Kytara pro léváky

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Uncle

Re: Kytara pro léváky

Příspěvek od Uncle »

Další takový, kdo hrál se strunamy "upside down" byl například Dick Dale ..
Joanne

Příspěvek od Joanne »

Rendy píše:Asi to bude vypadat, že kopu za "svoji" značku :D , ale podle mě skvělý poměr cena - výkon je u téhle - http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Akusti ... LH-NS.html.
Plánuju si pořídit tuhle kytaru a chtěla jsem se zeptat, jestli s ní má někdo zkušenosti. Jsem naprostý začátčník, ale na Cort slyším samou chválu, navíc je to jediná LH téhle značky s pěknou cenou co jsem našla. Díky předem za tipy :)
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Jasně,v pohodě,vyzkoušej a ber. :mrgreen:
Hoňór

Příspěvek od Hoňór »

Jelikož bych chtěl zkusit hru na kytaru a cítím pro leváka, chtěl bych znát podmínky.Stav finanční krize a trpělivost při učení, dáva zato vzít levnější, ale jakou?Viz víše jsem vyděl, kytara pro pravoruké nelze obrátit řazení strun..?Platí to pro všechny..? :roll:
woro90

Příspěvek od woro90 »

Hoňór píše:Jelikož bych chtěl zkusit hru na kytaru a cítím pro leváka, chtěl bych znát podmínky.Stav finanční krize a trpělivost při učení, dáva zato vzít levnější, ale jakou?Viz víše jsem vyděl, kytara pro pravoruké nelze obrátit řazení strun..?Platí to pro všechny..? :roll:
Ne, Paroubek má na to zvláštní povolení :wink: Víceméně symetrické bývají čundrspeciály, třeba bulharky nebo české skorošpanělky, ty s tou volnou kobylkou a struníkem jako u jazzovky nebo rezonátorovky. Málo jich ale seženeš v tak dobrém stavu, aby ses na nich mohl pohodlně naučit a nezískal žádné zlozvyky. A zkus příští příspěvek napsat trochu srozumitelněji (česky).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Joanne

Příspěvek od Joanne »

Našla jsem levnější Cort alternativu, myslíte, že by se tato: http://kytary.cz/cort-ad870lh-nat/HN108059/ mohla nějak výrazně lišit od výše zmiňované? Díky moc :wink:
Hoňór

Příspěvek od Hoňór »

Tak česky.Hodí se některá z nich?

http://aukro.cz/item897952676_akce_klas ... esign.html
Akustická kytara challenge SW201BK
http://aukro.cz/item905023904_akusticka ... banez.html
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Dyť ty kytary jsou naprosto jiné - jedna klasika s nylonkama, druhá western s kovovkama. Víš aspoň rámcově co chceš? A co chceš hrát? Losna nebo Mažňák? Sor nebo Dylan?
Hoňór

Příspěvek od Hoňór »

Předešlé citaci jsem moc neporozuměl, a uspokojivou odpověd mi nepřineslo. -> "Víceméně symetrické bývají čundrspeciály, třeba bulharky nebo české skorošpanělky, ty s tou volnou kobylkou a struníkem jako u jazzovky nebo rezonátorovky." Tak sem raději napsal rovnou možnosti, mezi kterými vybírám.Zda splňují to s kobylkou a struníkem.Hrát podobný styl jako Dylen, ty ostatní jsem nikdy neslyšel.Kdybych věděl co chci tak se tady ... neptám. :roll: :?
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Hoňór píše:Předešlé citaci jsem moc neporozuměl, a uspokojivou odpověd mi nepřineslo. -> "Víceméně symetrické bývají čundrspeciály, třeba bulharky nebo české skorošpanělky, ty s tou volnou kobylkou a struníkem jako u jazzovky nebo rezonátorovky." Tak sem raději napsal rovnou možnosti, mezi kterými vybírám.Zda splňují to s kobylkou a struníkem.Hrát podobný styl jako Dylen, ty ostatní jsem nikdy neslyšel.Kdybych věděl co chci tak se tady ... neptám. :roll: :?
Woro Ti pouze na Tvoji otázku odpovídal, že sice existují kytary, u kterých lze pouze přehodit struny a otočit, ale že budeš takovou těžko shánět ve stavu vhodném pro učení...

Z těch dvou, cos poslal, není na otočení použitelná ani jedna, navíc ta klasika za 750 není kromě přiložení do kamen použitelná vůbec na nic :D

Jestli chceš hrát styl podobný Dylanovi, tak určitě westernovku (dreadnought), a jsi-li levák, tak levorukou...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Hoňór

Příspěvek od Hoňór »

Woro, Rocky 77. dík :) aspoň vím na čem sem.Spořit, spořit a zas jen spořit.Nebo hrát jako pravák :D
Jo a ta dreadnought, to je zančka jako u aut Audi, ŠKODA apod. ?
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Hoňór píše:Woro, Rocky 77. dík :) aspoň vím na čem sem.Spořit, spořit a zas jen spořit.Nebo hrát jako pravák :D
Není to značka, je to typ. resp. tvar kytary... Projeď si tady fórum za pomoci funkce HLEDAT a dozvíš se více...

Pro začátek máš toto:

akusticke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-ky ... ml#p272732
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Hoňór píše:Woro, Rocky 77. dík :) aspoň vím na čem sem.Spořit, spořit a zas jen spořit.Nebo hrát jako pravák :D
Nene, je to sedan stredni tridy ;)
woro90

Příspěvek od woro90 »

...EDGE... píše:
Nene, je to sedan stredni tridy ;)
Pouze sedan :wink: I mezi dreadnoughty jsou drobné rozdíly (klasický, round-shoulder, s různými výřezy, různým žebrováním, uhlíkové...) 8)
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ok ok ok :D
Takze trinulka je co?
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Joanne píše:
Rendy píše:Asi to bude vypadat, že kopu za "svoji" značku :D , ale podle mě skvělý poměr cena - výkon je u téhle - http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Akusti ... LH-NS.html.
Plánuju si pořídit tuhle kytaru a chtěla jsem se zeptat, jestli s ní má někdo zkušenosti. Jsem naprostý začátčník, ale na Cort slyším samou chválu, navíc je to jediná LH téhle značky s pěknou cenou co jsem našla. Díky předem za tipy :)
Ježíš,nepřemýšlej a jdi do toho Corta 100-je levoruký a je to výborná kytara za výbornou cenu,nevím nad čím váháš,pokud na něj máš.
woro90

Příspěvek od woro90 »

...EDGE... píše:Ok ok ok :D
Takze trinulka je co?
Hatchback protažený na kombi? :wink:
Konec OT :)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“