Kytara pro léváky
Pravidla fóra
Re: Kytara pro léváky
Další takový, kdo hrál se strunamy "upside down" byl například Dick Dale ..
Plánuju si pořídit tuhle kytaru a chtěla jsem se zeptat, jestli s ní má někdo zkušenosti. Jsem naprostý začátčník, ale na Cort slyším samou chválu, navíc je to jediná LH téhle značky s pěknou cenou co jsem našla. Díky předem za tipyRendy píše:Asi to bude vypadat, že kopu za "svoji" značku, ale podle mě skvělý poměr cena - výkon je u téhle - http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Akusti ... LH-NS.html.
- miraslozil
Jelikož bych chtěl zkusit hru na kytaru a cítím pro leváka, chtěl bych znát podmínky.Stav finanční krize a trpělivost při učení, dáva zato vzít levnější, ale jakou?Viz víše jsem vyděl, kytara pro pravoruké nelze obrátit řazení strun..?Platí to pro všechny..? 
Ne, Paroubek má na to zvláštní povoleníHoňór píše:Jelikož bych chtěl zkusit hru na kytaru a cítím pro leváka, chtěl bych znát podmínky.Stav finanční krize a trpělivost při učení, dáva zato vzít levnější, ale jakou?Viz víše jsem vyděl, kytara pro pravoruké nelze obrátit řazení strun..?Platí to pro všechny..?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Našla jsem levnější Cort alternativu, myslíte, že by se tato: http://kytary.cz/cort-ad870lh-nat/HN108059/ mohla nějak výrazně lišit od výše zmiňované? Díky moc 
Tak česky.Hodí se některá z nich?
http://aukro.cz/item897952676_akce_klas ... esign.html
Akustická kytara challenge SW201BK
http://aukro.cz/item905023904_akusticka ... banez.html
http://aukro.cz/item897952676_akce_klas ... esign.html
Akustická kytara challenge SW201BK
http://aukro.cz/item905023904_akusticka ... banez.html
Dyť ty kytary jsou naprosto jiné - jedna klasika s nylonkama, druhá western s kovovkama. Víš aspoň rámcově co chceš? A co chceš hrát? Losna nebo Mažňák? Sor nebo Dylan?
Předešlé citaci jsem moc neporozuměl, a uspokojivou odpověd mi nepřineslo. -> "Víceméně symetrické bývají čundrspeciály, třeba bulharky nebo české skorošpanělky, ty s tou volnou kobylkou a struníkem jako u jazzovky nebo rezonátorovky." Tak sem raději napsal rovnou možnosti, mezi kterými vybírám.Zda splňují to s kobylkou a struníkem.Hrát podobný styl jako Dylen, ty ostatní jsem nikdy neslyšel.Kdybych věděl co chci tak se tady ... neptám.

Woro Ti pouze na Tvoji otázku odpovídal, že sice existují kytary, u kterých lze pouze přehodit struny a otočit, ale že budeš takovou těžko shánět ve stavu vhodném pro učení...Hoňór píše:Předešlé citaci jsem moc neporozuměl, a uspokojivou odpověd mi nepřineslo. -> "Víceméně symetrické bývají čundrspeciály, třeba bulharky nebo české skorošpanělky, ty s tou volnou kobylkou a struníkem jako u jazzovky nebo rezonátorovky." Tak sem raději napsal rovnou možnosti, mezi kterými vybírám.Zda splňují to s kobylkou a struníkem.Hrát podobný styl jako Dylen, ty ostatní jsem nikdy neslyšel.Kdybych věděl co chci tak se tady ... neptám.![]()
Z těch dvou, cos poslal, není na otočení použitelná ani jedna, navíc ta klasika za 750 není kromě přiložení do kamen použitelná vůbec na nic
Jestli chceš hrát styl podobný Dylanovi, tak určitě westernovku (dreadnought), a jsi-li levák, tak levorukou...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Woro, Rocky 77. dík
aspoň vím na čem sem.Spořit, spořit a zas jen spořit.Nebo hrát jako pravák
Jo a ta dreadnought, to je zančka jako u aut Audi, ŠKODA apod. ?
Není to značka, je to typ. resp. tvar kytary... Projeď si tady fórum za pomoci funkce HLEDAT a dozvíš se více...Hoňór píše:Woro, Rocky 77. díkaspoň vím na čem sem.Spořit, spořit a zas jen spořit.Nebo hrát jako pravák
![]()
Pro začátek máš toto:
akusticke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-ky ... ml#p272732
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
- ...EDGE...
Nene, je to sedan stredni tridyHoňór píše:Woro, Rocky 77. díkaspoň vím na čem sem.Spořit, spořit a zas jen spořit.Nebo hrát jako pravák
![]()
Pouze sedan...EDGE... píše:Nene, je to sedan stredni tridyHoňór píše:Woro, Rocky 77. díkaspoň vím na čem sem.Spořit, spořit a zas jen spořit.Nebo hrát jako pravák
![]()
- ...EDGE...
Ok ok ok 
Takze trinulka je co?
Takze trinulka je co?
- miraslozil
Ježíš,nepřemýšlej a jdi do toho Corta 100-je levoruký a je to výborná kytara za výbornou cenu,nevím nad čím váháš,pokud na něj máš.Joanne píše:Plánuju si pořídit tuhle kytaru a chtěla jsem se zeptat, jestli s ní má někdo zkušenosti. Jsem naprostý začátčník, ale na Cort slyším samou chválu, navíc je to jediná LH téhle značky s pěknou cenou co jsem našla. Díky předem za tipyRendy píše:Asi to bude vypadat, že kopu za "svoji" značku, ale podle mě skvělý poměr cena - výkon je u téhle - http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Akusti ... LH-NS.html.
Hatchback protažený na kombi?...EDGE... píše:Ok ok ok
Takze trinulka je co?
Konec OT