Chrchlátko na kolej
Pravidla fóra
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chrchlátko na kolej
Pokud hledáš schema, tak zkus: http://www.aldax.cz a na inzerujícího tam je telefon.
http://hudba.bazos.cz/inzerat/4479586/L ... t-R221.php
Na obrázku je z nějakého důvodu položen na bok, ale normálně fakčí ve standartním tvaru vertikálu.
http://hudba.bazos.cz/inzerat/4479586/L ... t-R221.php
Na obrázku je z nějakého důvodu položen na bok, ale normálně fakčí ve standartním tvaru vertikálu.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Budeš se divit, ale hrál.Asanoth píše:Na metal to není? Hrál jsi na to vůbec?![]()
Jako nějakej ultramegatrasdeath z toho člověk nevytáhne, ale ty nejtvrdší kusy metallicy ještě s gainovou rezervou. Není to špatné kombo, i když si na něj spousta lidí stěžuje, takže by to chtšělo asi vyzkoušet. Já jsem s ním spokojenej.
Psal jsem použitelně. A pokud jdeš s gainem za 6,5/10 tak už mi to použitelný nepřijde.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Tak mě napadá, to modelingové chrchlátko od Behringeru, tenhle chcípáček? Že prý na to, že je to levnější než Stagg, to hraje celkem slušně... Pravda? Nepravda? Pokud by se tohle dalo jakžtakž snést, mohl bych totiž klidně něco páchat tady na tom a ušetřenou tisícovku nacpat například do dusítka na trumpetu, poněvadž moje současné (mizerné nastavitelné cup mute) mě dost omezuje.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Věřím tomu, co jsem měl možnost slyšet levné modelingy od Behringera, tak hrály velice slušně, ALE..... ale. Ještě já jsem měl svýho času doma "modelingovej" tranďák Peavey Backstage, teď už se nedělá, ale ten hrál taky dobře, daleko líp než všechny staggy dohromady 
ten behringer je docela ok, mam gm110 - 30W s 10" jensenem a podle myho, za tu cenu naprosta pohoda!
ten gm110 ma bejt kopie tech21 trademark 30 (bez reverbu
)
snad jen ten 8" repracek asi nebude zadna slava, ale muzes to hodit na sluchatka a je to docela ok.
ten gm110 ma bejt kopie tech21 trademark 30 (bez reverbu
snad jen ten 8" repracek asi nebude zadna slava, ale muzes to hodit na sluchatka a je to docela ok.
No, 8" repráček mi přijde přece jen o chloupek lepší než 6,5" co má většina šumítek, kvíkátek a chrchlátek v této kategorii, ono je to stejně o vybírání co nejmenšího zla za co nejmenší peníze...
Každopádně nastavení "Tweed" mě docela zaujalo, zkreslení to nemá špatné, na blues a lehčí rock by mi to mohlo sedět - asi půjdu právě do něj a budu o chlebu a o vodě dva týdny místo měsíce, nebo si dám měsíc vězeňské diety a koupím k tomu ještě to dusítko na trubku
OT: Není to náhodou stejně vysoké jako lahváč? To bych se mohl vytahovat že hraju na celoflašku
Každopádně nastavení "Tweed" mě docela zaujalo, zkreslení to nemá špatné, na blues a lehčí rock by mi to mohlo sedět - asi půjdu právě do něj a budu o chlebu a o vodě dva týdny místo měsíce, nebo si dám měsíc vězeňské diety a koupím k tomu ještě to dusítko na trubku
OT: Není to náhodou stejně vysoké jako lahváč? To bych se mohl vytahovat že hraju na celoflašku
Ty si na toho behringera hrál? Přemýšlám, že si pořídím něco do 2500Kč na chalupu... počítač se mi tam přece jen tahat nechce a když jsme tam přez víkendy a není co dělat, tak by se mi šiklo nějaký to kombíčko. Zatím jsem však chtěl koupit Rolland Cube 15X.woro90 píše:No, 8" repráček mi přijde přece jen o chloupek lepší než 6,5" co má většina šumítek, kvíkátek a chrchlátek v této kategorii, ono je to stejně o vybírání co nejmenšího zla za co nejmenší peníze...
Každopádně nastavení "Tweed" mě docela zaujalo, zkreslení to nemá špatné, na blues a lehčí rock by mi to mohlo sedět - asi půjdu právě do něj a budu o chlebu a o vodě dva týdny místo měsíce, nebo si dám měsíc vězeňské diety a koupím k tomu ještě to dusítko na trubku![]()
Nevíš, jak to hraje v porovnání s tím rollandem?
Nene, posuzoval jsem to podle toho dema na tubě, a marně jsem v tom hledal některé nepříjemné zvuky typické právě pro malá komba (nejvíc toho pochopitelně leze z 10W Staggu - to je přímo učebnicový příklad toho, jaké zvuky hledat), které prolezou i přes mastering. Neslyšel jsem tam nic rušivého, zatímco třeba u nahrávek LX12 mi vadilo zvukově "malé" zkreslení. Prostě takový generátor šumu jako používají čtrnáctiletí hiphopeři - přesně takový zvuk, z kterého houby poznáš co hraje, ale víš, že ti to vadí.Pikus píše:Ty si na toho behringera hrál? Přemýšlám, že si pořídím něco do 2500Kč na chalupu... počítač se mi tam přece jen tahat nechce a když jsme tam přez víkendy a není co dělat, tak by se mi šiklo nějaký to kombíčko. Zatím jsem však chtěl koupit Rolland Cube 15X.woro90 píše:No, 8" repráček mi přijde přece jen o chloupek lepší než 6,5" co má většina šumítek, kvíkátek a chrchlátek v této kategorii, ono je to stejně o vybírání co nejmenšího zla za co nejmenší peníze...
Každopádně nastavení "Tweed" mě docela zaujalo, zkreslení to nemá špatné, na blues a lehčí rock by mi to mohlo sedět - asi půjdu právě do něj a budu o chlebu a o vodě dva týdny místo měsíce, nebo si dám měsíc vězeňské diety a koupím k tomu ještě to dusítko na trubku![]()
Nevíš, jak to hraje v porovnání s tím rollandem?
Co se týče kombíčka na chalupu, také dost záleží na tom, jaký zvuk ti vyhovuje. Já v tom mám jasno, spíše směrem k fenderu, hezký čistý, zkreslení nejradši medový overdrive, s vyšším gainem pak měkčí crunch přecházející do zpěvného lead distortionu, prostě žádnou pilu, spíš něco na blues, ten rock spíš jako bonus, který nemusím mít. Jenže na to bych musel mít celoflašku fullstack. Tak hledám něco, co má co nejméně chrčivé zkreslení a nehonosí se to tím, kolik to má gainu. A neumřu kvůli tomu hlady.
Ty můžeš chtít třeba úplně jiný zvuk a podle toho si vybereš třeba naprosto odlišné kombo.
No, já hledal kombíčko, na kterým bych se "vyblbnul", ale hlavně čistej toho roladna mi nepřišel k zahození, ale hrát bych chtěl hlavně blues, měkčí rock a trochu jazz. Popř. něco ve stylu hendrixe.
Taky to bude moje první kombíčko, ale bude sloužit výhradně na cvičení, možná, že když se u nás na chalupě sjedou hudebníci, tak že bych si s nimi taky brnknul. Většinou hrajou akusticky a bubeníka nemají. Zatím jsem jim s cortem stačil... ale to už je OT.
Třeba něco na způsob tohodle:
http://www.youtube.com/watch?v=dYabpfSDGtY
http://www.youtube.com/watch?v=CjOQ9r35uiU
Taky to bude moje první kombíčko, ale bude sloužit výhradně na cvičení, možná, že když se u nás na chalupě sjedou hudebníci, tak že bych si s nimi taky brnknul. Většinou hrajou akusticky a bubeníka nemají. Zatím jsem jim s cortem stačil... ale to už je OT.
Třeba něco na způsob tohodle:
http://www.youtube.com/watch?v=dYabpfSDGtY
http://www.youtube.com/watch?v=CjOQ9r35uiU
Naposledy upravil(a) Pikus dne 27.11.2009 22:58, celkem upraveno 1 x.
hele mam to dom a za litr je to zazrak..ale chce to ozkouset..samozrejmne..a co takhle ty vox amplug na sluchatka..nebo jak se to jmenuje...takova ta krabicka od sirek:Dworo90 píše:Tak mě napadá, to modelingové chrchlátko od Behringeru, tenhle chcípáček? Že prý na to, že je to levnější než Stagg, to hraje celkem slušně... Pravda? Nepravda? Pokud by se tohle dalo jakžtakž snést, mohl bych totiž klidně něco páchat tady na tom a ušetřenou tisícovku nacpat například do dusítka na trumpetu, poněvadž moje současné (mizerné nastavitelné cup mute) mě dost omezuje.
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Vox Amplug je dobrej mozna na cesty, ale jinak nabidne spis min nez cokoli z toho, co se tu probira - nemas totiz moznost hrat nahlas... Kdezto u kombicka moznost hrat do sluchatek mas. A hrat jenom do sluchatek neni uplne ono.
Mimochodem pokazde, kdyz vidim nazev tohohle topicu, tak misto "kolej" vidim "hokej".
Mimochodem pokazde, kdyz vidim nazev tohohle topicu, tak misto "kolej" vidim "hokej".
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no urcite se da poresit u toho voxe neak zapojeni..nekde sem to videl ..ze hral normasl do beden..a myslim ze na kolej se to zvlast hodi ze nebude rusit ostatni
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
jenze kombo muzes taky zapojit na cokoli jinyho... Ale Amplug ti sam o sobe hrat nebude.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Amplug je proti tomuhle hnus velebnosti... Ale bacha, zkus si to s tvymi mrsitky, mam zkusenosti s podobnymi modelingovymi blbostmi, ze si se zkreslovacima krabkama uplne nerozumi - muj GDI21 z toho dela rozplizlou sracku (i kdyz sam o sobe zni dobre...) a co jsem hral na rolandy tak ty z toho taky nebyly moc nadseny.... na druhou stranu spider to bral v pohode
(vyzkousen yd rat - skorofuzz, dc co mam v podpisu...), a vzhledem k tomu, ze to, co hodlas koupit ma podobny ovladani, nazvy zesilovacu jako muj gdi, tak to asi bude ten prvni pripad, myslim ze az ty vyssi rady jsou kopie line6...
Hele, ještě mne napadá... co takhle Vox AD15VT?
Není to prostě tím, že většina mršítek má vysoký výstup, aby to trochu nakoplo lampu, případně toho trochu víc nacpalo do tranzistoru, a tohle má příliš malý rozsah na vstupu, takže se to přebudí už na vstupním členu?mycountry píše:Amplug je proti tomuhle hnus velebnosti... Ale bacha, zkus si to s tvymi mrsitky, mam zkusenosti s podobnymi modelingovymi blbostmi, ze si se zkreslovacima krabkama uplne nerozumi - muj GDI21 z toho dela rozplizlou sracku (i kdyz sam o sobe zni dobre...) a co jsem hral na rolandy tak ty z toho taky nebyly moc nadseny.... na druhou stranu spider to bral v pohode(vyzkousen yd rat - skorofuzz, dc co mam v podpisu...), a vzhledem k tomu, ze to, co hodlas koupit ma podobny ovladani, nazvy zesilovacu jako muj gdi, tak to asi bude ten prvni pripad, myslim ze az ty vyssi rady jsou kopie line6...
Ten je fajn an vyzkoušení, ale nemá to nejmenší šťávu. Prostě levnej multiefektPrejdák píše:Hele, ještě mne napadá... co takhle Vox AD15VT?
Na druhou stranu, co z těch levnejch malejch komb má, že...
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Docela vtipny jak tam ma vytocenej gain na plno a tvari se u toho jak hraje nejvetsi metalylunchie píše:ten behringer je docela ok, mam gm110 - 30W s 10" jensenem a podle myho, za tu cenu naprosta pohoda!
ten gm110 ma bejt kopie tech21 trademark 30 (bez reverbu)
ten behringer GM108 je za ty penize fakt super, da se na tom vykroutit velmi pouzitelnej zkreslenej zvuk. neocekavej od toho zazraky co se tyce reakce na dynamiku nebo velikosti zvuku ale proste ten mrnous hraje dobre, i kdyz to je behringer. z kombicek na doma se mi jeste vic libil laney LV20 - 10" reprak a hraje fakt dobre, ale uz je drazsi nez ten behringer
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Je to dost pravdepodobnyworo90 píše:Není to prostě tím, že většina mršítek má vysoký výstup, aby to trochu nakoplo lampu, případně toho trochu víc nacpalo do tranzistoru, a tohle má příliš malý rozsah na vstupu, takže se to přebudí už na vstupním členu?mycountry píše:...mam zkusenosti s podobnymi modelingovymi blbostmi, ze si se zkreslovacima krabkama uplne nerozumi ...