případné koncerty)...
Moc se nevyznám - tranzistorový - pololampový - celolampový.. :oops:

Za rady budu moc vděčná...
Asanoth

Re: Kombo kolem 10 000.. ?

Příspěvek od Asanoth »

Randall bývá spíš na tvrdší styly. Nehledě na to, že jeho nejlevnější celolampa hraje jako tranďák za pár šupů.
Za tyhle prachy bych kupoval jedině celolampu, v dnešní době to není problém.
Můžu Ti nabídnout Crate V33, má to takovej vintage zvuk, zkreslenej má hodně basů(když do toho strčím svoji kytaru a mám basy na trojku čtyřku, tak to hraje jak Les Paul a Marshall, přebasovanej je jen při hodně malý hlasitosti), čistej ej perfektni. Teď mi v něm praskl kondík, ale dám to reklamovat(s čímž souvisí i to, že by to bylo nejdřív tak za měsíc na prodej), takže bude ještě 3 roky v záruce, stav(kromě kondíku) 100%, odehrál jsem na něj asi tak 3 zkoušky+párkrát blbnutí doma. Chce to vykoušet v krámě.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

[quote="mo-lly-"
Moc se nevyznám - tranzistorový - pololampový - celolampový.. :oops:
[/quote]

Tranzistor - zesilovač funguje čistě na bázi tranzistoru
Pololampa - předzesilovač většinou lampový, koncový zesilovač tranzistor
Celolampový - preamp i poweramp lampové

komba-zesilovace-reproboxy/fakta-o-rozd ... t7010.html

Za tyhle penízky se už dá sehnat slušná lampička, samozřejmě lépe z bazaru, kde se dá více vybírat a za investované peníze můžeš získat lepší aparát, než kdybys brala nový z obchodu.

Na Randall určitě zapomeň, na prog-rock bych určitě doporučil jiné značky. Na koncerty by ti samo sebou stačil i tranďák, ale tady jde hlavně o kvalitu a parametry zvuky. Co si budeme povídat, někdo preferuje to, někdo ono, ale všeobecně jde říct, že když máš na lampu, tak proč do ní nejít, protože to pravděpodobně bude lepší volbou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Kždopádně Peavey Vaveking. Je to celolampa, a je to naprosto univerzální kombíčko s úžasným poměrem cena/výkon. Nové se dá sehnat za 10 200 starší za 7000. Dá se na to hrát od bluesu , punkrocku až po metal. Neváhej a kup ho.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zas tak jednoznačně bych to neviděl. Já bych se kupříkladu VK vyhýbal velkým obloukem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
panedge

Příspěvek od panedge »

Já bych to viděl na nějakýho toho Voxe valvetronix,pro začátek je to pololampa a myslím,že pár hezkejch zvuků se na tom dá vykouzlit,má to i pár efektů...
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“